Jump to content

ChillToucH

Members
  • Мнения

    1233
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ChillToucH

  1. Здравейте, търся да закупя двете Isofix планки за B5. За момента бих се задоволил и само с лявата. До колкото съм запознат, стават от B5/C5, пасат B5.5, шкода супърб.

    Ето и номерата на частите:
    8D0813545 - ляв
    8D0813546A - десен

  2. Няма абсолютно никакъв смисъл в рециклирането на оригиналните лупи. Те не са светили, не светят и няма да светнат, казвам го от опит. Сложи си Моримото/Мошимото или нз как точно се казваше марката. Разликата е огромна и почва да се вижда нощно време. Успех!

  3. Както казах, много зависи от състоянието на колата! За близо две години останах супер доволен от душко. Това не означава, че 2.5ТДИ е безпроблемен агрегат... Реалността е, че винаги трябва да имаш 2-3к за евентуален ремонт! Скъпите неща са глави, ГНП и автомат. Други възможни проблеми са маркучите за обратната нафта, дюзи, турбо, егр, дебитомер, модул на абс. Стандартно си върви с носачи, дискове, датчици на абс, накладки, масло, ремъци, филтри и т.н. Ако правиш всички тези неща, ще купиш 3-4 пъти колата. Ако бройката е добра, ще се разминеш с обслужване и 3к в банката за спокойствие :).

    ПС: При allroad-а имаш още въздушни възглавници и компресор. Като цяло, ако харесваш точно този модел, търси 2.7Т. Цената за поддръжка и г/д същата, даже по-ниска и върви доста повече

  4. On 12/18/2018 at 11:11 PM, quаttro said:

    E 5.5 кила събира, пак са си две туби - малка и голяма :lol:

    Иначе съм забравил да спомена най-важното - че тоя торник върви като 75 коня опел и гори 10-12 на 100 нафта градско...

    10-12 при ръчка в Б5, Ц5 и автомат е малко повече: 13-15. За вървежа обаче грам не съм съгласен. Няколко стокови тръца заминаха от душегуба, лошо им беше. Вървежа е разтеглива величина, зависи в какво състояние е колата.

  5. On 3/16/2018 at 2:57 PM, Ц Е Ц О said:

    Задължително всичко се уточнява с мапера,защото всеки си има начин и приоритети на работа и какво е свикнал да вижда наредено като части в колата.


    Време е тая глупост да се промени! Просто е нерелевантна и е свързана със застой!

  6. При мен от свещи не ми изкарваше misfire, дори в реално време... Нямах никакви грешки тогава, та провери си маркучите за лийкове и смени свещите, ако нямаш грешка за misfire. Ако имаш грешка, провери бобините, ако са записани 3 поредни цилиндъра, които пропускат палене, размени комутаторите и провери дали ще се пренесе(1,2,3 след размяната ще ти ги прехвърли на 4,5,6). Ето и линк към Ross tech за текущата грешка: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17965/P1557/005463

  7. On 2/21/2018 at 7:00 PM, petrishki said:

    Къв е тоя лънч на Ц5?


    Да видиш с флат шифт какво става, като извърти гумите на 3та :hilezh:

    По темата, първата кола е гледана технически, визията не е моята. Втората... Ми тоя дроБ ще го пропусна. Един с един детайл няма еднакъв... Мизерии по фаровете, мизерии по вратите(явно от S6), ама изглеждат подарък, да не продължавам.

    Като отидете да видите C5 отваряна с козия крак защото цитирам "Пада акумулатора и нямам ключалки на вратите", тея ще ви се сторят перфектни :). Да не говоря за такива с по 7-8 градуса отклонение на валовете и как на 90 градуса на водата и 80 на маслото, не може да духне топло... Еми бих се примирил с циганската визия и доброто техническо състояние. Фарове и стопове се сменят доста по-евтино от комплект вериги и обтегачи на валовете.

