Jump to content

borisovich

Members
  • Мнения

    133
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от borisovich

  1. Продавам EPS рециклирана електрическа рейка за Ауди А6 C7 4G използвана от мен в Audi А6 3.0Т, 310 hp. На 28.02.2024 е извършена проверка, установено е, че механиката е в норма. Направено е калибриране на електрониката. Заглавната снимка е илюстративна, понеже все още не съм я разопаковал. Прилагам снимка на гаранционната карта. Може да бъде проверено и потвърдено в сервиза извършил ремонта. Цена 2600 лв. За повече информация, обадете се на Моб/Viber/WhatsApp 0887927232 или ми пишете.
  2. @kpematop А6 от 2011 до края на 2017 с V6 двигатели са съответно с 300, 310 и 333 к.с. Всички са с чарджър . С8 от 2018 55TFSI са с турбокомпресор. @kpematop @kpematop @borisovich Не е имало какво да решавам. Просто в началото излишно се притеснявах за глупости понеже не познавах модела Преминах от неподходящото 5w30 с което купих колата, към правилното 5w40. Реших да ползвам Ravenol. Дори и сега 40к пробег по-късно, след като мине 8000 км и наближи време за смяна издава този шум чат-пат. Аз си го обяснявам с това, че е по рядко и се оттича в картера, като по-малко масло остава по повърхностите които трябва да смазва. Според написаното в ръководството за експлоатация, това не е проблем. След две години с C7 4G знам, че надеждността и дълговечността на C6 4F е недостижима. За това си карам и не го мисля, иначе когато и да решиш, винаги може да налееш 10-20 бона, за смяна на какво ли не и дори няма да разбереш, че си получил нещо отгоре. Все пак се консултирай с вещ механик запознат с модела, нямам претенции да съм прав и изчерпателен.
  3. Не е имало какво да решавам. Просто в началото излишно се притеснявах за глупости понеже не познавах модела Преминах от неподходящото 5w30 с което купих колата, към правилното 5w40. Реших да ползвам Ravenol. Дори и сега 40к пробег по-късно, след като мине 8000 км и наближи време за смяна издава този шум чат-пат. Аз си го обяснявам с това, че е по рядко и се оттича в картера, като по-малко масло остава по повърхностите които трябва да смазва. Според написаното в ръководството за експлоатация, това не е проблем. След две години с C7 4G знам, че надеждността и дълговечността на C6 4F е недостижима. За това си карам и не го мисля, иначе когато и да решиш, винаги може да налееш 10-20 бона, за смяна на какво ли не и дори няма да разбереш, че си получил нещо отгоре. Все пак се консултирай с вещ механик запознат с модела, нямам претенции да съм прав и изчерпателен.
  4. Решен проблем! За който следи темата или колеги търсещи причина за вибрация в купето, този пост може да бъде от полза при диагностициране на причина. Нямаше нищо общо с висящ лагер или крив кардан, гуми, джанти, триподи и др., проблема се оказа в кормилната рейка. След като светна червената лампа за повреда в EPS Rack-а, и я замених с чисто нова оригинална електрическа рейка, нещата си дойдоха на място. Няма странни почуквания във волана, няма тих стържещ звук при маневриране на място а колата при скорост 200 км.ч е бетон без никаква вибрация или потрепване във волана и купето. Старата рейка дадох за рециклиране, после ще я продавам. Може да е полезна за някой който не е склонен да плати цената за нова OEM, но за мен това не бе опция.
  5. Колеги благодаря за включването по темата! Аз не, че съм вярвал сериозно, че е възможно с каране в обороти да изчистя нагара, но все пак викам да попитам По скоро ме е яд, че пропуснах да поискам почистване при смяната на PCV, така и така си беше разхвърляна колата. Ако вибрацията бе продължила, поне щях да изключа нагара от заподозрените причинители.
