Jump to content

Emillion

Members
  • Мнения

    2650
  • Присъединил/а се

Всичко публикувано от Emillion

  1. Не, прави само ВАГ авт. кутии и то само мултитроник и ес-троник/ДСГ. Аз ще го препоръчам и като изключителен диагностик, за първи път съм ползвал услугите му през 2006 г. и за тези 14 г. никога не ми се е налагало да търся алтернативи.
  2. Не ми се пише пространно, но съм убеден, че ако веднъж работиш с него, ще разбереш защо е първият избор, без никакво преувеличение. Друго по темата-аз знам при кой ще отида, но на нови колеги ще са им полезни и цени, освен адреси.
  3. Направил си правилния избор.
  4. Благодаря на всички отговорили. Ще купя максимално поддържаната 64 гб карта,сега ще се огледам за марки и цени. И наистина ще пробвам клипчета на двете по-хубави резолюции,за да реша на коя да го оставя.
  5. Колеги,ще помоля за ваши мнения. Черният петък ми донесе такъв видеорегистратор https://www.jarcomputers.com/Prestigio-RoadRunner-585-PCDVRR585_prod_FVCAMPRESTIGIOPCDVRR585.html?gclid=Cj0KCQiA_4jgBRDhARIsADezXcj91mduhAdZiifXNjobmt9Sh56HOTElNjQG1hWWVK2YOsK5dftImngaAobqEALw_wcB. Предполагам,като ТТ данни е максимум сносен,но така или иначе трябва да му купя карта и тук вече не мога да се ориентирам-чета,че приема до 64 гб,това по принцип колко часа запис са? Ако мога,бих минал с 32,че вкъщи имам такава. Сигурен съм,че зависи от резолюцията и в тази връзка и това не съм наясно-коя от три предлагани е препоръчителна- FHD 1920x1080@30 fps, HD 1280x720@60 fps, UW 2560x1080@30fps? Благодаря ви предварително.
  6. Не е лоша.За да е със семейството си го прави,сега ще дели времето си между България и Хърватска.
  7. Emillion

