Jump to content

99ufo99

Members
  • Мнения

    470
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    a4

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    22269399

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Габрово
  • Интереси
    Компютри, Audi, Загорка :)

Последни посетители

1665 профилни разглеждания
  • Paff

99ufo99's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Излиза , даже показва и дискове .. което е странното .. и аудио файлове ... 01 .. 02 .. и т.н . но самото устройство не свети и не свири . Все си мисля , че предния собственик е правил някакви изпълнения с подкарване на дигитален чейнджър и т.н. Като има развитие по темата , ще пиша
  2. Здравейте колеги , както се казва " старата любов - ръжда не хваща " и отново се сдобих с екземпляр (4-то по ред ) Audi , този път е A4 Avant Quattro - 3.0 204 p.s. 2005 г. Въпросната красавица пристигна в сравнително приличен вид , върви изключително добре , разхода е в нормите .. абе радост .. и радиото пее .. но, оркестъра по желание нещо го няма .. Проблема се състои в това , че чейнджъра все-едно е мъртвец ?! ни лампа свети .. нито прима нито предава .. RNS-E то е версия 0650 HW H54 , MP3 има , радио има .. дискове няма. Търсих за проблема в Интернет , намерих едно клипче което показва как се минава от Ipad / CD-changer click и си викам.. това ще оправи работата да го върна към живота .. ама не Имали ли друго което мога да пробвам , или трябва да разглобявам всичко и да проверявам кабели и т.н. ? Благодаря предварително .
  3. Тука е разковничето и философията на цялата идея ! .. Ейпъл, е нещо съсвсем различно... за съжаление всеки неможе да си го позволи защото струва повече от аналогичните продукти било то ПЦ или телефони...веднъж като се докоснеш до самата ОС ..и залепваш !Просто хората там не са на принципа на масовката..да бълваме по 3 модела на месец, затова и правят уникални неща, които си заслужават парите !!!п.п. отностно GPS-a .. аз не виждам никакъв проблем с него в БГ ..картите са повече от подробни. Колега.. WM не е нещо супер дървено, но за 150 лв разлика ?!? заслужава ли си ?Иди като бял човек.. пробвай го.... избери си варият... и ще направиш по-добрия избор.Закво ти е модерен телефон ако няма да ползваш нет през него когато и колкото ти е нужно ?На тарифата на която съм аз.. повярвай ми .. немога си израсходя трафика и минутите... и си тегля клипчета ...програми.. квот ми е кеф... и през WiFi или 3G все ми е таз... 25 лв./месец.. кво му плащаш.
  4. Колега къде ги видя тия 1000+ ??? отиваш в Глобул.. и за 819 лв. си вземаш чисто нов 3G , оригинален, с гаранция ! + пакета от 25 лв. на месец има толкова мнооого трафик.. че неможеш го изразходва ! отделно 150 мин.. и 250 смс-а... За мен това е най-добрата оферта на пазара... нет на корем.... скайп...клип4ета..мп3.. уеб ..поща...квот са сетиш !
  5. Ами имах преди HTC TyTn II .. със всичките му там кестри, GPS-а е на много добро ниво и има достатъчно програмки за него, но е малко по-големичък и не е така удобен... Сега ползвам Iphone 3G ... разликата е море програми колкото искаш... мп3 .. video, youtube директно.. аве просто е уникален като начин на работа и функционалност ! Само тряба да си го ънлокнеш .. и си инсталираш навред квото ти е кеф.. GPS-a му върши перфектна работа комбиниран с google maps .... намира си локацията веднага.. картите са на БГ.. улиците.. всичко си пише на БГ, просто чудесен смартфон.
  6. 99ufo99

    Данък МПС X 2

    радвам се за ентусиазма ти, не съм си и помислял да си карам колите неизправни.. то данъка няма общо с тази работа.
  7. 99ufo99

    Данък МПС X 2

    Спор няма че " схемата" не работи, въпроса е какво може да се случи после ? Ако в един момент ти се обадят и кажат.. така и така.. тази кола ваша ли е била в периода хх.хх.ххх ? ти кво ? неможе да кажеш Амее.. не е била моя... ? .. и как ще им обясниш защо не си я завел в данъчното ? .. и после ще идат и при нотариуса.. дето е изповядал "законно" сделката..... и така... за временно спестени едни смешни пари.. влизаш в некав филм с държавно участие. Навремето когато имаше давност и аз съм скатавал от фишове, един единствен път съм плащал 10 лв... и когато нарушението е било за фиш.. винаги съм им казвал ... " пиши" ... и те се трупат и изчезват с годините, давността беше 2 години... но и тази благинка я няма вече и сега се "оправяме" както дойде .. ако съм много виновен ... с г-н "кво шЪ прайм" .. и колкото-толкова .. ама туй са дребни суми в сравнение с "феномена" неплащане на данък.
  8. 99ufo99

