Jump to content

simeon_bt

Members
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B8

Персонална информация

  • Локация
    София/Смолян

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

simeon_bt's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Измерихме налягането на маслото отново. При загрял двигател, при 2000 об/м и 3700 об/м налягането е в норма, но на празен ход пада до 0.8-0.9 бара при норма от минимум 1.2 бара. Също при форсиране до високите обороти има момент, в който налягането пада за момент до около 2 бара, но след това се качва до нормата. Все още се чудим къде е проблема.
  2. Сменихме цедката на маслената помпа, която беше доста задръстена, но проблема остава - при натоварване в ниски обороти светва грешка за ниско ниво на налягането на маслото.
  3. Благодаря! Ще опитам и с Dynamic режима, да видим дали ще светне.
  4. Здравейте! Имам един засукан проблем с маслото при А4 B8 2009 г., 2.0 TFSI CDNC 211 к.с. Проблема със сегментите е отстранен гаранционно - за последната година (12 хил. км) не съм доливал масло и не стигна минимума до смяната на маслото. Скоростната кутия е 7-степенна S-tronic. Показва червената грешка за нивото на маслото - Switch the engine off and check the oil level. Сменихме маслото и филтрите, датчиците за нивото и налягането на маслото, също и клапан за налягането (не съм сигурен за точните им наименования). Налягането на маслото е замерено в ниски, средни и високи обороти и е в норма. Грешката продължава да се показва, но забелязвам, че го прави, само когато колата не е в движение и скоростния лост е на позиция D. Когато спра и мина на позиция P, грешката не се показва. Тествах го с 10-15 км каране по светофари в София и минаване на позиция Р при всяко спиране, след това каране по околовръстното и малко по-високи обороти и грешката не се показва. Веднага след това при спиране и оставяне на позиция D за 10-15 сек и светва грешката. Не знам каква може да е връзката между режима на скоростната кутия и маслото на двигателя, но иначе колата се движи нормално. Ще се радвам да чуя вашите мнения и дано да е полезно и на други. Благодаря!
×
×
  • Create New...