Jump to content

n.krustev98

Members
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3 8P 2.0TDI

Персонална информация

  • Локация
    Plovdiv

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

n.krustev98's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Проблемът е разрешен. Оказа се спукан и течащ маслен охладител. Ако модераторите преценят може да изтрият темата, дано съм бил полезен на някой с подобни симптоми и проблем.
  2. Здравейте, собственик съм на Ауди А3 8P 2.0TDI (BKD) 140кс от вече близо 2 години. Смених и обслужик почти всичко по двигателя за това време, главата ми е напълно ревизирана, всичко е ново в нея, сменял съм верига на маслена помпа също, термостати и тн. Турбото ми е ново, на 1 месец е. Наскоро смених маслото преди около 1500км, всичко беше точно, докато не проверих щеката една сутрин, беше на минимума, долях около 500гр и изминах още 200км градско, след което отново проверих щеката и беше паднало пак близо до минимума, долях още 400гр. Маслото което ползвах при смяната беше Eni I-Sint 5W-40 ,но е 505 00, а не 505 01. Колата не пуши, пали си лесно без проблеми и работи много добре(което за мен сегментите отпадат като вариант), както казах турбината е на 1 месец и е рециклирана с хубави части и я изключвам като цяло. Въпросът ми е възможно ли е колата просто да не харесва маслото и то да е причината за този голям разход, предните пъти съм доливал макс по 1л на 10 000км, но с друго масло, а сега за около 1500км съм долял към 800-900гр, като подчертавам отново че колата нито пуши, нито има проблем с вървеж, палене, съответно и компресия. Благодаря на всеки, който се опита да ми отговори на въпроса! Ще прикача снимка на въпросното масло.
×
×
  • Create New...