Jump to content

niikoo_1

Members
  • Мнения

    2275
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно niikoo_1

  • Рожден ден 7 Юли

Друго

  • Kaра
    l5 20v Turbo

Контакти

  • Website URL
    http://porschefansite.com/
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Интереси
    Автомобили

Последни посетители

5326 профилни разглеждания

niikoo_1's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Точно така тези двигатели са основно за fleet клиентите, където се гледат емисии и разход на гориво. Като сме почнали за 3цилиндровите мотори, всички медии доста го хвалят новия модулен 1.5литров 3цил.мотор и е най-икономичния по тестовете. Отделно в 1ва и 2ра серия си има и повече от добра динамика - 8.5сек от 0-100км/ч, 210км/ч максимална скорост с доста приличен разход, а и звучи по-добре от 4цилиндров мотор . От БМВ казва да се гледа на него не като 4цил. мотор без един цилиндър, а като на половин редови 6-так ( ех този маркетинг) , поне и на звук го докарва. А и стратегията с модулните двигатели (B58, B48, B47, B38, B37) с общи компоненти и обем по 0.5л. на цилиндър е доста хитра. За в бъдеще ще стават все по-популярни 3цил. турбо бензинови мотори, никак не са лоши, Форд го доказаха 1.0Екобууст (има вече доста такива с пробег над 100хил.км и нямат драми), а 1.5l B37/B38 на БМВ/Мини и новия 1.0ТСИ на VAG са с още по-добри показали. За недостатъците с вибрациите има решения, при Форд в купето на празен ход изобщо не се усещат вибрации и не се рабира какво работи под капака.
  2. niikoo_1

    Audi SQ7: THE diesel power!

    Е да ама на X6 F16 М50d същите дават 3секунди по-добре време не знам колко може да им се вярва http://www.zeperfs.com/duel4839-5618.htm. X6 e е малко по-тежко с около 70кг (по данни на БМВ не от нета), по-ниско е, но пък е по-широко, не намирам данни за аеродинамиката спрямо X5 F15.
  3. niikoo_1

    Audi SQ7: THE diesel power!

    Ами аз гледам тук, става въпрос за новото X5 F15, което е малко по-леко от Е70. Не знам дали замерва с някакъв уред и колко са коректни измерванията. Стартира доста туристически (с хубав старт 0-100км/ч са под 6сек), по километраж 0-200км/ч ги прави 20-21сек (нямам идея колко е отклонението на километража при тази кола). Иначе това дават тук от 22 до 25сек http://www.zeperfs.com/duel4839-5618.htm истината както винаги ще е някъде по-средата.
  4. От линка, който си дал излиза, че при новото А4 2.0TFSI quattro ultra всички показатели (разходи, ускорение,въртящ момент) са по-добри от тези на прекия конкурент БМВ F30 330i Xdrive, при идентична мощност 252кс, може би това оправда внедряването на подобна система. И понеже много сте се превъзбудили по БМВ, на всички тестове, които съм чел А6 4G превъзхожда като динамика (управляемост) 5-та серия F10, платформата, на което е доста по-тежка. В момента, ако търся кола от рода на 3-та серия, винаги бих предпочел пред нея новото А4, или МБ C-клас W205, при по-горния клас пак А6 4G и новата Е-класа W213 са доста по-добри предложения, в Германия C-клас и A6 се продават много по-добре от 3-та и 5-та серия. F30 колкото и добра кола да е, не мога да и преглътна ужасния интериор, който не може се мери с този в W205 и А4, има шанс за подобрение донякъде само срещу допълнитено доплащане за кожено табло и спортни седалки с правилната тапицерия.
  5. niikoo_1

    Audi SQ7: THE diesel power!

