Jump to content

V I P E R

Members
  • Мнения

    636
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от V I P E R

  1. Оправи се преди десетина дни. Успях да направя едно видео, като отида в сервиза ще им го показвам.
  2. Вече няколко пъти при студен старт, точно в момента на първото качване на обороти, веднага след натискане на старт бутона, оборотите падат за около половин секунда и веднага след това се вдигат нормално. Сякаш прекъсва потока гориво за момент. По принцип скоро ще влиза в сервиза за смяна на цедка и ще видят какво е, но ми е интересно ако някой има представа на какво може да се дължи това? При студена кола го прави 4 от 5 пъти, при топла кола - не.
  3. V I P E R

    Няма мощност

    Веднъж карах на майка ми мерцедеса, GLS дизел, точно същото ми се случи по един баир. Оказа се горивна помпа. Не казвам, че и при теб е така, но симптомите бяха същите.
  4. 2014 е цифров. Или най-вероятно е комбиниран, както и на 2012 би трябвало да е.
  5. V I P E R

    По - комфортни гуми ?

    @JBwalker На мен ми звучи като колата ти да има някакъв проблем, но дано да бъркам. Като цяло според мен прекалиха с размерите на джантите, RSQ8 може да бъде поръчано с 23 цола... защо човек би искал да си причини такова нещо, не знам. И ще кажете пътищата са гадни при нас, така е, но и в чужбина пътищата не са перфектни.
  6. V I P E R

    По - комфортни гуми ?

    Има си разлика от производител до производител, отделно зимните гуми са с по-мек състав и е нормално да возят по-добре. Не бих сложил под 19 на тази кола, не виждам смисъл.
  7. @BECKO Прав си, ще ги питам.
  8. Не се изразих правилно. Предполагам, че ще откажат, тъй като според Ауди маслото не се сменя, съответно нито ще имат масло/части, нито инструкции как се сменя. А дори да си ги набавят, не знам дали ми се рискува с хора, които тепърва ще се учат как става. Това е само мнение базирано на логика, но ще се радвам да не съм прав. (сега забелязах, че пиша в конкретна тема, а не в общата за обсъждане на A8 D4, така че сори)
  9. @Vetov На твое място не бих се занимавал. И аз съм чел, че по едно време Ауди се усещат за проблема и сменят цедката - явно е било към 2016-та. И не става въпрос за пари - всяко ненужно човъркане по колата е риск нещо друго да се сгомняса. Като казахте за скоростни кутии, някои знае ли къде могат читаво да ми сменят маслото? Порше предполагам ще откажат, тъй като според тях маслото е вечно. Ама моята е на 107к км вече и обмислям дали да не се застраховам за последните 2 години докато я сменя.
  10. @Vetov И аз съм от Пловдив. И на мен ми казаха в началото на юли, просто аз не им вярвам, затова им давам малко допълнително време Не знам защо от американските форуми съм останал с впечатлението, че се сваля целия двигател. Явно моя грешка.
  11. @Vetov Колега... колко сервиза мислиш, че са сваляли двигател на S8 и са го слагали обратно и всичко е било наред? Порше най-малкото ще имат някви инструкции стъпка по стъпка, особено ако изчакаш няколко месеца да минат десетина автомобила преди твоя. Щом си на 63к не би трябвало скоро да имаш проблем, отделно че този проблем главно се появява с САЩ, тук не съм чул да е масов. Там карат с друга спецификация масло и може би затова имат повече драми. Само за инфо - на мен от Порше ми казаха, че към средата на юли очакват развитие по въпроса с цедката.
  12. V I P E R

    По - комфортни гуми ?

    Вземи си 19-ки с хубави, комфортни гуми. По доста от ревютата онлайн има и фактор комфорт. Примерно Бриджстоун са едни от най-твърдите гуми откъм возия, аз лично никога не бих си купил. За късмет половината коли, които съм купувал нови, все идват с тях. Като цяло А8 да вози дървено е много странно. Провери да нямаш някакви проблеми по окачването.
  13. Според сервизната книжка не се сменя. Според ZF обаче е хубаво да се смени.
  14. Здравей. Така и не се разбра. Колата беше 2-3 пъти в Порше Пловдив за почистване на тръби и не знам си какво - изчезваше временно и после пак се появяваше. Накрая ми предложиха някакво по-сериозно почистване с препарати, не разбрах точно какво беше - от тогава не съм усещал същата миризма, макар че понякога се появява подобна миризма на изгоряло, но по-малко се усеща и по-бързо изчезва, така че спрях да се занимавам. Ако питаш в Порше Пловдив, може би ще имат записки какво точно са правили последния път. Наскоро си купих някакъв спрей на Sonax за почистване на климатик, но още не съм го употребил. Продават ги в Метро за ~25 лева, може да го пробваш.
  15. Благодарим. Третия .rar файл какъв е?
  16. С някакъв Chromecast няма ли да стане по-лесно?
  17. V I P E R

    разход на масло

    Водейки се от съветите на @P_PETKOV реших да махна VAG маслото - изтичаха двете години, а заради пандемията бях минал само 15к км за цялото време. С триста зора успях да намеря Red Line Euro Series 5W30 в България. Порше Пловдив ме накараха да подпиша декларация, че ако нещо стане с двигателя, не носят отговорност - не разбрах смисъла на този документ при изтекла гаранция, ама карай. Много малко съм карал колата все още, но впечатленията ми са позитивни - стана още по-тиха и не знам дали си въобразявам, но като че ли има по-малко микро вибрации при свободен ход и при каране бавно из града. Не съм я качвал на магистрала, за да следя температурата.
  18. Нямаше проблем - признаха щетата и двата пъти.
  19. Цялата камера се сменя. Аз лично съм я сменял два пъти поради спукване от камъче. Цената беше около 600 лева с включен труд, по спомен.
  20. V I P E R

    разход на масло

    E, под литър на 10к км не мисля, че е голяма драма. Колегата отгоре писа за 500 мл на 1000 км, което е брутално.
  21. V I P E R

    разход на масло

    Единия колега отгоре е с 3.0 TFSI компресорен като гледам, другия с 3.0 TDI. Ако не е тайна, ти с какво си, @SunShine? И всъщност има ли някаква драма, ако колата гори масло? Т.е. ако не ти пречи да доливаш отвреме-навреме, някаква опасност за двигателя създава ли се?
  22. V I P E R

    разход на масло

    Четох подобни коментари за VMP из няколко форума. Някой по-запознат да каже защо така се получава?
  23. V I P E R

    разход на масло

    Предпочитам да го сменям в Порше, не защото са големи разбирачи, а защото ми дават някаква мобилна гаранция, вкл. за чужбина. Mерси за съветите, може би ще пробвам VMP.
  24. V I P E R

    разход на масло

    Иска ми се да ми говореха нещо тия числа, но съм неук по темата Понеже, както писах, съм неук, искам да задам въпрос като за такъв - има ли по-добро масло, отговарящо на 504/507 стандарта? Примерно да изкарва поне 15к км? Не ми е за парите, просто цялата процедура по оставянето на колата в сервиза ми е досадна.
  25. V I P E R

    разход на масло

    Има логика. Поразрових се в тия форуми, само че с моето ресторантско ниво немски и никакъв руски е трудно дори с гугъл транслейт. Прочетох част от темата, която си постнал, намерих и търсачката на Равенол. Там ми излизат две масла - VMP и SMP. Доколкото разбирам VMP е fully synthetic, т.е. по-доброто. Същото го пишат подходящо за каране до 2г или 50k (!) километра, това означава ли, че мога да си ползвам LongLife сметалото в MMI?
×
×
  • Create New...