Jump to content

Sag

Members
  • Мнения

    7210
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Sag

  1. Мерси, но аз питах за 1) конкретно модел, който сте си инсталирали за CarPlay и сте доволни от него и 2) Ако има желаещ, който вече е монтирал, да го направим заедно ... срещу определени условия, разбира се. Т.е. ясно ми е какво е carplay и искам точно това, и съответно ползвам iphone.
  2. По клиповете не видях да се ползва някакъв адаптер? С айфон съм разбира се. Питах за карплей, нали. В жабката имам един извод отгоре. Прилага снимка
  3. Здравейте, Решил съм да си монтирам CarPlay и видях, че тук сте насъбрали опит вече. Харесал съм няколко различни модула от алиекспрес, като че ли всички работят еднакво и се интегрират добре с бордовата система. Все пак - може ли конкретни препоръчани модели (с линкове), които сте изпробвали и сте доволни? Също така има ли желаещ да съучаства при монтажа? който го е правил вече, ще му бъде много по-лесно. Основната ми цел е да мога да слушам поточна музика (онлайн радио), както и да използвам актуална навигация (най-вероятно гугъл мапс). Разговорите по телефона не са от значение за мен, няма проблем да се използва вградената система. Колата е с MMI 3g+ (с джойстик), двоен парктроник и фабрична задна камера. Има вграден блутут за телефона и работи чудесно с него. Приемам всякакви съвети, особено и ако съм пропуснал нещо да добавя, кажете. Благодаря! допълнение: Бих искал да монтирам предна и/или панорамни камери, ако ще работи добре и няма да бъде дразнещо.
  4. Sag

    Въпроси за А6 (4F)

    Дай да видим що за експерт по ксеноновите крушки си, диплома, сертификати. Покажи как си висш авторитет и одитираш фабриките и го раздаваш тежкар по качествения контрол ... После ме наричай нелеп и продължавай да разбираш от всичко и да се отваряш от далеч на хора, които не познаваш. Евала.
  5. Точно, че няма как да знаеш, а аз лично си карам колата с long life и е настроена на такова. Съответно ако маслото не е добро, ще се скапе много преди колата да каже, че е време за смяна и така неволно може да стане грешка.
  6. Sag

    Въпроси за А6 (4F)

    Ти си надниквал лично, така ли? И Стоил е уточнил, че ще купува конкретна, реномирана марка, която ти си проверил лично и не плещиш нелепици?
  7. аз имам такъв панел, предложи нещо смислено на ЛС и може да те уредим
  8. Sag

    Въпроси за А6 (4F)

    Stoile, за това, че са натрупали опит и искаш да го ползваш - евала. Но за температурата, имай предвид че фабричните 4300 си светят почти бяло. А китайските, може да излизат еднакви от завода и някой на око да определя в коя кутийка да ги сложи. Тогава що се репчиш, че не си купил кола да влезе за ремонт 1 седмица. Що за довод е това - ами ако се счупи мотора, на гръб ли ще я носиш, защото не си купил кола която да се ремонтира.
  9. Не е точно така, маслата с които караме по 30 ккм трябва да са читави. А и някои хора си покарват здраво колите и ако маслото не е добро, много бързо ще ги скапят.
  10. Далеч съм от мисълта, че може еднозначно да се каже "това и това са най-добрите и купувайте тях", но пък не можем да си носим подвижни лаборатории, нали... chicken-egg проблем е :-(
  11. Sag

    Въпроси за А6 (4F)

    Ако е била с DPF е нормално да не пуши? Точно така – написах, каквото мисля. А като я купува, не погледна ли фаровете? Или там пишеше, че колата гарантирано върви 24/7 и няма да влезе в бокса за нещо :-)
  12. Дай активатора и картата да видим как става. PS. Рових (набързо, признавам) из навито и не можах да намеря никакви данни за версия на картите.
  13. Sag

    Въпроси за А6 (4F)

    Една седмица без фарове = няколко години употреба на същите фарове с удоволствие така мисля аз ... зима е, кара се много на тъмно ...
  14. На моята кола навигацията е 3G с HDD, предполагам че се ъпдейтва през SD? Дали бих могъл, или при този модел е по-сложно.
  15. Sag