  6. Колеги, в предходният пост, преди известно време писах, че реших проблем с вибрацията в купето. Така беше, но за седмица-две, после вибрацията се появи отново. От една страна, след като вибрациите са утихнали при смяна на меки връзки, значи те са били възможният причинител на вибрациите. Въпросът ми е, възможно ли е новият виновник да е нагар по всмукателните колектори? Колата е вече на близо 250к км.,сменени наскоро свещи, двата тампона на двигател, PCV, редовна смяна на масло с 5w-40 Ravenol VST. Не е почиствана от нагар, в последните два месеца зациклих предимно градско. Никога не съм имал misfires, бобини не съм сменял, колата върви чудесно, но като спра на светофар тия вибрации ме изнервят ужасно. Още един въпрос. Има ли смисъл да я покарам на 3500+ оборота за трийсетина минути и това, ще помогне ли при натрупан нагар?!
  7. Колеги, някой може ли да каже кога при проверка за ниво на масло в двигателя данните би следвало да са най-правдоподобни? Свикнах на този дарак 3.0Т редовно да следя маслото и може би това ми е грешката, много се вманиачавам. След като инцидентно проверявам нивото, показанията са под средата на скалата. Карам известно време и паркирам, след 20 мин.на паркинг показанията се актуализират след около 2 мин. изчакване, отново показва същото ниво. Прибирам се вкъщи, след час и нещо слизам да проверя, колата още е топла, показанията са на макс. Ако се подведа да долея, мислейки, че колата харчи твърде много, щях реално да добавя повече от необходимото а над максималното ниво, едва ли би имало индикация която да ме информира, че маслото буквално прелива. Вие кога и как проверявате? При 4ф-ката 3.0 тди беше лесно, нищо не гледах, след 12-13 хил.пробег от последна смяна, светваше индикацията за ниско ниво, карах спокойно до вкъщи без да я напрягам, доливах 500 мл. и на 15 хил.сменях.направо го сменях.
  8. Мисля, че има само едни меки връзки в предната част, веднага след колекторите. Бяха ми поставили доста твърди "меки" връзки на мястото на старите които бяха скъсани. Вероятно неправилните меки връзки оказват някакво съпротивление, което води до вибрации. Не съм казал, че като включвам на "D" а когато съм на директна, но спрял на място, например на светофар и по-силно когато съм на "P" на паркинг има вибрация в купето. Сега с новите меки връзки, вибрацията в купето при работа на място на D и P изчезна. Резонаторите са някъде по назад. Не съм му стоял на главата на ауспухаджията, нито изявих желание да си получа старите и въобще да гледам къде точно са позиционирани. Имат някаква вата вътре, така ми обясни човека, бяха избушени и се чуваше металическо дрънчеше при подаване на газ или резонираха неприятно при спускане и и отнемане на газта.
  9. Колеги мина доста време от както отворих тази тема. Днес реших проблема макар и с голямо закъснение. Смених меки връзки и резонатори. Колата стана мазна, тиха и човек трябва да напрегне сетива за да усети, че двигателя работи. Всички вибрации в купето при стартиране на двигателя, на драйв и на паркинг изчезнаха. По назад в темата бях постнал клип с бутилка минерална вода върху двигателя, днес повторих експеримента, водата не трепва. Както бях писал по-рано, в сервиз за гърнета ми бяха казали, че са ми поставили кофти китайски меки връзки. Сега поставиха уж правилните, пуснаха ги малко по-дълги. В крайна сметка колата заспа. Единственият минус е, че това ми създава повече усещане за комфорт но избяга усещането за динамика което уж създаваха избушените резонатори. ще ми се да доработя звука, но малко почивка, че бая пари набих само за стандартна поддържа а идва време и за зимни гуми и 😄
  10. Крива полуоска?! Без удар или някакво драматично събитие, едва ли би се изкривила?! Избягвам да я карам дори по разбити улици и я пазя много. Диф и кардан съм ги отхвърлил като възможна причина, проверявани са неколкократно. Днес смених меки връзки и резонатори. Колата стана мазна, тиха и човек трябва да напрегне сетива за да усети, че двигателя работи. Всички вибрации в купето при стартиране на двигателя, на драйв и на паркинг изчезнаха. В друга тема бях постнал клип с бутилка минерална вода върху двигателя, днес пробвах отново, водата не трепва. Не съм излизал от града за да тествам дали това е стопило вибрацията при висока скорост. Няма логика да има, но ще споделя в темата ако забележа такава идните дни.
