Jump to content

jaby

Members
  • Мнения

    191
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    AUDI B4, 1,6 ADA

Контакти

  • ICQ
    307472677

jaby's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Идеята ми беше ако някой от колегите има същият автомобил да сподели дали е доволен и как е с разхода. Разбира се разхода е относително понятие защото зависи от града, задръстванията и разстоянието което се изминава наведнъж. Колата ми е в много добро състояние и работи както на газ, така и на бенин без забележки . На бензин извън града е с разход до 7/100. в града според мен е 10 и .... Към газовата окомплектовка има монтиран и "аванс коректор" допълнителна електроника, която взех от един пич, който ги произвеждаше преди 8- 10 години. С монтирането на това устройство няма как да разберете дали карате на бензин или на газ. НО на газ разхода ми се е 10 - 11 навън и 14- 16 градско - вижда ми се много , но все пак този автомобил е тежък. От написаното от колегите оставам с впечатление, че е по-добре да оставя сегашният вариант, защото е надежден , а намаляването на разхода с 1 литър или 1,5 не толкова важно на фона на инвестицията.
  2. Благодаря за отговора :-). Наистина впечатляващо нисък ти е бил разхода. Все пак отчитам при мен факта, че 15-16 градско влиза и каране на студен мотор и кратки разстояния. Но все пак извън града 9.5 е бил най-доброто постижение и то до 90 км/h без климатик. До колкото имам опит с обикновените изпарители може и сам да направя опит да си затегна кранчето.
  3. Здравейте колеги, Предполагам че някой от Вас ползват алтернативно гориво пропан бутан. От години карам с газова уредба. Когато я монтирах газовите инжекциони не бяха достъпни, така че монтирах обикновен класически вариант ( все едно имате прост газов карбуратор) Разхода ми е 10, 11 извън градско и около 15 до 16 в София. Ако има някой със същият мотор и 1,6 АДА да сподели колко му е разхода та да разбера дали има смисъл да набутам 500 лева за смяна. Годишно навъртам не повече от 8 000. Поздрави :-)
  4. Привет,

    За таван и врати на Audi B4 може ли да се нагажирате?

    Все пак ме ориентирайте и с цена.

    Предварително благодаря.

    Поздрави

    Радо

  5. Дръпнах колата до сервиз. Смениха пръстена. Демонтаж, монтаж , обезмаслител.....общо 35 лв.
  6. Като се има в предвид условията тези дни трябва на канал или на подемник да се смени. Тоест нещата опират до сервиз. А придвижването или с теглене или пътна помощ.
  7. Колега и ти ли не успя да стартираш мотора? Както го обясняваш може и на място сам да го сменя но достъпа само от горе или трябва и канал?
  8. Колеги и прим мен ли е да този пръстен? Това на мчсто може ли да се смени или трябва в сервиз да се прави?
  9. Здравейте колеги, Днес сутринта сложих добре зарден акумулатор пробвах да запаля. Ме се получи независимо че настоявах. Погледнах мотора и забелязах, че около масленият филтър има много масло - яисто, току що изхвърлено. Огледах по детайлно и според мен се е получила пукнатина на тялото към което се завива филтъра. Някой патил ли от това? https://drive.google.com/open?id=1n3DAdw249fhiKHb1_t_B0NLIUsem8eS6qw https://www.dropbox.com/s/8c7jg2j885xjkhk/IMG_20160124_141248822.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/3auc1umflulfel0/IMG_20160124_141326210.jpg?dl=0
  10. jaby

    Парното е хладно

    Да точно така
  11. jaby

    Парното е хладно

    Радиаторчето е Бер или Хела а смяната правих при клубния майстор Ваското 1. Според мен този човек си свърши работта перфектно а условието да работи по колатат ти е да си там докато работи. Аз не разбирам как след промивката днес и добра проходимост на радиаторчето пак нямама парно? Не вярвам да се запушило веднага. Просто в този клон от охлодителната система циркулацията я няма. Затова връщам лентата назад и се насочвам към най скорошната интервенция за термостата и маркуча, който ИЗЛИЗА ( с пробката ) от радиаторчето на парното. Газовата е както е и преди си е била. От малкият кръг има байпасен маркуч който ако не се лъжа топли масленият филтър. Рудуктора е последователно на на това маркуче. Практически в малкият кръг има два консуматора : 1Парното 2 ПАРАЛЕНО на порното е редуктора. Но колата е така от почти 10 години
  12. jaby

    Парното е хладно

    Снабдих се с помпа. Днес с помощта на помпата промих радиаторчето. Запушено беше доста но текна добре. А и с уста като го надуеш си върви. без да е трудно. И сглобих колата без допълнителна помпа. Парното започна да си духа топличко както и очаквах. НО колкото по загряваше колата и се доближава температурата до отварянето на термостата, толкова парното истиваше . Приложих план Б и монтирох допълнителната помпа. И въпреки това никакъв напредък. Накратко: парно има и то прилично докато колата е около 50 - 60 градуса, после няма. Преди два месеца докато беше топло в сервиз ми смениха термостата и маркуча, който ИЗЛИЗА ( с пробката ) от радиаторчето на парното. Чудя се има ли вариант нещо да объркат. Но колата си работи перфектно с изключение на парното. Дайте идея какво се случва???????????
  13. jaby

    Парното е хладно

    100 % допълнителната помпа ще свърщи работа. Въпроса е да издря на старо от Форд или Газела. Търся .......
  14. jaby

    Парното е хладно

    След успешната смяна на радиаторчето и ревизирани клапи и "Африка" през първата година след 3 год съм пак на същата изходна точка. Духа студено и това е. Отвори ли се големият кръг аз трябва да топля парното ....... Взех и разглобих старото иригинално радиаторче щото да видя какво е причинило задръстването. В тръбичките има едни серпентини, които забавят скороста на движение на антифриза и гадориите се отлагат. Задръстено е с мека кафеникава маса като тебешир (мога да постна и снимки да видите). Но все пак старото е преседяло почти три години и се е разсъхнало дабре. И въпреки това, считам че запушеното дето е на колата ако има достатъчно дебит през него може дори да се отпуши. Не ми се иска отново да го сменям. Реших да сложа допълнителна електрическа помпа. ВЪПРОСА е да не е прекалено скъпа и от къде да я взема....
  15. Привет Димо, За Ауди B4 1,6 ADA заден ляв - на катинката ограден е Предварително благодаря
×
×
  • Create New...