Jump to content

SpaceBo

Members
  • Мнения

    103
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SpaceBo

  1. ОК, благодаря ти за отговора. Би ли могъл да микажеш какво е добре още да се смени при подмяната на вала? За да стане с едно разглабяне.
  2. А когато се е разтракала фатално ли е или може да се кара така?
  3. Здравейте, колеги, Отварям тази тема след доста ровене във форума. Не намерих нещо подобно. Карам А4 B8 1.8 TFSI, 120 коня, на 150К км. От няколко месеца се появи специфичното за износени ангренажни вериги изтропване при палене. Не на всяко и не винаги на студен мотор. Паралено с това се появи и едно отчетливо, ритмично, метално чукане в двигателя, като от дизел на празен ход и на студен и на топъл двигател. Във по-високи обороти, не се чува отчетливо, но според мен, се заглушава от общия шум на двигателя. Това чукане се чува и в купето. Преди няколко дни предприех смяна на ангренажен компелкт - всички вериги, обтегачи, банани и зъбното колело на коляновия вал. За съжаление, обаче въпросното чукане на празен ход остана. Както преди ремонта, така и сега то може дори да се "напипа" като поставиш ръкла на капака на ангенжа.Усеща се почукването. Много се въртяхме, много слухтялме и не можахме да установим това чукане да идва от друго място освен от под капака на нагренажа. Моят майстор предполага, че единственото, което може да чука така там е ролката на разпределителния вал на всмукателните клапани, която регулира предваренито. Тя не е част от сервизния комплект. Също според него не може да са клапани или повдигачи. Моля за консултация, дали е възможно тя да трака така, трябва ли да сменя или мога да карам почуквайки? Оказа се, че цената на тая ролка е почти колкото на целия ангренажен комплект. Моля за акъл, дет се вика.
  4. Смених бравите на 3 от 4те врати поради пдобен проблем - ту не се заклюват, ту не се отварят отвън и т.н. В момента единствената, която не смених не й работи датчика - не светла плафона, когато я отворя.
  5. SpaceBo

