Jump to content

SATURN

Members
  • Мнения

    55
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 4F C6; 3,2Q 07

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    София

Последни посетители

727 профилни разглеждания

SATURN's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей, Ovio, GIN and Krematop, Блаогадаря Ви ! За момента да, реших проблема , както и този за всички задни светлини. Срещу 480 лв. , 300 от които за реновиран преден фар (втора употреба). Не, че съм Ок с Цената ама въобще , ама.... нямах време да се разправям. При това са взели запалката (каквото и да означава това и др. части от стария фар. Проблема явно е бил в инсталацияата на фара. Видях я . Почти нямаже изолация по кабелчета на фара. Но пък се питам толкова ли е сложно да се подменят с нови и запоят към пинчеатта, буксите. Според мен не и ако имах условия и време сам щях да го направя., но на сервиза не му се занимава и направо..... Пък ще видим. Дано всичко си е оК , че немам нерви. Сега обаче, левия фар изглежда, като , нов , а десния ....... направо ми боде очите. Явно трябва да видя как , кой може да ми направи едно " излъскване" на десния фар. Някаква идея?
  2. Благодаря Krematop!, Ще му звънна.
  3. SATURN

    Здравейте,

     

    Имам проблем със светлините на колата. Audi A6 4F 2007 - 3.2.

     

    От известно време имам проблем с дневната светлина на преден ляв фар. 

    Веднъж ми смениха крушката ( обиковенна 1.5 - 2 лв самата крушка).

    Минаха няколко месеца отнова спря да свети. След това спря да свети заден десен мигач, светлина за задна скорст. При мен е една май.

    Купувам крушки за задания мигач и за светлина на задан скорост съвесем обиконовени. Свалям задния стоп. Сменям всички крушки. До като не затворя работи всичко. Качвам, затварям ( слава богу един болт с гайка го държи в багажниика за рзалика от предните фарове.)  и пак спират да светят. Крушките , които свалих не бяха изгорели, ама викам да са нови.

    Предния ляв фар не пипам .

     

    Отивам в друг сервиз. 120 лв, за янакакъв ремонт на ел инсталация !!???? = + работни часове+диагностика+ две крушки за по 2 лева.

    Всичко свети.На следващия ден качвам се , паля и след 10 метра пак предната лява дневна спира ( писука и свети на таблото). Слизам удрян фара светва. Тръгвам на 10 метра пак спира. Карам около месец на къси през деня. 

     

    Пак отивам в сервиза. Ами то трябвало да се свали фара, да се оправи инсталацията на фара, че кабалчетат се били напукали или нов фар!!????

    (Капачката отзад на левия фар не е сложена, че се супиха пластмосивите крачета. Само за инфо.)

    Ама сега не можели да ме поемат.

    Излизам от сервиза и пак една по една светлина спират.  За заден ход, десен заден мигач спират да светят......

     

    Може те ли да  погнете и да кажете какво ще струва ?

     

     

    Балагодаря Ви предварително!

    1. GiN

      GiN

      Здравей. Относно проблема с дневната светлина отпред. Има вариант проблема да е в самата фасунга, това е лесно за проверка и отстраняване. Ако обаче фасунгата е ок, то тогава нещата отиват към проблем с инсталацията на фаровете. Ако можеш сам да си размениш двете предни фасунги на фараовете за дневни светлини ще се разбере къде е проблема. Освен това, като извадиш васунгите, ще се видят и кабелите в какво състояние са. На пасажерския фар смяната е лесна, просто трябва да се махне филтърната кутия. На шофьорския фар е малко по-трудно, но също става. 

      Относно проблема със стопа, там проблема най-вероятно е в масата /минуса/ на платката. Огледай дали има окисляване в пиновете на буксата и пиновете на платката.