    Данък МПС X 2

    За моженето може, но на основание за плащане нали трябва да се посочи за какво е ? а при положение че те няма в регистъра..? за "скърпване на положението" пред продажба... сигурно става.. ама все си мисля че работата ще стане ясна на по-следващ етап, защото въпросния автомобил вече ИМА талон, като дори и след смяната му в доисето в КАТ си пише дата на първоначална регистрация, както и кой е човека , и след това всеки следващ собственник. Така че дори и да се продаде такъв автомобил, в един момент винаги може да се види кога е бил внесен,регистриран, и човека който го е регистрирал дали е направил това и в данъчното, и като стане разминаването .. едва ли ще пропуснат възможността да ти смъкнат кинтите ! ... особенно като се има в предвид колко хора го правят този номер
  9. 99ufo99

    Данък МПС X 2

    Е ,то ако може така никой няма си плаща данъците на колите това че пътищата са кочина спор няма, но в повечето случаи " номера" не минава.. и " малкото" оскъпяване от ОЛП+10 .. се оказва не толкова малко. Абе аз ако я докарам до там,че да немога си платя данъка за МПС-то.. то по-добре да го продам .. то бива бива... ама и на това ще му дойде края. А за "метода" с вносната бележка.. какво ще пишеш на нея ?? превеждам 20-30--50 -100 лв. на местни данъци и такси по случай празника на града ??
  10. 99ufo99

    Данък МПС X 2

    Радостта ти е измамна .. пак ти казвам.. открадната, на чужденец, на бРитчед, за скраб.. значение няма. При прехвърляне нотариуса иска платен данък, гражданска, преглед, малък и голям талон ! Значи сроковете преди бяха 15 дни в КАТ / и до 30 дни в данъчното, за коли нов внос, които не фигурират в нашата данъчна система, ти издават едно малко лисче с печат от данъчното с входящ номер и с него отиваш в КАТ, след като получиш БГ табелата имаш 30 дни да я регистрираш в данъчното. Тука идва важния за теб момент, след този срок се налага санкция глоба в размер мин. 50 лв.. за максималния незнам.. но гледат по талон кога е регистрирана колата и смятат от нея дата до момента.. процедурата нататък преполагам ти е ясна.... всичко дължимо + лихвата + глобата за пропуснатия срок ! Ако имаш дебела връска в данъчното може да ти се размине с малка сума за глоба за пропуснатия срок, но данъка ще си го дължиш от датата на регистрация ! бъди сигурен в тази работа !
  11. 99ufo99

    Данък МПС X 2

    Какъв е смисъла колега да не си плащаш данъка ? така или иначе колата се води на твое име, и данъка се трупа, трупат се и лихви, в един момент ако решиш да продаваш въпросното возило без документ за платен данък никой нотариус няма да ти изповяда сделката. Съответно отиваш и се изсипваш в данъчното, и ти взимат всичко което дължиш + лихвата, и в един момент може да се окаже че имаш да даваш повече данъци от колкото ще продадеш самата кола. Не минава номера с " откраднахая " ... данъка си се дължи до момента в който автомобила е твоя собственност или не се спре от движение, но за да се спре от движение искат бележка от данъчното че всичко му е платено.. мърдане няма ! п.п. Поправете ме ако съм в грешка !
  12. Живи и здрави бъдете, явно вече темата се изчерпа повече няма да пиша по нея, всеки си носи кръста !
  13. е кво общо има това изказване с темата ? колега поне можеше да ми цитираш ника, ама явно е под достойството ти за теб съм нещо невзрачно... ми кво да ми е мнението, той си решава, аз не му налагам нищо, за разлика от теб.
  14. Е затова спор няма, че така е измислено, ама хората се учат, след като не е забранено, къв е проблема ? То и повечето коли са произведени да ги караш на бензин, я колко хора им слагат АГУ ! това даже е модификация по колата която сама по себеси може да доведе до експлозия.
×
×
  • Create New...