Jump to content

Dorian

Members
  • Мнения

    520
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    B7 2.0TDI Q S-line

Контакти

  • Website URL
    http://www.fast-autos.net/view/24421
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Варна

Последни посетители

2078 профилни разглеждания

Dorian's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

1

Community Answers

  1. Днес пак ходих при майстора и се оказа че е свързал всичко както трябва. Спазено е зануляването по схемата която ми даде колегата bsdnikolov Предния път бяхме пробвали да сложим някакъв филтър преди усилвателя и смущенията останаха.Днес сложихме филтъра отпред преди захранването на плеъра и смущения намаляха почти изцяло.Едва доловимо е при запалена кола и спряно радио. Реших тези дни да направя и тази адаптация на ауди концерта да изписва Босе при пускане,защото след свързването на всичко сега като пусна плеъра първо изпиуква три пъти слабо и тогава тръгва звука.
  2. Аз сам си смених говорителите а за жиците ходих при майстор на музикални системи тук във Варна.Срам ме е да кажа колко пари съм му дал за свързването и да не знае нещо толкова елементарно.Как става това свързване на общата маса между двете че незнам дали и като му го кажа ще ме разбере какво да направи? Изпреварил си ме с отговора колега Ще му занеса схемата да видим каква ще я свърши
  3. И аз мисля че проблема е в самото захранване на усилвателя или някой от сигналните кабели които влизат в него.А и със стария усилвател(фабричния)нямаше никакви проблеми,а като сложих босето се започна.Както казах когато колата е изгасена смущенията почти изчезват напълно,трябва да намаля радиото до край или да го спра за да ги чуя.Звука който се чува е като леко бръмчене като на старите касетофони от едно време като си усилил доста и разстоянието между песните.Ако съм пуснал радиото и дам на контакт и запаля се чуват всички релета като включват,дори и стартера като завърта се чува като форсиране през колоните.Като запаля и пусна габарити или фарове се чува едно ппппзззз като на ток,мигачите и те издават звук в синхрон с релето си.Смущенията не се влияят от усилването на звука,дори като усиля не се чува смущение което си мисля че значи че усилвателя си е здрав. На запалена кола като подавам повече газ се чува. Като извадя буксата отзад на плеъра или буксата на буфера всички шумове изчезват напълно. Пробвахме с отделни кабели(10кв.) от акумулатора да захраним буфера и пак същото,филтър преди захранването на буфера също не помага. Тук във форума колегата radi_nrj ме посъветва на лични че липсва някоя маса по сигналните кабели. Аз се чудя дали не е от по-тънките захранващи кабели който имам фабрично заложени,защото на босето били по-дебели и да не му стига плюса или минуса и затова да почва да тегли от всеки пуснат консуматор като фарове,мигачи и да се отразява на звука.
  4. С обикновени халогенни крушки съм,като дам на контакт не светят трябва да ги включа Имам допълнително монтиран ДРЛ модул за фаровете,но той сработва едва след като запаля колата и динамото зареди над 14 волта Но проблема не е само с пускането на фаровете, като дам на контакт дори и подгрева за свещите се чува
  5. Dorian

    BOSE въпрос

    Аз направих смяната и вече търся помощ :
  6. Сдобих се със всичките говорители на босе и тубата със усилвателя. Колата е а4 б7 Авант с ауди концерт и оригиналния буфер(не босето) Замених всички говорители по вратите и центъра в тъблото сам и отидох при майстор за свързване на буфера с усилвателя понеже буксите не са еднакви. Както е ясно босето захранва всички колони,не само задните като моя оригиналния и се наложи майстора да пусне нови кабели да захрани предните говорители и центъра. Всичко тръгна работи ,музиката е значително по-силна от преди,НО като запаля колата и има някакви смущения които се чуват през говорителите,а като включа и отделно някакъв консуматор като фарове,мигачи или каквото и да е се чува през говорителите.Пробвахме с филтри за смущения, с отделно захраване и какви ли не варианти но смущенията остават.Когато колата не е запалена е едва доловимо,но дадеш ли на контакт и се започва филма. Четох за колеги които са направили същия ъпгрейд с босето,но са сменили цялата инсталация,а аз купих компонентите без инсталацията и дори и да я взема вече кабелите са веднъж срязани отзад до буксата на буфера и отделно момчето от което взех всичко е продало отделно плеъра отпред с изрязана букса за назад след него. Някой може ли да подскаже как да реша проблема,като си оставя старата инсталация или как да се сдобия с друга цяла,понеже звънях по моргите,но на никой не му се занимава да я сваля защото има голямо разглобяване. Колата я прави майстор на музики тук във Варна,не я правя сам,платих му не малка сума до тук,но просто виждам че не може да я оправи и търся начин как да си я оправя вече сам. Ако може да ми препоръчате някой от Варна който се занимава с озвучаване да отида при него или колега от форума бих платил каквото трябва за да оправи нещата.За сега няма да споменавам кой майстор я мъчи до сега,да не му правя лоша реклама.
  7. Dorian