  4. Благодаря ! Ще го питам.
  5. Благодаря OvivO! Можеш ли да препоръчаш (контакти) , някой добър майстор/техник в София, който би могъл да се справи бързо с тези проблеми? Знам, че като препоръчаш някого после може да те "хранят" и теб, но разбирам, че може някой да е добър , но все да се случи някъде да не се справи.
  6. Здравейте, Имам проблем със светлините на колата. Audi A6 4F 2007 - 3.2. От известно време имам проблем с дневната светлина на преден ляв фар. задни Веднъж ми смениха крушката ( обиковенна 1.5 - 2 лв самата крушка). Минаха няколко месеца отнова спря да свети. След това спря да свети заден десен мигач, светлина за задна скорст. При мен е една. Купувам крушки за задания мигач и за светлина на задан скорост съвесем обиконовени. Свалям задния стоп. Сменям всички крушки. До като не затворя работи всичко. Качвам, затварям ( слава богу един болт с гайка го държи в багажниика за рзалика от предните фарове..... ужас) и пак спират да светят. Крушките , които свалих не бяха изгорели, ама викам да са нови. Предния ляв фар не пипам , че трябвеа да разглабя "половината" предница , а нямам условия. Отивам в друг сервиз. 120 лв, за янакакъв ремонт на ел инсталация !!???? = + работни часове+диагностика+ две крушки за по 2 лева. Всичко свети.На следващия ден качвам се , паля и след 10 метра пак предната лява дневна спира ( писука и свети на таблото). Слизам удрян фара светва. Тръгвам на 10 метра пак спира. Карам около месец на къси през деня. Пак отивам в сервиза. Ами то трябвало да се свали фара, да се оправи инсталацията на фара, че кабалчетат се били напукали или нов фар!!???? (Капачката отзад на левия фар не е сложена, че се супиха пластмосивите крачета. Само за инфо.) Ама сега не можели да ме поемат. Излизам от сервиза и пак едана по една светлина спират. За заден ход, десен заден мигач спират да светят...... Моля ви ако някой е имал такъв тип проблем да каже (съвет) как да го оправяа или да даде координати на някой свестен и разбиращ майстор за инсталации (фарове) да отида при него. Балагодаря Ви предварително!
  7. Здравейте, ето един topic "ПРОБЛЕМ с плафоните в купето Ауди А6 4F" от satira (мой е но не можах да си възтановя профила) Описъл съм какви крушки са за плафона в купето и как да се сменят със снимки. Надявам се да съм полеаен.
  8. Благодря Royce, за мнението и инфото! Благодаря OvivO, за мнението и инфото!
  9. Здравей, Благодаря ти за информацията. Ще потърся такава Т10/12V тук в България. Не ми се чака от Китай.. Не държа на LED, но ако намерв LED OK. Относно пластмасата, Голямо Благодаря, като я свалях се счупи, ще я залепя със секундо. До колкото виждам май мога да сменя крушкта и без да я махам тази пластамана, или се лъжа?
  10. Здравейте колеги, някой има ли инфо, каква е крушката за осветление в багажника на na Audi A6 4F C6 2007 г. за да си купя такава? Прилагам снимки на плафона.
  11. Здравейте. Искам да благодря на всички за мението и отговорите! В крайна сметака затова е форума. Иначе просто ще попитам гумаджията и той ще ми каже , че най-подходящи са тези дето ги има налични:) И така да обобщя: Всички (повечето) са мнение, че при следните условия: 1. за автомобил Audi 3,2 quatro; 255 к.с.- 2007 г.(не е all road,отбелязвам го, защото според мен, чисто визулано там са възможни по големи гуми/джанти. Не знам дали има такава модификация) 2. с джанти 7JX17H2 ET40 Най-добрия и възможен избор за зимни гуми са : 225/50/17 или 225/55/17 (разликата е 5 мм във височината)- без това да доведе до никави проблеми: 1. при движение и/или в завой ( не опират в калници , подкалници, кори, и т.н. . , както и в окачването, щанги, носачи, шарнири, рейки....... части от окачването. (извинете ме за неточностите , но не съм спец. автомонтьор). Взимайки предвид широчина /височина на гума и дажанта (в комбинация) включително и изнасянето на джантите ЕТ (ЕТ40 -12.89 см.) 2. без това да доведе до значително объркване или грешки в компа и/или скоростомера. Правилно ли съм разбрал?
  12. Сега излиза освен въпроса какъв размер зимни гуми да си взема за джанти 7J x17 ET 40 и дали, ако се наложи (дано не) да ползвам резервната, възможно ли е без никакъв проблем да кажем 50 км до първият гумаджия и магазин за гуми? При положение, че примерно в момента на колата съм с джанти 7J x17 ET 40 и гуми 225/50/R17 , а резервната е 8Jx17 ET 48 с гума 225/50/R17. Питам, защото са ми казвали, че при quatro дори и само при различни гуми, като износване, шарка на протектора да не говорим, като размер, може да има/да се създаде проблем. Здравей, А какъв размеср са ти гумите?
  13. Здравей, OvivO, Благодаря ти за отговора! Между другото току що свалих резервната гума да видя какъв размер са джантите. Изненада: джанта размер 8Jx17 H2 ET 48 с гума 225/50/R17.
  14. Здравей, Благодаря за отговора! И аз се ориентирам, за този размер, но все ми се ще малко по-виски и по -тесни. Нали са зимата. Между другото в този сайт (не знам колко е вярна инфомацията) са дали че всички модели ауди A6 от 2007 излизат с ширина 7J. http://kolalok.com/gumi-dzhanti/audi/a6.html
  15. SATURN

    Нов акумулатор при А6

    @Satira Това съм аз, не можах да възтановя стария си профил. Вече Здравейте, това са снимки на новия-1ва и стария акулатор - 2 ра (оригинален). Вече втора година и полвина карам без проблем (да чукна на дърво). Цена 289 лв. с връщане на стария.
×
×
  • Create New...