    А 4 авант скърцане

    Имам абцолютно същия проблем. Смених тампоните отзад, защото бях согуртен, че е от тях, но не помогна. Звукът е скърцащ, като триене на гума в мокър метал. За момента нямам решение, но го има само на неравности и в движение (напр. спящ полицай). На място, при клатене и натискане на купето не се чува нищо.
  6. За мен консумацията на масло, която споменаваш не е нормална за здрав двигател. Дори заводски да е програмиран да си пие по малко.
  7. За съжаление има. Мисля, че разликата е само софтуерна, но не съм се впускал в подробни проучвания. Дори имам чувството, че ако беше 160 коня, щеше да харзи по-малко.
  8. Карам тактъв двигател вече 100К км. Колата е купена нова от Германия. Моята е 120 коня, ръчни, предно предаване. Масло харчи по около 500-700 грама на смяна (15К км.) при смесено каране. И на мен са ми казвали, че е нормално. Досега не съм правил ремонти. Имаше една акция за някакъв лагер на разпредлеителния вал. Веднъж съм сменил и свещите, но защото беше препоръчано, а не защото имаше нужда. Колата харчи: 7.5-8 л./100 км. по магистрала със 150 км. ч., но в града е съвсем друго нещо - от 9.5-10.5 може да стигне и до 16 л. / 100 км, ако има тежко задръстване. (по компютър). Осреднено за последните 9000 км. ми показва 9.6 л. / 100 км. Хубавото на двигателя е, че е с ангренажна верига и има доста лесна поддръжка.
  9. Здравейте, Искам да почитя въздуховодите на парното и климатика. На препарта, който имам (http://www.liqui-moly.com/liquimoly/produktdb.nsf/id/de_4087.html?Opendocument&land=DE) пише да се напръскат отводнителния маркуч и цялата повърхност на изпарителя, доакто парното работи на макс. Някакви идеи къде се намират тези две неща и как се стига до тях. Колaта е ауди Б8 1.8 TFSI
  10. Да се пита в официалния представител поне дали кората не се продава няма да навреди, според мен. А и не би трябвало да е скъпа. Иначе и аз казвам, че ако е с мултиф. волан би трябвало да стане без смяна на модуа.
  11. Кората с дупка за ръчката идва в комплекта на темпомата. Вероятно при теб т. нар. "спирала" на волана - управляващата електроника за функците на волана и другите ръчки, поддържа темпомат. Със сигурност могат да ти отговорят единствено в Порше запад, които ще проверят по номера на рамата. Имай ендо на ум, защото на мен първо ми казаха, че ще стане, но после се оказа, че няма да стане (аз обаче нямам мултифункц. волан). В крайна сметка се оказа, че колите в мултифункц. волан имат заготовката и за темпомат. В Порще запад, за Ауди 8К 1.8 TFSI, ръчка, ми взеха 900 лева за смяна на спиралата (комлект заедно с ръчките за чистачки, мигачи, темпомат и кората), труда и програмирането. Хубавото е, че регистрираха темпомата в системата на ауди в Германия и ако се наложи да се пипа по компа, тази кола вече излиза с темпомат и няма шанс да се прецакат настройките. Дават и гаранция.
  12. Според мен категорично не са тампони на двигател, защото проблемът е само на топъл двигател. Ако са тампони, ще тресе и на студен. Освен това съм имал кола със скъсан тампон на двигател и друсането е съвсем различно. Тук става въпрос за проблем или със съединител или, по-малко вероятно, с маховик. Моята друса при зацепване на съединителя само на първа и то когато е карана дълго време. Този проблем го имам поне от две години (окол 30К км.) В момента съм на 90К км. и не смятам да пипам нищо, докато не започне да сдава окончателно багажа. Грешни пари, а ни не се знае кой "специалист" ще си остави ръцете. Заводското не го пипам, докато не стане наистина нужда. Да седиме и да си правиме проби и екперименти с тия коли не си заслужава. Недей да харчиш пари направзно. Карай смело. Тракането или по-скоро потракването при гърбици и неравности при мен също го има. Само да уточня, че и аз съм с ръчни скорости. При натиснат и задържан съединител, нещо по превключвателните лостчета на скоростите явно е в охлабено положение и почуква при клатене. Когато отпусна педала на съединителя го няма. Поне при мен е това и го имам от първия ден (колата е купена чисто нова от магазин на Ауди в Германия). Ако не е такъв случаят, може да е биалетка. За друго в момента не се сещам.
  13. Може, и това е вариант.
  14. По-горе, някой беше написал, че не е от маховик, защото ще друса постоянно. По-скоро подкрепям това мнение.
  15. Колега, Аз бях като теб. С модул, който не поддържа темпомат. Дори нямах борд компютър. В Порше Запад дълги години ми обясняваха, как трябва да се смени волана с мултифункционален, за да се монтира темпомат. Преди месец, при поредния ми инатлив опит, се оказа, че се сменя блока за управление, т. нар. спирален кабел, и лостовете (трите лоста са в комплект). В моя случай исках и добавяне на борд компютър, какот вече писах. Всичко (части, труд и програмиране) излезе малко под 1200 лева и стана за един ден. Всичко работи като заводско. П.С.: Колата ми е с ръчни скорости 1.8 TFSI
  16. Браво колега, това преди 5 години се скъсах да го търся. Включително и тук във форума. Накрая напазарувах едно от eBay.uk - хартиено.
  17. Колега, имам абсолютно същия проблем. Едно към едно! Б8 Авант, 1.8 TFSI, 120 коня. Проблемът се появява сравнително рядко, след продължително каране, т.е. при добре загряла кола. Според моя механик става въпрос за дефектни пружини на притискателния диск, които "поомекват" от продължителната висока температура и при зацепване на съединителя се получава своеобразно "подскачане" между елементите му. От там и това притрисане. Докато не започне да приплъзва, не те съветвам да пипаш там и да даваш луди пари. От друга страна, от около година, в Порше Запад имат промоция за коли над 4 години, където смяната на комплект съединител е доста под 2000 лева. Провери го, ако искаш.
  18. Комплект дискови спирачки за колело Авид ББ5: - преден и заден апарат - два броя лостчета - два броя ротори (дискове) Авид 160 мм - жила и кожуси - два комплекта накладки - 12 бр. болтове за дискове, 2 бр. болтове и фитинг (всички шайби са монтирани заедно с фитинга към апарата - виж снимките) за монтаж на задния апарат, 2 бр. болтове и конусовидни шайби за монтаж на предния апарат. Забележки: - В добро техническо състояние. Напълно изправни и работещи. Обичайни следи от ползване. - Дисковете и накладките са купени преди 20 дни. Карани са малко - колкото да се сработят. - Едното лостче е със счупен връх (запилен - виж снимките) Цена 75 лева (без доставка) Спирачките са в София, където мога да се срещна с купувача. За провинцията ползвам Еконт с наложен платеж и доставка за сметка на купувача. Снимките от тук: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=mKr34nYGuLb4SizW1644636
  19. SpaceBo