  11. Не съм намерил решение, но и спрях да търся. От първия ми пост по темата съм навъртял около 7000 км. без нещо да се влоши. Усещам същата фина вибрация между 140-170 км.ч. а неприятното усещане при рязко потегляне за което писах и за което заподозрях висящия лагер сега изчезна от самосебе си. Утре след дълго отлагане ще ходя да оправя резонаторите, че ми дразнят ухото и ще сменя меките връзки които се оказаха доста твърди. Заедно с това ще оправят една скъсана заварка. Може вибрацията да се окаже, че е била от това. Ако не забравя, ще споделя има ли разлика след това.
  12. Не знам, хората ми казаха, че не намират проблем в кардана. Остава да им се доверя. Попрочетох за трипод на каре, изясних си що е то, възможно е причината да е там. Вътрешно или външно, ляво или дясно, предполагам ще е трудно да бъде диагностицирано на ранен етап. Гледам че ОЕМ са цифра, но не бих заложил на афтърмаркет конкретно за такава част. Ще карам така докато проблема стане по-явен, тогава ще сменям.
  13. Най-накрая стигнах до сервиза след 2 месеца чакане да ми дойде часа. Казаха, че са прегледали колата обстойно, категорично изключват възможността за вибрации от кардана. Всичко, включително висящият лагер изглежда добре. Предницата е стегната, аз самия нямам оплаквания от тропане. Смениха дискове и накладки, но все още не съм я тествал. Така или иначе не мисля проблема да е бил в тях. Един приятел ми каза, че евентуална причина би могла да бъде в износено трипод-каре. Вие как мислите? Аз за сефте чух, че съществува такова нещо
  14. Да и моята логика бе такава, но не бях сигурен. Когато отпусна газта се получава едно леко виене. Също така забравих да упомена, че при пълен ляв или десен при маневриране се чува еднократно - "чат", когато волана е завъртян почти до края а при рязко ускорение от място или от ниски обороти, често но не винаги има едно "тррррр", ако така казано ме разбирате Според мен нещата отиват на минимум висящ лагер. Надявам се да няма необходимост от подмяна на кардана? Замислих се дали проблема е в раздатка, но започвам да гадая. Не ми се получи уговорката с майстор за която писах, имам час в сервиз за VAG в началото на септември, надявам се до тогава да не ми се налага да търся пътна помощ.
  15. Само да добавя, че вибрацията расте експоненциално със повишаване на скоростта, при 180 става доста неприятна. Ако причината е в спирачните дискове, не следва ли да имам вибрация и при натискане на спирачките, защото такава нямам?! Направих следния тест: при преминаване на ръчен режим за смяна на предавките и сваляйки на по-ниска предавка, примерно при скорост 140 км/ч на 7,6,5,4,3-та, респективно вдигайки оборотите, вибрацията не става по-силна от колкото на 8-ма предавка при скорост 180 км/ч. Ако говорим за небалансиран кардан, не следва ли при по-високи обороти той да усилва вибрацията предвид по+високата скорост на въртене, или по-високите обороти на двигателя не са свързани с по-високи обороти на кардана? Утре се разбрах с един механик да я покара за да придобие впечатление какво точно прави колата, но все пак ценя и мнението на колеги, че на старата 4F-ка бая ме обрулиха в сервизите за две неща които се оказаха съвсем други, но сам открих проблемите, тук във форума с помощта на колеги.
  16. Дисковете и накладките отзад са за смяна, имам записан час за началото на септември, заедно с PCV и свещи. Масло на раздатки и диф е сменяно преди 60 хил.км.
  17. Колеги преди време писах, рових по един проблем с неприятно претрисане при ускорени от място или от ниските, и едно виене при точно 69-70 км.ч. Убеден съм, проблема беше във висящия лагер на кардана. Споделил съм го в три сервиза които съм ходил, единия изцяло работи VAG. Всички казваха, че не знаят причината, но не е висящ лагер. От днес забелязах, че на магистралата се получава една финна вибрация в купето. Спътника ми също потвърди, че усеща. Вибрация се усилва с увеличаването на скоростта. Започва да се усеща при над 100 и от там до 200 все се засилва. Проверих джантите - не са криви, гумите които са на два месеца - Pirelli p zero, няма криво, няма балони, абсолютно перфектни. Някаква идея? То така като ми казват, че нищо и няма, ще е до време. Ако не предприема някакви действия скоро ще се возя пак на репатрак и когато нещата станат ясни, ще почнат да ми смятат ремонта в хиляди, щото съм закъснял.
