Jump to content

Archetype

Members
  • Мнения

    1271
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Archetype

  • Рожден ден 29.03.1990

Друго

  • Kaра
    Mazda 6

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    София/Хасково

Последни посетители

2800 профилни разглеждания

Archetype's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей, Аз бих проверил дали акумулаторът и кабелите към него са добре стегнати. След като се е получило след завой това изглежда като вероятна причина. Ако имаш достъп до VAG com е хубаво да се изчистят грешките (винаги събира грешки, когато е оставала без ток). При мен акумулатора от напълно здрав (нагледно) един ден просто се свърши, но без пищене за грешки. Пробвах да го заредя, но след 1 ден се наложи да купувам нов. Успех!
  2. Аз съм с 4x hd от 8-9 месеца и като цяло съм доста доволен. По дисплей ги бие изброените, батерията не е зле (хубаво е да имаш някое приложение за това), доста греят тия процесори, но мисля, че при всички дву+ ядрени е така. Иначе по Самсунг частта - преди като гледах телефони четях доста блогове/влогове и подобни и като цяло Самсунг от известно време гледат да се продават/предлагат повече с функционалност (отделно от OS-a), отколкото с технически спецификации.
  3. Тъй като имах час в гумаджийница се наложи да измина 2 пъти по 20ина км. Следях 51ви канал на климатроника и установих, че вероятно е имало въздух в системата. По табло като мина малко над 85 градуса започна да се вдига и по климатроник и на 10тия км заспа на 90. На връщане беше същото. За момента съм решил да си сменя тройника в понеделник + смяна на охладителната течност.
  4. И аз ще си напиша проблема, който ми се появи току що. Колата е А3 97' 1.6 AEH двигател. Колата не беше карана от почти 1 месец. Преди това малко губеше антифриз и заради това бях решил да сменям пак прословутия тройник, тъй като като стиснех някой от маркучите към радиатора се чуваше съскане от там. И това до днес. Карам един приятел да си вземе колата от сервиз (около 4-5мин път) като в началото ми изписка, че нямам вода в казанчето, но реших като спра да долея. Е стигнах и поглеждам - 100 градуса . Е това не ми се е получавало дори преди смяната на предишния тройник. Веднага гася, грабвам дежурното шише вода и отварям казанчето. Чу се лек звук от разхерметизацията, но по-лек от очакваното. Нивото беше съвсем малко под датчика, заради който изпилка, но съм я карал преди така в лятно време дори и никога не е минавала 90-95 градуса. За всеки случай долях и реших да се прибера и да мисля на спокойно. Погледнах отново тръбите към радиатора и ми направи впечатление, че само горната (най-дебелата) беше гореща, но не като на загрял двигател. Тази, която е от другата страна(отдолу) беше студена.... Още като я запалих показваше точно 90 градуса , но по обратния път (4-5мин) отново вдигна до почти 100 градуса. Паркирам се, отварям капака и казанчето. В този момент се чу доста силен звук, който ми прозвуча на отпушване или нещо такова, изведнъж изгълта всичката вода от казанчето и пое още около 0,5 литра, като не изхвърли нищо от преливник или поне под колата нямаше локвичка. Веднага след това горната тръба загря както подобава, а долната(която беше студена преди) започна да се стопля. Тъй като съм с ограничено време в понеделник се чудя дали е останал въздух (като не е карана почти месец) или просто е заял термостата и не се е отворил ? Какво бихте ме посъветвали
  5. Archetype

    ФИС табло за ауди а3 8л

    Ползвай търсачката и ще намериш обяснено как се прави
  6. Просто се измерва на различни места. Едното ти е някъде си по двигателя, другото на охлаждащата течност, а може би има и други. На мен като ми се качи по жегите температурата над 90 градуса по уреда на таблото, на климатроника ми дава все още 90 градуса. Но щом не достигаш 90 градуса нормално трябва да е термостата. Пробвай както е загрята дали всички маркучи влизащи и излизащи от радиатора са еднакво горещи, ако някой е по-хладен вече със сигурност е за смяна.
  7. Ако правилно съм разбрал за кои става дума, това са празни места да си сложиш резервни бушончета.
  8. Добре съм си уточнил - "не върви". Улицата ми е еднопосочна и се излиза по нагорнище. Ако се опитам на нисък оборот - до около 2500, колата губи обороти и гасне ако не я изфорсирам на полусъединител. Така е първите 1-2 мин, след това се пооправя - от време на време има такива дупки, в които няма никаква мощност над които излита. Всичко това ми се получава на бензин. Двигателят както ми е написан в профила е 1.6 AEH 97'. Когато мина на газ всички проблеми изчезват. Точно за това вече не се занимавам с този проблем. Иначе доста AEH-и и AKL-и са с такъв. Сменях свещи+кабели преди доста време. След това чистих инжекторите и смяна на уплътненията на колекторите без никакъв успех.
  9. Мен в Хасково за 50лв ми ги смениха и ми изчистиха инжекторите, тъй като карам на газ. Нямаше разлика поне при мен.
  10. Archetype

    Проблем с клаксона

    При А3 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=49902&mode=linearplus Номер 40 дават. 20 ампера ... това пък как ще изгори
  11. Archetype

    Проблем при палене

    Сменяй го клемореда, че да не трябва да те теглят после. При мен една вечер не ми върна ключа след запалване и на другия ден като го сменях в един сервиз напълно заяде.
  12. И при мен миналата година толкова беше изкарало(около 5-6 мисля, че беше) и доста се учудих, но ми обясниха, че имали и случаи с доста високи отрицателни.
  13. Като си мина на газчица си дърпа доста добре, а и колегата е казал на 1ва и 2ра. Ако кажеш как да тръгвам без да минавам през този оборотен диапазон ще черпя
  14. Ако има разлика между загряла/незагряла значи и ти влизаш в клуба на 1.6 ... Все още нерешен проблем - като е студена на бензин (имам и газ) трябва да карам на 2500+ оборота, за да се движа. Интересното е, че при тия обороти си върви колкото трябва, докато на под 2000 оборота си стоя на едно място. Нямам идея дали изключва на над 5000 оборота, защото много рядко ги стигам, а и винаги е на газ. Надявам се да не си с този проблем. Успех
  15. В твоя случай си има значение колко е натоварена. Аз съм с газова уредба и като е пълна се усеща доста по-стабилна. От време на време ходя до едно кърджалийско село за вода и като сложа 150л в багажника си правя кефа по завоите.
×
×
  • Create New...