    X5 M50d с 381кс и 740Нм (Cx .031) прави 0-200км/ч за 21сек, така че Audi SQ7 трябва да е поне 1-2секунди надолу, според мен 19-20сек. са напълно постижими за тази кола. Платформата на новото Q7 е доста добра и колата сериозно превъзхожда конкуренцията, въпреки че е доста по-голяма като габарити, X5 и GLE изглежда като едно по поколение по-стари автомобили (a те са си реално )
  6. Колата от темата май ще е стрийт и ще се кара с нормален бензин и нормална степен на сгъстяване, алкохола и високата степен правят чудеса, поздравление за резултатите
  7. То и Nissan GT-R основно е на задно и при нужда пращам към предния мост, както и Xdrive, Audi R8 и още доста сериозни спортни автомобили, не виждам какво толкова срашно има. Първо поколение Audi R8 и Porsche 996/997 911 Turbo са с viscous coupling на предния мост, при новите модели вече е многодисков съединител. Като си криузваш по магистралата с 130км/ч какво значени има колко % отиват отпред или отзад, при положение, че системата реагира проактивно т.е. колата става 4х4 преди предните гуми да изгубят сцепление и шофьора да усети нещо.
  8. ТО в повече случай долнище от моргата не става за нищо, цял мотор от морга и да се моли да е читав
  9. Малеее в голям филм си се вкарал, то по мотора няма нищо здраво. В такъв филм бих се вкарал само ако колата ми излезе 1500-2000лв. иначе не виждал смисъл с тези липси и без двигател. Дано успееш да се вместиш в 3000лв. за ремонти по мотора и ремонта да излезе сполучлив. Джантите Рота са едни от най-ниско качествените джанти на пазара, ако можеш ги продай, страшен тайландски (май там се правеха) боклук, не случайно са толкова евтини. http://jalopnik.com/knockoff-wheelmaker-rota-warns-of-knockoff-rota-wheel-1137837262 От атмосферни валове на мотор с фабрично турбо няма смисъл. 1.8Т попринцип няма проблеми с биелните лагери, виждал съм доста отворени двигатели карани с големи турбини на по 1.5-2.0бара налягане изляли доста бой и биелните лагери винаги са като нови.
  10. Audi A1 си е премиум компактен хечбек от Б-сегмент (както и Mini), цена на А3 изобщо не е на кантар с А4. Премиум могат да бъдат автомобили от различни сегменти, примерно компактен хечбек, компактен SUV/SAV (RR Evoque, Q3), спортно купе и така нататък, не е нужно една кола да е 5метров седан за да е премиум! В общи с линии си много далеч от всякаква истина и си пишем празни приказки в момента! Защо реши, че задвижването е ниско бюджетно, все пак не говорим за Голф 2 с вискомуфа При положение, че при не малко ситуации има предимство такова задвижване (може да му кажеш в точно определен момент какво да прави) не виждам проблем да го монтират в моделите с по-базова моторизация. Основните предиства на торсена според мен са, че не изисква никаква подръжка, доста е надежден и oпростен.
  11. При Ауди цялата гама е премиум без изключение дори и А1 и А3. Средно оборудвани Ауди А1 и Ауди А3 се търгуват нови по 50-80к. А4-ка с 2.0ТДИ и добро оборудване е 100к BGN. По-скоро се гледат вредни емисии и разход на гориво, тъй като законите се затягат и всеки производител трябва да сваля средните нива на емисии. Отделно това колко гориво харчи и колко CO2 отделя един автомобил от среден клас като А4/А6 е ключово за fleet продажбите, които са голяма част от общия обем.
  12. Ти постна А3ка виждал ли си? На кола с ел.седалки и кожен салон, автоматик, навигация и панорамен покрив, ксенон, да кажеш, че е постна е грехота. Постна А3 е такава с климатик, базов платнен салон и преди ел.стъкла. Отвори една ценова листа и прочети малко да се ограмотиш. Направо се чудя от време на време с какъв акъл пишеш !
  13. Този тип системи работят проактивно, т.е. въртящ момент започва да се предава към задния мост преди преди предните колела да почнат да буксуват, колата си следи много параметри ъгъл на завъртане на волана, позция на педала на газта, странично ускорение и още една камара неща
  14. Дървенията по-скоро е Орех, а не махагон На мен оригинално както е било повече ми харесва.
×
×
  • Create New...