    A4 B8 (8K) Avant

    Извинявам се на всички, ако такава тема вече съществува. Не намирам search в мобилната версия на форума. Търся някой добър човек, който да сподели подробно сервизните интервали за слвдния автомобил: А4 B8 Avant 1.8 TFSI 88 kW ръчни скорости (2008 г.) Интересува ме всичко, което е поддръжка, сервизни прегледи, интервали за смяна на масла (скорости, серво, двигател), филтри, ремъци и т. н. (по възможност както е зададено от производителя, а не както ние в бг, често по лична преценка, правим). Моята сервизна книжка е на немски и така и не успях да намеря на бг или англ. В момента колата е на 60К км. Ясно е че сменям маслен, въздушен, поленов и масло на двиг., но какво друго? И какво се сменя на 90 К, 120 К, 180 К и т. н. Предварително благодаря и се извинявам, ако съм нарушил структурата на форума. Поздрави.
  20. Продавам 4 бр. летни гуми Goodyear EAGLE F1 GS-D3 Произведени са 37ма седмица на 2007 г. в Германия. Гумите са на 4 сезона и са сравнително запазени. (виж снимките) Размери: 225 х 50 х ZR 17 Индекси: 98 W DOT: ND40 2JHR Цена за четирите гуми: 200 лв. тел.: 0888 736 790
  21. SpaceBo

    А4/Б8

    И при мен е така. (предно предаване) Според мен като дадеш газ предницата олеква прекалено много и затова се губи сцеплението. Това го мисля, защото при спиране няма проблеми, т.е. като я натиснеш предницата и гумите зацепват. Явно когато са мислили разпределеноето на тежестта са наблегнали на баланса при завой. Може и да е от изнесената предна ос. Факт е обаче, че като се вдигне предницата при потегляне, понякога боксува и ESP-то сработва и става манджа с грозде. Не Икарус, ами циганин с каруца мое те мине. Следващата ще е Quattro!!!
  22. SpaceBo

    А4/Б8

    Напълно подкрепям. Моята е купена нова от дилър на Ауди в Германия. Имам цъкането при завиване, вибрациите при въртене на волана на място, нямам резервна гума и крик. Имам само аптечка.... а и ми подариха червена рекламна шапка...
  23. SpaceBo

    А4/Б8

    Пич, и аз съм без подлакътник. Оказа се, че струва около 400-500 лева, НО ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ И ЦЯЛАТА СРЕДНА КОНЗОЛА!!!! И отиваш на 1500 лв. Та по тая причина си карам без. Същото с темпомата, който също нямам. Струва около 300 лв., НО ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ ВОЛАНА С МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ЗАРАДИ НЕЗНАМ СИ КАКВО!!!!!!!!!! И процедурата излиза скромните 2700 лв. И без темпомат си карам... Да ти е честита. И аз идвам да активизирам темата. Ъпдейта на софта коя версия е, за да мога да сравня с моята и да бегам у Порше??? За климатика: Моята е на 22000 км. и прави подобен проблем от самото начало. След като е работила и я запаля с включен климатик за около 20-30 секунди "нещо" издава звук все едно се е дебалансирала едната перка на вентилатора за радиаторите - ръмжене и лека вибрация. След малко обаче утихва и после нямам проблеми. Не съм мислил, че това е повреда, а просто някакъв пусков режим на климатика... де да знам... Не съм пробвал дали се оправя с форсиране. И аз имам това цъкане при пълно завиване. Хваща се особено ясно когато въртиш на място в гараж, защото няма др. шумове и околните стени връщат цъкането към теб. В Порше не или не могат или не искат да го хванат. Но защо искат да сменят лагерите на главините? Търсейки за този шум в Порче откриша, че единия тампон (не казаха кой...) е тръгнал да се напуква и ще го сменят гаранционно малко по-нататък. Но шума не идвал от него. Аз не съм много сигурен дали тия хора разбират нещо от коли там??? И мойта е ограничена на 210 км.ч. Аз имам същия проблем и честно казано е малко притеснително, че не го признават. Точно мислех да ходя да им се оплаквам. Наистина имаш чувството, че воланът ще ти остане в ръцете. Просто все едно цялото масло на сервото изтича наведнъж и воланът превърта. Не е само на плочки (въпреки, че наистина се проявява най-добре там). На мен ми го прави почти винаги, когато трябва по спешно да навъртам волана от край до край (паркиране и т.н.) Досега си мислех, че гумите правят резонанс със настилката, но явно е рейката...
×
×
  • Create New...