Jump to content

SIMO

Members
  • Мнения

    433
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SIMO

  1. Колеги търся рингове за табло за ауди 80/б4/купе всичките са еднакви. По българските търговци няма налични . Някой ако е купувал и са му останали евентуално .
  2. Колеги търся ляв халоген за ауди б4 Може и комплект и двата.
  3. SIMO

    Задна щора

    Само аз ли имам не работеща щора
  4. SIMO

    Задна щора

    Здравейте колеги. Имам проблем със щората на задното стъкло. Просто както си работеше ,така отказа в затворено положение. Натискам копчето и нищо, дори не долавям и шум от двигателчето или нещо подобно. Нищо не открих като подобна тема тук. Ако някой има идея за бушон или неякъкви насоки моля за помощ.
  5. Не съм я карал извън града имам колата от скоро. Бях във сервиз на фобос където момчето каза - тя тази уредба няма никакви настройки. Качихме се с него покарах 20 км и той настройваше нещо с лаптопа. И срещу 24лв и 30-40мин разхода е 15.5 последно
  6. Различно нямам определен маршрут , и определено карам максимално икономично .
  7. Да точно това е колата само че моята е седан. 16-17 ми се вижда разумно и то като таван. Карам пенсионерската, бях на диагностика настройките били перфектни. Не очаквах такъв разход баси дървото е тая кола значи. Няма ли някой със същата кола да сподели мнение?
  8. Освен да има разлика моята е седан. Не казвам че стана супер лесно но е сравнително елементарна процедура .
  9. Не знам кой какво обяснява за лайсните и как се правят или как не се правят . Искам да попитам някой опитвал ли е да ги свали и да ги направи или само си пишем просто теории. Аз моите ги направих без изобщо да знам за какво става на въпрос. С две думи ако не сте много схванати в ръцете свалете си лайсните все пак са на 2 рапидки . Цялата лайсна е съставена от 3 части. 1-външна декоративната 2-средна металната(тя е проблемната) 3-и задна която е пластмаса която е със щтифтове за захващане за вратата. Разглобявате и напълно премахвате ръждясалия метал(обикновенно излиза на парчета разпаднат) Изчиствате хубаво след това взимате подходящо лепило (ползвах фикс на момент лепи много здраво и прави пласт между части 1и 3. Натискате с нещо тежко и на другия ден монтирате. Няма луфтове фуги и т.н. и вратата не може да се деформира понеже лайсната се издува навън а вратата е доста по дебела ламарина. Може да има единствено следа от ръжда от лайсната. По добре си ги направете защото и да си вземете втора ръка неминуемо след като замръзне водата която се е стекла вътре ще станат в същото състояние. Или няма метал няма проблем. Елементарно е колеги докато се занимавате да пишете тук да сте си го направили. Поздрави.
  10. Здравейте. Наскоро купих следната кола а6 4ф 2.4 ръчни скорости на предно само. Монтирана е газова уредба фобос . Колата върви отлично но има проблем с разхода който е около 19 на сто градско каране и то без даване на газ дето се казва пенсионерската. Ходих на газ сервиз според тях абсолютно всичко е наред. Уредбата бола на 60 000 км и била висок клас по думите на майстора не били жалени средства и т.н. Споделете мнение ако има някой с подобна кола този разход не е ли много висок колеги??? Нямам идея на бензин какво е положението с разхода иначе и на двете горива нямам забележки от към вървене и поведение на колата.
  11. SIMO

    Дебитомер ауди ABK

    Ми май няма да пиша за китайската плочка. Току що един колега ми писа че има от пловдивските плочки останала защото продали колата. Така че това е по добрия варянт. Поне ще съм сигурен в плочката и ще имам една константа а не 2 настройка и плочка която не е ясно каква е. Между другото имам 3 дебитомера що годе работещи 2 и едни който не е отварян никога. Така че съм в експерименти :-)
  12. SIMO

    Дебитомер ауди ABK

    Да и аз това се чудя за контактите и жичките. Писах на китаеца според него този номер 0280202130 е по БОШ и плочката е съвместима. А на мястото на контакторите просто се запояват жичките. Ама дали е така господ знае :-) Освен да поръчам една и да пробвам най много да съм назад с 50лв а дебитомер за проба имам.
  13. SIMO

    Дебитомер ауди ABK

    Вижте каква плочка открих https://www.aliexpress.com/item/Circuit-board-air-flow-meter-sensor-0280202130/32819428976.html?spm=2114.10010108.1000010.1.104967b8PQDbAn&gps-id=pcDetailLeftTrendProduct&scm=1007.13438.100207.0&scm_id=1007.13438.100207.0&scm-url=1007.13438.100207.0&pvid=dd7f1a1b-7175-47a1-a0fb-7f5e8f8063e4 Май е същия китаец
  14. SIMO