    Кожен салон

    Алкантарата /това мъхестото/ по какъв начин се поддържа?
  16. Бус и лека кола не си приличат много на външен вид, но все имат по 4 колелета и кормило. Интерфейсът най-често е еднакъв - SATA - и се използват еднакви съединители (конектори). Да не говорим, че има десктопи с дискове за лаптоп и изобщо като си потърсил съвет и ти дават такъв, поне го пробвай преди да отказваш.
  17. Дисковете за лаптоп в общия случай са със същия интерфейс като тези за декстоп и няма да ти коства нищо, за да го пробваш.
  18. Тук теорията и практиката е необходимо да бъдат доизяснени. 1) На първо място уточнявам, че това "на цената на един градски разговор..." е глупост, която хората прихващат един от друг и механично преписват. !!! С което ПОДВЕЖДАТ потребителите си. !!! 2) На второ място информирам, че тарифата на едро, по която се разплащат телекомите един с друг за обажданията към 0700 е различна от тази за т.н. фиксирани номера (които по същество са номера от ННП). 3) Разговор към предлаганите 0700 номера би могъл да се таксува на цената на градски, САМО при изпълнение на следните условия: У1) Звъниш от фиксиран на БТК и У2) Набираш 0700, който е позициониран в мрежата на БТК При това условие, викащият абонат плаща градски разговор, а собственикът на 0700 доплаща на БТК частта до междуградското (ако има такова). Това е исторически наследено от едно време и е основната причина за вярването, че обаждане към 0700 е "на цената на градски ...". 4) Поради причините, свързани с т. 2 най-често операторите НЕ включват обажданията към 0700 в пакетите с безплатни минути; За обща култура и ще спомена, че от доста време няма "градски" и "междуградски" и всички разговори са на една цена, а таксуването на едро между операторите и БТК все още има компоненти "локален" и "национален" сегмент основно заради йерархичната структура на мрежата на БТК и е загубило смисъла и значението си отдавна. Допълвам, че преди имаше делене на локален, двоен и национален сегмент, като това беше заради селските централи около градовете.
  19. Sag

    Apple Inc.

    По-добре е да затвориш, в бизнес средите това не се приема негативно според мен. Аз лично го възприемам като "не мога да говоря, ще се обадя обратно при възможност" и повече не звъня, докато не ми върнат.
  20. Sag

    Apple Inc.

    Вероятно защото искаме да видим новите функции и да ги пробваме, да имаме представа какво и що са. И после споделяме впечатления, които по всичко личи, че не са много положителни.
  21. Sag

    Въпроси за А6 (4F)

    А това срещу хората дали няма да им вади очите? Ако сложиш една тлъста крушка в обикновено рефлектор, ще осветиш навсякъде още по-ясно от приложените снимки, ама...
  22. Sag

    Apple Inc.

    Вчера отговарям на телефонно обаждане от слушалката, а FaceTime нотификацията си звъниии ли звъниии на екрана... Не знаех дали няма да разпадне разговора, ако натисна "decline", за това я оставих да си звъни докато говоря :-(
  23. Sag

    Въпроси за А6 (4F)

    Когато отключваш с дистанционното би трябвало да светват, ако в MMI е включено "leaving home". Загледай се дали когато не светят, не си отворил направо шофьорската врата.
  24. Sag

    Apple Inc.

    Аз също ползвм само и основно сафари и предвид интеграцията с OS-а и удобствата, изобщо не искам да мисля за друг основен браузър. Имам инсталиран хром за някои експерименти и firefox по ясни причини, свързани с електронния подпис. Относно мнението за гладка работа на хром под win - при нас на някои от офисните ни компютри хрома заема цялата памет и процесор на машината. Четох набързо в нета, че се случва и на други хора и повече от това не съм задълбавал, казах им да ползват другите браузъри.
  25. Sag

    Apple Inc.

    OK, ще го пробвам. :-( Изтеглих, инсталирах, пуснах. На предупреждението, което излиза в прозореца за чистене на кеш, че "програмата ще затвори всички ваши приложения" реших да си ги затворя сам. Още преди да потвърдя изпълнение на процедурата, си пролича, че системата работи много по-добре. Направих извод, че някое приложение бави. Все пак изпълних почистването и рестартирах. Всичко е окей, както е ОК и след всеки друг рестарт - писал съм го по-нагоре. Пуснах си календара, мейла и другите неща, които винаги са отворени, като го правих едно и по едно, за да видя кое приложение влачи. Оказа се, че е Сафари, и то дори като е пуснато без нито един прозорец. Признавам си, че съм много изненадан, т.к. видимо не качва на процесорно натоварване. Сега ще проучвам какво ли може да е в него. Благодаря за сега
×
×
  • Create New...