Jump to content

dido79

Members
  • Мнения

    93
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Последни посетители

1656 профилни разглеждания

dido79's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Най-лошото е че този охладител е доста скъп и ако го сменя и него и пак светне, както се оплакват някой хора по чуждите форуми ще е доста кофти. По мои лични наблюдения проблема става само в най-топлите дни лятото, което има резон с охладитела наистина. В него има клапа която отваря и затваря и радиаторна част в която се охлажда и най-вероятно затлачва с нагар ... Притесняват ме също и вихровите клапи да не е от тях тези пластмасовите ако не се лъжа така се казваха. Не съм сигорен дали имат моторчета към тях които ги оправляват намират се пот двата края на металната колекторна тръба .
  2. Майстора каза, че ако ми губи антифриз само тогава се сменяло заедно с охладитела и затова не го смених ...Чудя се дали не се чистят тези охладители и дали по тръбите някъде нямам запушване което да води до нисък поток . Софтуерно след премахването започвали проблеми с DPF филтъра и трябва и той да се премахва не ми се влиза в тези приключения .
  3. Здравейте имам проблем с ЕГР системата и грешка 4807 /p0401/ Insufficient Flow. Чистихме металната тръба близо до дросела където се разклонява, но ефекта беше за 2г сега пак светна. Смених за мен напълно излишно ЕГР клапана /без охладителя/, но пак след 2000км наби същата грешка и светна чека после изгасна след 3...4 паления. Някакви идей за решаване на проблема ще бъда благодарен Колата е А4 B8 3.0tdi
  4. Здравейте колеги някой ако може да помогне със съвет или сервиз. Като заключа колата навигацията не иска да се изключи, продължава да върти и да търси диск ! Преди 2 месеца ходих в Ауди защото ми падна акумулатора и от там ми намериха тази утечка от DVD то на навигацията. В техен стил ми казаха да си купя ново. Аз обаче рестартирах MMI с 3 те копчета и ъпдейтнах картата и се оправи 2 месеца никакви грижи, но вчера пак акумулатора долу отварям багажника заключвам колата и пак гледам върти и не спира DVD то ..... държи цялата оптична верига включена и прави огромна консумация КОЛАТА НЕ ЗАСПИВА За сега махам бушон 5 или 7.5 за да я спра но това не е вариант . Някой ако знае сервиз или човек във Варна да оправи проблема ще съм благодарен .
  5. Колеги само искам да споделя, че тези дни покарах около 300км извън града по магистралата и колата се отпуши . Според мен турбото натрупва някакви гадости или зацапва геометрията като се кара само градско на малки разстояния . Вече 3ти ден в града не чувам никакво хъркане направо е супер.
  6. Напълно сте прави симптомите са едни и същи зимата е по зле от лятото. Аз карам колата вече 6 г. още като я взех го имаше но много слаб, а сега тази зима се чува много силно което ме притеснява. По принцип съм сменил маховик и съединител имам лек шум от аксеалния лагер, но за мен проблема е от турбината или нещо свързано с нея. Тези дни започна да ми прави впечатление, че като я запаля първите км не го прави после започва докато загрее и пак спира или поне утихва. Започнах да го чувам и като подавам газ нас 1800 оборота по рязко и отнемам . Звука ми прилича на перка която се допира на интервали в нещо метално .... Всеки ден се чудя дали да я отварям за профилактика поне да видим дали ще помогне или да не се занимавам
  7. Здравейте колеги и при мен симптомите са абсолютно същите на 100% .... Тези дни ходих на диагностика в турбо сервиз... Там след тест на турбото в движение на тестер ми казаха, че турбото пренадува и вариантите са два. Единия е 260лв профилактика като уж на тези мотори се оправяла, а втория да има и нещо за смяна по нея и да достигне до 700лв . Тъй като аз отдавна не вярвам на каквито и да е сервизи за сега обмислям дали изобщо да я разбутвам .... В крайна сметка някой решили си проблема с хъркането и как ?
  8. Колега таблото се оправи само преспа една вечер и на сутринта все едно никога не е ставал проблем. Мерси за инф. как да се рестартира таблото много се чудех имали начин. Относно символа и от др. места чух че може да е от капачката, но това да шашне цялото табло ми беше много страно. На диагностика показа много грешки в централното и др. модули ......... дано да не става пак, защото така и неразбрах от какво се е случило.
  9. Колеги тъй като може би не можах да опиша каква точно е иконата която ми излезе и никои не можа да ми даде отговор какво означава реших да я нaрисувам !
  10. Здравейте колеги днес имах много странен проблем ! Отключвам колата и вътре таблото пищи яко и свети много страна индикация на Fis displaya. Показва диаграмата на колата и до нея в дясно свети и мига нещо, като бензинова колонка. Всичко това става дори и без да съм сложил ключа. После пробвах дадох на контакт и започна цветомузика, всичко взе да свети и мига по циялото табло. Разкачих акумолатора, но нищо непомогна пак така. На втория път на разкачането за по 15-20мин. се оправи незнам как и сега единствено показаниата на тем., сервиза , и разходите нещо не са добре постояно се сменят и стои на сервиз за маслата .... Някои имали идея от какво е и каква е тази икона кола с колонка никога не съм виждал такава. Дали имам проблем с окъсяване или таблото не е добре нещо ???
  11. dido79

    Audi A4 B6 - TDI 131k.

    Не ми се вярва да е само от тампона, защото това предрусване не е постоянно в ритам. И при мен става така, като загрее мотора става все по често и по- силно, но се случва на случаен принцип, а не постоянно в ритам. Като се отвори мотора се вижда как работи нормално и изведнъж трепва за малко. Колегата ifidik му пуснах л.с. , но не ми отговори по темата за жалост и аз затова не пипам вече, че ми е писнало да ходя по сервизи...
  12. dido79

    Audi A4 B6 - TDI 131k.

    И аз за сега продължавам да я карам със същите симптоми и не съм ходил никъде. Всички от този модел правят така от дюзите според мен... Това като спреш клим. и при мен е така стават по силни вибрациите.
×
×
  • Create New...