Jump to content

P_PETKOV

Members
  • Мнения

    3545
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от P_PETKOV

  1. Дори да са бУбини, тея бобини пак не са спортни и каквито там е решил, да ги нарече автора на темата 🍻
  2. Таратанци виж списъка с автомобили от сайта на NGK виж ЕТКА. Всичко останало е в сферата на научната фантастика. p.s. Тая мантра със специалните бубини за R8 е пълен смях при условие, че парт номерата са едни и същи за A4/A6/A8 ... и R8. Говорим за червените бубини и този модел на NGK U5014. p.s. Нямам за цел да се заяждам, чисто и просто да има яснота кое как е
  3. CREC мотора е след 2014-15 и е с двата реда дюзи друг вариант нема за мотора с чарджър след 2014.
  4. По-добре си търси с 2.0TFSI или 3.0TFSI ако ти се дават повече пари за V6 А това 3.2FSI сигурно е на оферта иначе си е съшия мотор от 2004-а … част от конете са на хартия, традиционно за атмосферните мотори на Ауди. Иначе нормалните неща, нагар по клапаните, може да има теч от капаците на клапаните … в един момент вериги. Гори повече от колкото върви и те така.
  5. S7 e само с S-Tronic без значение за кой пазар е.
  6. За HX можеш да видиш MercRacing, но ще трябва да си го докараш от САЩ.
  7. 034 си го флашваш от вкъщи ... за коя платформа иде реч ? Ся може и при Revo и APR да се променили нещата. APR уж имат дилър ама повече уж.
  8. В това няма съмнение, все пак само преди седмица някъде го написах това за въздуха, има и линк към официалните каталози на Ауди където си пише всичко черно на бяло
  9. P_PETKOV

    Въпрос за свещи!

    Ако нямаш missfire-s не се занимавай. Мини още 10-15к и тогава сменяй.
  10. @sers А7 от Америка ли си виждал или европейска ?
  11. P_PETKOV

    Въпрос за свещи!

    За чий ти е да ги сменяш след 15к ? Иначе ОЕМ-ските са си напълно ок за този Stage.
  12. @SeaKor Сопри се. Явно си живял в Америка та айде кажи на колко сменят масло там ? Иначе е супер яко да си вземеш кола с TUV и маргарина да е сменян през 30хил км. 🍻
  13. 1) Дай пак за качеството, че въобще не става ясно. Ама с директен пример А6 в Америка има еди каква си драма а същото е ок в Европа. По точка 2 ... кай честно, че баш това те е спряло. 3) Каква пък е таз специална част или просто е поръчана от Америка щото при нас е по-дебела цената ? 4) Баф мааму верно ли част за ауди купена през VW дилър става на ауди ?
  14. А8 е със ZF без значение за кой пазар е. A6/A7 са със ZF за Америка и S-tronic за Европа Q7 нямам идея дали е със ZF или AISIN ще трябва да си намериш инфо ако те вълнува. Тъй относно въздушните окачвания за Америка: А7 4G няма въздух освeн S/RS модификациите А8 D4 е стандартно на въздух Q7 e можело да се поръчва с въздушно окачване за Prestige. За повече инфо тук.
  15. Щом иде реч за префейс А7 то е на едно ниво от към технологии с А8 D4, което до края е било с MMI 3G Q7 ще ти е по скъпо заради нещата които изброи и евентуално окачване, ама това с нашите пътища е нормално. Разбира се тоя камион ще лапа най много бензин.
  16. Няма нищо такова, всички части специално за Ауди се продават и тук. Останалите неща няма и да ги коментирам нелепи са. A7 по спомен е нямало опция за въздух. За Q7 би трябвало да има. Доста различни са и 3те коли. Фейсиво А7 е най-технологичното от 3те А8 D4 дори и фейслифт е технологично много назад. Конкретното Q7 е малко странна птица спрямо останалите две предложения и е с най-дебела поддръжка, може да е с AISIN кутия, ама това трябва да се провери. А7 и А8 ще бъдат с общо взето еднаква поддръжка. Изключваме въздуха при А8
  17. Там нямат longlife километрите са реални (има изключения, но не е като в Европа и при нас) В конкретния случай за 4G кутиятa е ZF, а не S-Tronic (за който се носи лоша слава, най-вече заради скъпите ремонти). Ся има и минуси или пък плюсове зависи кой как вижда нещата: - чакаш известно време да ти дойде колата отвъд голямата вода - за америка няма въздушно окачване (идея си нямам защо) За частите - много ясно все тая за кой пазар е, все пак VW работят с ексела много добре
  18. Експериментираш и намираш работеща комбинация ... Иначе ОЕМ или TAROX Обаче са на едни други пари ... и те така.
  19. Ravenol имат почти за всички автомобили истинска синтетика. Кастрол мастрол Xado и т.н. няма да ги коментирам има достатъчно изписано.
  20. @Siciliqneca Почни първо с какъв бюджет разполагаш. Колко км ще навърташ годишно, комби или седан ще се търси. 4F с 3.0TFSI под 15к трудно ще намериш. Отделно говорим за коли гонещи 15 години, това обаче не ги прави много евтини за обслужване. Смяна на PCV, клапан, ролки, водна помпа, термостат и тръбите под чарджъра в определени сервизи може да иде към 4 бона ... Личният ми съвет е: вкарай си 4G от Америка с 3.0TFSI, това при условие, че ще правиш под 15-20хил км годишно.
  21. Да не трябва да замята и да има отклонение от оста, най-вероятно старата шайба е разбила водната помпа ... имаш ли идея какви части са вложени ОЕМ или афтърмаркет ? За протокола на какви км е колата има ли тунек ?
  22. Масовката в официалните сервизи са страшни "марули" ... реално там се бачка стриктно по процедури (освен ако някой не реши да твори). Качествените части ги има налични и извън порше. Дали официалните сервизи са най-малкото зло е доста относително ... особенно когато става на въпрос за 10+ годинишни коли. Това за тарикатите няма и да го коментирам ... нали си наясно каква е възрастта на автопарка в нашата страна ?
×
×
  • Create New...