Jump to content

zaraboy

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A6 C7

Персонална информация

  • Локация
    Stara Zagora

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

zaraboy's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей колега, Така както го описваш съм почти сигурен че е маховик. Като чуваш тракането включи колата на D(на място) и шума ще изчезне, като я върнеш на P или N ще почне пак да шуми.
  2. zaraboy

    Грешка p1724

    Здравейте колеги, Реших проблема с въпросната грешка. Оказа се стоп машинката, при мен.Нямаше никакви индикации, че може да е от нея, гледах на живи данни "датчиците" по интерлок сигнала (стоп машинка,старт бутон, selector lever sensors, selector lever lock solenoid,Gear selector position P switch ), нямаше никакви прекъсвания, когато набиваше грешката. Гледах на живи данни за сравнение кола на колега със същият мотор и скорости и нямаше разлика в данните.Като цяло тази грешка е доста обширна, понеже нямах реален проблем освен че ми я набиваше от време на време реших да почна с стоп машинката, защото предположих, че ако ми отпадаше маса някъде другаде по веригата нещо нямаше да работи. Конектора, към стоп машинката е с 3 кабела, единият е маса и го проверих, като маса имаше.Интерестното е че пластините в предната част на стоп машинката контактуват с металната планка, на която се монтира самата стоп машинка(металанта планка също ми даде сигнал към маса).След монтажа розовият палец се завърта на 90градуса и избутва пластините към планката.Не можах да разбера каква роля играят тези пластини.Дано съм бил полезен. Благодаря на всички, които се включиха!
  3. zaraboy

    Грешка p1724

    Решил съм да почна от “датчика” на педала на спирачката ,който отключва лоста и окабеляването по веригата. Иначе самата грешка я записва и на коли от ВАГ групата с ръчни кутии и е свързана с датчика на педала на съединителя, който дава разрешение за палене.Ако имам развитие ще пиша, благодаря на всички за коментарите.
  4. zaraboy

    Грешка p1724

    @Nikolay Tanchev Колега какво имаш в предвид под BCD, за датчика на педала на спирачката, който освобождава лоста ли става въпрос.
  5. Колега най вероятно е моторчето.При мен работеше, когато си иска докато не отказа напълно.Сменях си го сам и ми отне доста време.За да стигнеш до моторчето трябва да освободиш целия пакет от основата, който се държи от пружина с зегерка. При разглобяването се наложи и да разкрипна по големите букси. Иначе самото моторче го има в повечето магазини за електроника, само предавката на червяка е различна и трябва да се сложи старата.
  6. zaraboy

    Грешка p1724

    Благодаря колега, като цяло и аз до там стигнах като инфо.
  7. zaraboy

    Грешка p1724

    Здравейте колеги, Някой сблъсквал ли се е с грешката от снимката. По време на движение ми изписва Gearbox Malfunction(you can continue drive), като всичко по колата си работи нормално.При следващо палене грешката я няма, като не се появява всеки път(проблема го имам от 2 дни, грешката ми я изкара 2 пъти на 7-8 паления).В мрежата няма много инфо за проблема, ако някой е минал през това ще ми бъде от полза. Благодаря предварително!
  8. @zhelyazA6 колега извинявам се за късния отговор.Прикачам снимка на версията на таблото.
  9. Здравейте колеги, Пробвах да си активирам lap timer, като колата прие кодинга, но реално на таблото не ми излиза като функция. След като проучих въпроса по чуждите форуми разбрах, че софтуеранта версия на таблото ми е стара и затова не ми излиза . Въпроса ми е някой правил ли е ъпдейт на софтуера на таблото.
×
×
  • Create New...