Jump to content

SeaKor

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    AWD

Последни посетители

259 профилни разглеждания

SeaKor's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Честно , не знаех , че е трябвало да заверявам нотариално споделена информация или да задавам серии от прокурорски въпроси на хората с идеята , че авторитет с 10к мнения половината от които пропаганда да се купуват коли от Северна Америка ще иска след години. Твоята първа ръка инфо коя е? Да не работиш в централата на Ауди или БМВ , където имаш достъп до базата им данни? Или късаш печата с контейнерите с тоталките от Америка? Или си в логистиката с доставките. Ако е последното да не би виртуалния брояч да показа, че 10 човека се отказаха да си поръчат тоталка от Америка , та се втурна неистово да защитваш покупка от там.
  2. Вижте, идеята не е да се правя на интересен или да откажа някой да си купи кола от Америка, а тези с коли от Америка със здраве да ги карат. Споделих лично мнение , инфо от човек учил за това в колеж и личен опит. Че разбирате много и знаете за колите си е ясно, скъпи са и всеки си е направил домашното преди да си я купи. Аз моите лични коли придобити нови и с история не си внесох при преместването ,поради ред причини с трудности с логистиките , после кодировки, смени стопове и др, да гледам аналоговия дисплей с MPH и тн и незнайно какви проблеми които могат да изскочат в бъдещето , а камо ли да препоръчвам такива , които са били тотална щета , наводнени, или с преиздаден талон след ремонт кой знае как направен. Нещата не работят така advisor да ми е показвал инфо за всеки един модел и конфигурация. Там си имат база данни и съпоставима с тази от Европа показвала , че като цяло Американските коли са с по-ниско качество. Това е инфо събирано с години от ремонти, поддръжки , прегледи и тн. Макар че са правени в Германия , са правени за друг пазар с други изисквания. Там нямат годишни прегледи, TUV , а само един елементарен emission check. За мерцедеса ще питам като го видя, но ако е заради тънката цена и затова да чака дълго , значи че в Америка ги има в пъти на по-ниски цени и пак се минава през приятели, пращане и чакане . Ако е така за Мерцедес така ще е и с другите германски марки. За ФВ/Ауди вече писах кои са частите, с които съм работил но ето пак долу. Изискваше се лична карта и вин , но на кола ФВ , за да се закупи от дилър на ФВ. С Ауди вин не ставаше. 1) Audi/VW Clutch Switch - Genuine VW Audi 6Q0927189 A4, A4 Quattro, Beetle, Golf, Jetta, Passat, S4, & more Factory Genuine VW Clutch Pedal Position Switch 2) OEM 1.8 / 2.0 TFSI / TSI BOV OE VAG part number 06H145710D Latest version, fits VW/AUDI/SEAT/SKODA with 1.8L and 2.0L TFSI and TSI engines . Original electrically controlled DV (divert valve) / BOV. Latest revision, no longer with diaphragm but with piston valve.
  3. По-добре пропусни другия път и не се занимавай да оборваш твърдения от първа ръка и от личен опит. Все пак имаш общо с Буда и емпатия, а не да ползваш грозен начин за спор и етикети. ; ) 1) Твърдението за по-ниското качество идва от двама независими близки service advisors на Fields BMW и Audi Exchange , Highland Park. Когато си купиш ново БМВ или Ауди (а не тоталка , наводнена, или rebild title от Америка), държиш се добре с персонала на дилърите и пишеш отлични ревюта след всеки сървиз на колата , тогава имаш достъп до супер replacement коли от цялата гама на Ауди и пикантна инфо. 2) Разчитайки на мнението на тези уважавани господа, не си внесох нито личното БМВ , нито Ауди-то. Разлика в компонентите на БМВ: задни светлини , предни светлини с кодировки, скоростомер от mph to kph, американски софтуер към европейски, нав карти, радио честоти, сим карти, сат радио няма да работи, разликата в license plates и др. За Ауди- почти същото с някои леки разлики 3) Познат чака вече месец част за колата си ( Мерседес 350 ) от Америка , закупена точно от WIN CAR. 4) За взаимозаменяемост на частите лично съм си купувал от ФВ дилъри и сменял на Ауди switch clutch ( cruise) control и diverter valve revision D
  4. Колите в Америка имат няколко недостатъка. Те са правени за пазара там и трябва да си останат там понеже качеството на материалите е по-ниско от това на колите за европейския пазар. Второ, дори и да си приличат много пак има разлики в компонентите и доста не съвпадат с тези за Европа и ако се случи нещо ще чакаш за части от Америка. Дилърите на части от там не доставят до Бг и ще трябва чрез познати да ти купуват и пращат до Бг. Има и едно предимство. Доста от частите с ФВ за взаимозаменяеми и можеш от Америка да си вземеш части за Ауди с тези на ФВ като цените са почти двойно по-ниски.
  5. Допреди няколко дни не намирах разлика между А6/А8 и А5/А7. И с други марки е така 3та/5та/7ма серия, особено новите. Няма да ми повлияят диоди тук и там и 30 кс повече. И без това ще се тунинговат трансмисия и двигател и крайния резултат е един и същ.
  6. Благодаря на всички. Разбрах също, че цедката е сменена вече, фаровете са нови и е решено замъгляването . Всички възможни екстри има. Не мога да си намеря причина да се откажа.
  7. Колата е в движение , даже обслужена преди 2000км и сложена нова батерия. А съединителя сменен на 160000км. Остават вериги евентуално , но на сегашната ми кола пропуснах веригите и съм вече 140 000км след "препоръчителната смяна". А8 ми се струва много голяма и тежка , не зная нищо за нея и ще ми отнеме месец да събера инфо и проуча съответно, а и вече изчетох много от американски форуми са S6 в продължение на доста време.
  8. Здравейте на всички. Нов съм във форума, но не и в света на Ауди ( имал Ауди А4 Б7 преди от 2011-2015). Интересувам се от колата на тази обява : https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11634864718912397&fbclid=IwAR0llRyxOcsNtXURLlXdECKXYMfc1IGWl3Sixb5-_LTxccSODU_PFF9r6uk Вече съм проверил историята в Ауди от самото начало до днес, обслужвана само там редовно. Нямала е тежки ремонти. Карахме я и всичко е стегнато и работи. Има спортен диф , обдухване и нощно виждане , които са екстрите интересуващи ме най-много. Някой гледал ли е тази кола преди? Продава се от Януари 2021 съдейки по снимките и не се продава лесно. Как ви се струва цената към годините и километрите и редовното обслужване с пълна история? Сравнявам с обяви тук и в Германия, но те може би не са критерий , понеже другите гледат от обявите в сайтовете и те си слагат подобни цени. Според мен е около 10,000лв надценена, но бих се радвал да чуя мнения.
×
×
  • Create New...