Jump to content

Depp

Members
  • Мнения

    323
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Depp

  • Рожден ден 26.10.1974

Друго

  • Kaра
    Audi 80, 1.6, ADA

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Варна

Последни посетители

1764 профилни разглеждания

Depp's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, момци! Търси се прилично 8P. Запознат съм с принципните "болежки". Бихте ли споделили мнение за конкретно тези две предложения? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11570191237442618&slink=e6u04v https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11577131341725216&slink=e7bj22 Не питам за сравнение "повече мощност" срещу "повече икономичност" - този избор съм го направил - изстрелвания по светофари, изпреварвания на колони от тирове, състезания и дрифтове не само, че не ме вълнуват, а и ме отвращават. Повечко коне под капака, обаче, не е нещо което би ме отказало от автомобила ако се пада по-поддържаният и по-"читавият" от двата. Наясно съм, че по обява и снимки тези последните две класификации са трудна работа, но тук има запознати хора и бих бил благодарен ако забележат нещо за забелязване (още в обявата) и го споделят. Благодаря!
  2. Цена за емблемата с четирите кръга от предната решетка? Благодаря!
  3. Цена за емблемата с четирите кръга от предната решетка? Благодаря!
  4. Сигурен съм, че имаше тема в която с картинка и оразмеряване на разстоянията беше описано как си паркирваш колата пред стена и настройваш фаровете (нагоре-надолу и наляво-надясно) чрез четирите шестограмчета до стойности, които са според както е казал дедо германец навремето. Молбата ми е ако някой я открие тая тема (аз не успях) или има инфо за тоя вид интервенция да ми помогне, че ме чака дълъг път през нощта, а фаровете ми се виждат доста забити... Благодаря предварително!
  5. Depp

    Питане за ADA 1,6i

    Случвало се е и на място... След по-горе споменатото "нормализиране" изфорсирвам да кажем до към 4500-5000 оборота и при връщането си стрелката понякога (в смисъл - когато си поиска, без закономерност) пак задържа на 1200 за 15-на секунди, след което се нормализира, като преди това обаче слиза до към 500-600 за секунда, че се е опитвала и да гасне даже... Проверено, открито, закърпено... За изминати около 25 км (малко из дупки и светофари, малко разходка варна-евксиноград) проблем с оборотите - нула; стабилна работа на празен ход; перфектно ускорение... Дано RaDi_b4 се окаже (за кой ли път? )прав и това да им е бил проблема на тез пусти обороти! ----> ето на това място със стрелката: маркучето, което излиза от "стъпковото моторче с Nr.1 на картинката" (маркучето е с Nr. 3) беше съвсем леко спукано - около 3-4 милиметра пукнатинка, която е видима само ако поразтвориш "колянцето" на маркучето. Без разкачането му, обаче, не мисля че е възможно да се види. Допускам, че тази дупчица цъфва там поради "понапъването" в тази му част на маркучето всеки път когато се сменя въздушен филтър... Защото пък иначе маркучето си е здраво, без нацепвания и признаци за остаряла и разсъхната гума по него.. В тоя ред на мисли, предполагам, че ще е полезно всеки път като се сменя въздушен филтър хубавичко да се оглеждат и тези маркучета... Газ ползва само госпожата - за готвене! Благодаря на колегите взели отношение по темата! Ще пиша ако (не дай си боже ) пак нещо... Ама засега Явно не съм бил и единствен с това маркуче, ама кой да чете ВНИМАТЕЛНО! Дано и аз като колегата tcaria да мълча по темата обороти поне година
  6. Depp

    Какво е това?

    Ама то и аз съм за такоане... Тва с номер 13 с точно по тоя начин накривени маркучи го държах в ръцете си по-рано... а другото с номер 1 го зяпах половин час на същата планка като на картинката... ама а де! Хубавото е, че форума си работи с пълна сила и истината си е истина... Благодарности от мен на колегите, които взеха отношение и успех на колегата ayzak да оправи тракането! А аз утре ше измеря на почистеното си стъпково гадче съпротивлението и ше се похваля. Поздрави!
  7. Depp

    Питане за ADA 1,6i

    Sklepi, огледах я гарнитурата ама си е сухичко и чистичко навсякъде около нея... и другите "заподозрени" са ок при мен... междувременно се появи нов "мръсник" - в тази тема
  8. Depp

    Какво е това?

    При мен съпротивлението (измерено при engine normal operating temperature, което мисля за редно да е около 90 градуса) е 24.4 ома... Това май не е много хубаво... Колега ayzak, мисля че въпросния клапан е с номер 1 на картинката на Marcus Aurelius... При теб като че ли jordanik дава полезен съвет (заради тракането)... При мен,обаче, понеже няма ни звук ни стон от тоз клапан, а съпротивлението му е над 2 пъти по-голямо от нормалното... Да не говорим, че и на компютърна диагностика излиза "грешащ"... отиват на към някой лев нещата. Утре пак ще го измеря и на студено и на "загряло", ама...
  9. Depp

    Питане за ADA 1,6i

    Да. Мисля, че беше към края на миналото лято. Оттогава повече от 6-7 хиляди километра не съм минал.
  10. Depp

    Какво е това?

    Бре да му се не види! Из целия форум не съм срещал тва да се споменава във връзка с idling stabilization. Още утре отивам да го сменя и ще пиша ако има резултат... Колега Marcus Aurelius а дали не може отнякъде да се открие и как долу-горе се движи цената на това нещо? С колегата ayzak явно ще сме благодарни!
  11. Depp

    Питане за ADA 1,6i

    Благодаря, колега HCOHCO! Изпълнено стъпка по стъпка... Резултат, за съжаление... клонящ към нула. При освобождаване от скорост след около километър два на пета скорост - пак същото задържане на 1200 оборота за 15-20 секунди и след тях - падане до около 500-600 и... нормализиране.
  12. Depp

    Какво е това?

    хмм... със същите симптоми на болестта съм... дали пък е възможно в това нещо да излезе вината...?? щото след смяна на ламбда сонда, свещи, температурен датчик, почистване дроселова клапа и стъпково моторче - при мене явно вината не е в нито едно от тях... от "редовните заподозрени" само дебитомера ми остана май... и сега и това чудо... ма ми е чудно какво пък общо може да има джаджата in question с менкането на обороти на празен ход...
  13. Depp

    Какво е това?

    той Е. Само че мойто не трака, ами компютъра записва някаква грешка от негова страна... вече 2-3 месеца карам откакто ми го съобщиха че нещо не му е наред, ама не съм се занимавал с него. Колата си върви... Колега ayzak, при тебе само тракането ли е оплакването или има и друга някаква болежка, за която евентуално да е виновна таз джаджа?
  14. Depp

    Питане за ADA 1,6i

    Подновявам темата на колегата, защото ме интересува същия въпрос за същия двигател, а моторчето (клапата ако щете) изглежда непоклатимо закрепено за вътрешната страна на капака на въздушния филтър... Почиства ли се въобще това нещо при ADA (и как?), и ако реша да го сменя с ново (което определно ми се струва най-добрия вариант, щото колкото и да струва - по-евтино ше е от дразненето с играта на оборотите през десетина светофара), то капак за въздушен филтър "с вградено" стъпково моторче ли трябва да си купя, при положение, че не виждам никаква опция да го отскубна от там, за да монтирам новото? Знам, че това не е най-прехваления и съответно най-популярния мотор на B4, но ще съм благодарен на евентуално отзовали се колеги.
×
×
  • Create New...