    Дебитомер ауди ABK

    Здравейте колеги, издирвам плочката на дебитомера по която върви четеца. Става дума за керамичната плочка която произвежда Димитър Узунов от Пловдив.Свързах се с него но той вече няма налични. Ако някой си е купил в повече и му е останала ще се радвам да я закупя . Поздрави.
  15. SIMO

    Audi coupe 2.0 ABK

    Абе и на бензин и на газ си е май все едно , хйде да кажем на газ една идея по зле.
  16. SIMO

    Audi coupe 2.0 ABK

    И още нещо колата пали задъжа обороти около 900 и работи равно и без сътресения. След около минута оборотите падат до 700-750(Поне така пише на климатроника) и тогава почват вибрациите. Не мени обороти не гасне , когато включа консуматори(фарове нагревател халогени) се усеща как моторчето компенсира . Нямам идея какво да правя честно. Освен да почна пак да проверявам всичко едно по едно колкото разбирам де че майсторите им омръзна от мен
  17. SIMO

    Audi coupe 2.0 ABK

    1.Нямам идея как е надупчен самия колектор. Дюзите са 2 по две и са на един маркуч и със малки маркучета влизат в колекторите. Уредбата е ловато от тези със щтракащите дюзи . Намерил съм човек който от ходене по мъките си е купил софтуер и смея да твърдя че доста разбира по точно от този инжекцион. И най-важното не го прави за пари а иска да ми помогне. След 15-20 пъти пренастройки това е най доброто което можа да направи. Не твърдя разбира се че няма някой който е по в час от него просто разказвам историята. 2.Дебитомера е нов по номер доставен след много мъки от мой приятел от голяма фирма за авточасти без да коментирам какво и как цената е по ниска от 480лв но горе долу в този диапазон. 3.Всички мъркучета на картерната вентилация са сменени заедно с клапана тип гъба. Взех ги от Спас от едно кабрио на доста малко километри и стъпковия мотор е от там. Металната тръба съм я свалял и изчистил.За гарнитурата на всмукателния колектор не съм се сетил изобщо :-) Смених и въстанових доста вакумни мъркучета които или бяха напукани или липсваха. Гофрирания маркуч беше скъсан точно при скобата към дросела въстанових го с вулканизираща лента сана смея да кажа стана доста добре. 4.Бензиновата помпа е замерена за дебит не е сменяна. 5.След смяната на всичко бях няколко пъти при Влади на военна рампа адаптации и проверки кое как работи. Също проверка и на зацепването на ангренажа. Прегледа ламбдата която е нова също Бош универсална понеже нямам катализатор а резонатор.
  18. SIMO

    Audi coupe 2.0 ABK

    Смених кабелите с други, всичките заедно с този към бобината. На студено е по зле положението все едно леко прекъсва и малко забива муцуна На топло е по добре малко се вдигнаха оборотите и някък си една идея по добре Но като цяло положението е почти сходно. Идеи някакви???
  19. SIMO

    Audi coupe 2.0 ABK

    разбрах , кабели има от къде да взема освен да пробвам че не знам вече
  20. SIMO

    Audi coupe 2.0 ABK

    Свещите са сменени, дистр.капачка не съм сменял и кабели също. Но пък след ходенето ми по мъките и диагностиките всеки път уж ги проверяват мерят нещо палеца бил добре и т.н. Знам ли . Колата според мен не прекъсва добре работи а така да си купя нови и да ги сменя само за да пробвам нещо не ми се иска. Как да си проверя капачката и кабелите дали са наред със сигурност някой знае ли?
  21. SIMO

    Audi coupe 2.0 ABK

    един тампон който се намира в предната част на двигателя към бронята
  22. SIMO

    Audi coupe 2.0 ABK

    Повдигам темата. След следното развитие Сменени с нови, дебитомер,стъпков мотор,ламбда сонда,проверен ангренаж от Влади. И сменени тампони на скорости, успокоител, тампони на двигателя. Центровка в Хед сервиз колата заработи повече от добре но ВИБРАЦИИТЕ В КУПЕТО ОСТАНАХА имам предвид на празен ход. Идеи някакви???
  23. Здравейте, търся джанти 17" или 18" 4х108 8 или 9J за предпочитане с ЕТ 15,20
×
×
  • Create New...