    Окачване от Б6 на Б7

    Ето я вече с подложките отзаде:
  8. Ако имаш проблем с маслената помпа да не ги е изяла пак,въпреки че за толкова малко километри едва ли. Иначе какво общо има бумтенето с износените елементи който си сменил?
  9. Dorian

    Окачване от Б6 на Б7

    Да се похваля,след слагането на подложките вече не съм със изсипана задница,даже обратното вече е една идея вирната. По ролетка преди подложките задницата беше 15мм. по-ниска,а сега е точно отпред и отзад,но странното е че визуално ми изглежда че задницата дори е по-вдигната.Може би защото съм свикнал да я гледам изсипана и затова сега като е равна ми се вижда неестествено висока отзад.
  10. На мен ми отне повече от година докато премахна това леко потропване по предницата. Оказа се от амортисьорите(Монро)които бяха сменяни от предния собственик и бяха напълно здрави,но предните хлопаха.Сложих 4 нови Закса и вече нищо не хлопа! Съвета ми е който е с Монро и има такова хлопане да не се чуди вече от къде хлопа.Мой познат също беше взел нови Монро-та защото са доста по-евтини от Закс,и започна да хлопа като при мен,после ги върна в магазина и си взе Закс и си реши проблема. А иначе и аз бях започнал да сменям наред тампони,носачи,вътрешни карета и накрая цялата рейка и пак хлопаше...
  11. Dorian

    Окачване от Б6 на Б7

    Прочети на предната страница какво сме коментирали. "Слага се допълнителна приставка с номер 8E0 512 145 от окачване тип 1BR" Аз вече купих тези приставки и днес щях да ги монтирам,но много вали навън.Като ги сложа ще кажа какъв е резултата при мен.Иначе тези подложки не са скъпи,аз си ги поръчах от ауди и са по 11лв. бройката.
  12. Dorian

    Окачване от Б6 на Б7

    Nikito_ ko1 в момента моята кола е точно така като твоята,само че при мен си останаха пружините от 1BE но махнах амортисьорите и сложих 4 нови от 1ВА окачване.Аз го направих с цел повдигане и по-мека возия.Сега съм в златната среда може би, хем вози хубаво хем не се накланя много и е устойчива в завоите.Дори задницата ми е леко виснала като твоята,но вече тези тампончета за повдигане на задницата са в мен и утре ще ги монтирам. Иначе ако искаш да слизаш още ти трябват амортисьори от 1BE както ти казаха колегите,но возията никак няма да ти хареса...
  13. Dorian

    Окачване от Б6 на Б7

    Новите Заксове които сложих също бяха с по-дълги стержени с 15-20мм.от старите които махнах,така че ще ги сложа тези подложки и ще видя какъв ще е резултата и ще докладвам
  14. Dorian

    Окачване от Б6 на Б7

    Вече разбрах,благодаря. А моята ако няма такава подложка,не мога ли да си сложа или ако имам да дам да ми изработят такава,но по-дебела?
  15. Dorian

    Окачване от Б6 на Б7

    1BE Трябва да е моето защото беше доста ниска стоково.Сега сложих нормални амортисьори,а пружините не съм ги сменял. МММ1 би ли пояснил тези 3 елемента които си написал по-горе коя точно за къде е че не можах да се ориентирам нещо? 8E0 512 149 P и 8E0 512 297 J. са горна и долна подложка за задните пружини до колкото видях в гугъла.И двете ли се слагат и колко вдигат задницата? 8E0 512 145 а тази подложка каква е и къде се слага,да не е за предните пружини или пак за отзад Искам да вдигам само задницата с 2-3см и кои подложки от изброените да ползвам?
×
×
  • Create New...