  18. Имах съмнения в моята кутия, по рано се жалвах, но откакто се стопли и започнах да карам повече, всичко се оправи. На къси разстояния в града с ниска скорост, на ниски предавки колата се бърка. Иска си каране, че наистина почва да се чуди какво иска от нея шофьора/пилота
  19. Сега съм с NJK които работят чудесно в последните почти 60к, ще сложа отново такива, но може би ще оставя този въпрос да решат в сервиза.
  20. Мисфайъри нямам, но предвид това, че свещите са евтини, ще ги сменя, бобините ще почакат, но няма да сменям на парче а всички заедно. Минал съм през Голф 3, Ауди 90, Ауди 100, А4 B5, A6 4F и настоящия A6 4G, 4F-ката си беше най-корава и надеждна, за следващата генерация на Ауди дори и не мисля.
  21. След 2000 км стават 60 хил.от последната смяна на свещи. Имам записан час за началото на септември за смяна на дискове с накладки и pcv (но не този във V-то на двигателя, някакъв външен). Мисля тогава да сменя и свещите. Бобините на колко се сменят? Знам, че предишния собственик не ги е сменял. Друго което ми препоръчаха е смяна на масло на компресора и термостат на 250 хил.
  22. Уж бях чел, но това съм го пропуснал. Чудя се какво още да предвидя на този пробег за да не чакам пътна помощ и да се моля на майстори.
  23. Да, старата шайба разби помпата. Колата е внесена на 170 000 км от щатите, аз я купих на 200 000 км преди година, сега е на 230 000 км. Мощността е вдигната на към 400 к.с., Предишния собственик не е сменял водна помпа, не е сменял и демпферна шайба на колянов вал. Предполагам са оригинални, нямам данни в щатите как е обслужвана. В карфакса са отбелязани посещенията в сервиз, но информацията е доста обща без детайли. Конкретно за демпферната шайба на вала, гуменият пръстен бе скъсан на две, и понеже две от ролките виеха, смених скъсания пистов ремък + нови ролки + демпфера с афтърмаркет. Ролки и ремък не знам какви са, шайбата е Corteco (някъде към 600 лв.) с останалите неща 1034 лв. Всичко случило се от гореописаното по-скоро мога да го тълкувам на ненавременно обслужване. Това са консумативи, но колата е минавала сервиз с диагностика + цялостен оглед веднъж при покупката, после на шестия месец и на година след това в реномиран сервиз който работи само VAG. И всеки път ми казват всичко е наред, нямаш нищо за смяна и ми дават график какво предстои. Не съм се циганил да пестя пари умишлено като забавям обслужването.
  24. В сервиза и свалили цялата предница, понеже оказа се, че демпферната шайба се е счупила и ще сменят нея с комплект ремък + ролки. Остава отворен въпроса за тази шайба на водната помпа. Но поне в случая разбрах, че не тя е причината, но все пак, не мисля, че е редно да замята.
  25. Колеги имам питане относно скъсан пистов ремък на 55к пробег. Може ли причината да е в една шайба която е отпред на двигателя ( вижте снимките ). Миналата есен сменях водна помпа която бе разбита. В сервиза ми казаха, че тази шайба е за смяна понеже има луфт и вероятно тя е разбила водната помпа. След смяната на въпросната шайба пак имаше леко отклонение от оста, леко замяташе. Питах ма две места, казаха, че това е ок. Оттогава насам минах петнайсетина хиляди километра и днес скъсах ремък. Възможно ли е въпросната шайба да го е съсипала, както и водната помпа преди време. При тези от вас които карат тройка бензин, тази шайба има ли отклонение от оста по време на работа, замята ли? Поне според мен не трябва да има грам отклонение.
×
×
  • Create New...