    Въпрос за климатик

    Климатик:- стандартен- комфортен плюси двата вида са с автоматично, двузонално управление. Поддържана температура от +16 до +28 градуса и крайни позиции "low" и "high" при които работи максимално. Бутон за подгряване на задното стъкло със самоизключване.Стандартния климатроник разполага с четири контролера, по една за температурата за всяко едно място, една за посоката на обдухване и една за регулиране на силата на вентилатора. Автоматичен режим за посоката и силата на вентилатора. Функция бързо обдухване против запотяване на стъклата. Икономичен режим (без компресор). Бутон за спиране на притока на въздух извън купето. Индиректно обдухване. 19 аератора за въздушната струя. Три степенно управление на подгряването на предните седалки.Комфортен климатроник плюс разполага със стилен дизайн, два мултифункционални кръгли контролери и два монохромни дисплея за показанията на температурата. Като допълнение към функциите на стандартната версия комфорт плюс има възможност за прецизно настройване на температурата с точност до 0,5 градуса; два бутона за автоматичен режим (за всяка зона); повече възможности на обдухване, индивидуална настройка на вентилатора и посоката на обдухване за всяко едно от предните места. Финно 12-степенно регулиране на силата на вентилатора. Два допълнителни централни аератора в горната част на таблото и два на страничните колонки между стъклата за задните места с индивидуална настройка на въздушния поток - общо 23 за цялото купе. Функция синхронизиране - възможност за управление и на двете предни зони с един контролер. Функция за контролиране на въздуха от централната клапа - 7 степенно от студено до топло. Шест степенно управление на подгряването на предните седалки. Функция автоматично затваряне на притока на постъпващ въздух отвън - сензор, който разпознава висока концентрация на въглероден двуокис и затваря притока му.Бутон "Setup" за допълнителни настройки. П.С. От прочетеното във форума съм останал с впечатлението,че можеш да смениш панелите,но много трудно ще подкараш допълнителните функции на комфортния климатроник. При всяко положение,частта има и защита,която легално се премахва в Порше БГ.
  8. Може би закъснях,но да напиша номерата от кутията: 6SEU14C DCP02037 447150-1580 Колата е 3.0 ТДИ БМК. Майсторът ми смени,освен филтър,и някаква "капилярка". Първото е струвало 90 лв. оригинално,второто-40 лв..
  9. Навремето/преди повече от 4 г./ и аз взех Денсо,нали те доставят оригиналните. Струваше около 800 лв. с отстъпките ми. Не си спомням някакви проблеми при монтажа. Работи си,вярно,че не карам много. П.С. Пазя кашона някъде в гаража. Утре ще видя за някакъв номер по него.
  10. Не е,"орязаните" са само с четири бутона,а не с осем,както при теб/броим големите в краищата на конзолата/.
  11. Взаимозаменяеми са,от личен опит го казвам.
  12. За Явор пишеш в гугъл little paint job. П.С.: Сервизът му беше в Горна баня в преките срещу ОМВ на Околовръстното,това,което е до отбивката за Овча купел 2.
  13. Явор-Зефса-Злата гад преди година и нещо ми пребоядисва джанти,цената беше 35 лв. за лице,с все подготовката за боядисване/а бяха много занемарени/. Преди време му четох във ФБ страницата,че ще трябва да вдигне цените,но едва ли са станали 85-90 лв..
  14. Доколкото знам,минерално хидравлично масло от години не се предлага. Можеш да си купиш оригинално на Ауди, новият номер е с 4 вместо 2, 22-25 лв./л.. Аз лично съм с Пентосин,рекламираха ми го като по-хубаво,то вече е над 30 лв./л..
  15. Навремето се интересувах,майсторът ми ме отказа,имало окабеляване,но и релета или бушони или нещо от сорта. Логично е,все пак това са допълнителни моторчета,които искат захранване. И заради това го вярвам,защото 2-3 ретрофита по колата ме убедиха,че Ауди не слагат кабели за екстри,които не са поръчани. Вкл. при смяната на седалките-в дъното на мокета под предните има слот с отделения,в които се щракат буксите от седалките. На моята кола само две от тях бяха активни,а буксите от седалката бяха три. Бих ти предложил да потърсиш гогоцаноф,има обява за аудита на части. Спомням си,че беше писал,че е сменял салон с ел. настройки и че не е било плъг ен плей и се заформи дискусия,че без някакви релета рискува проблем по инсталацията.
  16. Да,усложненията идват ако искаш да сложиш салон с повече екстри,отколкото е бил оригиналният на колата. Аз съм сменявал салон/всъщност само седалките/ и затова казвам,че не е сложно. Единствено двете парчета от двете страни на вертикалната част на задната седалка не съм пипал. Безспорно,спортният салон гали окото,но при по-едри/пълни хора страничните извивки създават известен дискомфорт.
  17. Не е проблем ако искаш да сложиш салон с подгряване на кола без подгряване,разлика в седалките на външен вид няма, просто екстрата няма да работи. Но ако искаш да работи,ще си трябват части-нов панел на климатроника и окабеляване. Окабеляването го имаше като афтърмаркет предложение в сайта Куфатек,не бяха много кабели и като цена беше нещо под 50 евро. Но си е много разглобяване,иначе самите седалки се сменят бързо. Не съм сигурен дали панелът нямаше и софтуерна защита,която се премахва само при дилър,коментирано е във форума,но не ми е представлявало интерес и не съм обърнал внимание. Вече ел.реглажа си иска задължително разглобяване и окабеляване, за мен е неоправдано и аз лично бих си търсил седалки с механичен реглаж. Да не забравяме,че колата може да е най-прост вариант и седалките й да нямат дори лумбална функция/пулчето отстрани на седалката/-нов повод за разглобяване и окабеляване,въпреки,че и това може да не се подвързва,докато при ел. седалките май нямаш избор. Успех.
  18. Emillion

    Хидравлично масло

    Да,оригиналното Г002,което е минерално,е спряно преди години. Въпросът е дали някой производител на масла все още предлага минерално. Поразрових из нета,това,което го препоръчвам,явно наистина е синтетично. Тоест от три поста с нищо не помогнах на колегата: http://www.pentosin.net/f_hydraulicfluid.asp
  19. Emillion

    Хидравлично масло

    Тези трябва да са,улицата съвпада. Интересното обаче,зачетох,че маслото го дават синтетично. Но майсторът ми никога не ме е подвеждал,сигурно пише нещо повече на кутията. Ако ще задълбаваме в тази посока,ще стигна тези дни до гаража да погледна.
  20. По евтино ще ти излезе да свалиш бронята,не е толкова много работа. Капачката ще дойде на грунд,ще трябва и да се боядисва.
×
×
  • Create New...