  8. Наслоявания е нормално да има, ако не е чистено! С гарнитурите може да се бутне някой леФ от покупката, за това го споменах(разбира се ако не е мит мотора). Помня като гледах една А6 за приятел и като видях как колата е отваряна с козия крак, защото му падал акумулатора и нямала ключалки на вратите... Отделно на 90градуса на водата не можеше да духне топло в купето и как отклоненията на валовете бяха 7 и 9 градуса... Човека ми обясняваше как колата е поддъжрана само в Порше :hilezh:

    Към автора, ако нямаш проблем да отделиш 300-600лв на месец скачай смело! Естествено никой не казва, че ще ги даваш всеки месец, но е възможно да изкочи нещо! Тази цена не включва скъпите агрегати: автомат, турбини, вериги на разпределителни валове, въздушни възглавници и компресор(ако е алроуд).

    Успех!

  9. Разводнявате темата... Ице, майстора разправяше същите неща, преди да свали кулерите на моята :hilezh:. Не вярвам, че с нови турбини, ще излееш 200мл масло от всеки кулер и ще е нормално... Твоята кола беше лека и пикваше на високо налягане, виж алроуда е по-тежък и там ще се усети доста.

     

    @nichirenshu колата на Ицето си вървеше много прилично, говоря от опит. Не знам за какви недовършени работи говориш...

  10. Аз си го карам с кеф, бих го заменил само за 3.0TFSI. Поддръжката е много по-висока от тази на 1.8, но разликата във вървежа е огромна. Реално за кола около 300кс(толкова идва с малко пипания и 0.9 налягане), е без пари. Аз съм с купе на Б5 и там нещата са по-различни. По-лека е, ръчна кутия и е много по-жива от Алроуд с автомат. Карам само на бензин и то на 100 октанов(ако вярваме на табелките). Разхода си е приличен от 18 до 25л/100км в София, зависи как съм я карал. Около 10.5-11/100км с 140км/ч и климатик по магистралата. Първоначалното обслужване ми стъпи на 2300лв - части и труд. При закупуване трябва да се гледат отклоненията на валовете, ЕГТ-та, странни шумове от турбините, да се проверят за течове от главите, защото капят директно на даунпайпите и почва да пуши все едно се е запалила. При качествен преглед, могат да се извадят въздуховодите на кулерите и да се провери за масло от турбините, ясен признак, че скоро ще се правят.

    ПС: Не съжалявам за нито един лев хвърлен по тази кола и ако върна времето назад, пак бих я взел :)

  11. Човек който знае какво прави, иска около 800лв  за сваляне, качване, смяна на турбини, смяна на турбо пътища, дюзи, бензинова помпа, маховик, кулери и това е без части. Това е цена за София и това е човек, който сменя съединител на 2.7Т за 150лв(това е без частите). Не искам да питам хвалени сервизи, колко точно ще ми искат за цялата процедура. Предполагам труда при тях ще стигне цената на закупуване :hilezh:

    ПС: Не съм включвал гарнитурки, нови болтове и т.н. Тях майстора ги взима и цената леко се вдига, но не е фрапантно.

  12. @DJANO аз точно от филтър съм страдал... Имах балончета в прозрачните маркучи и с @coresnet се мъчихме да я обезвъздушим, ама без резултат. След това ми смениха горивния филтър и нещата заспаха. Как и защо нз. Колкото до клапънчето, беше сменено и работеше. Реално това беше единствения път в който душко ме изостави и вината беше в предния майстор, на който му бях занесъл нов МАН филтър, и той не го смени...

  13. 0,5-0,6 правят стоково. Два варианта, или колата е мапната, или са ѝ натегнати гейтовете за да върви :). Като смениш ЕГТ-тата ще видиш какво налягане прави и ще знаеш със сигурност.

  14. Ти веднага ли тръгваш? Изчаквай я по 1-2 мин преди да потеглиш. Моята се държи по подобен начин. Хубаво е да се изчака малко, не само заради самия мотор, а ѝ за турбините. Маслото е много студено още. Позачаквай я малко да си нормализира сама оборотите и да утихне. Може да не е нормално и да е признак за някой температурен датчик, но при мен уж всичко работи както трябва(тоест перките се пускат когато има нужда).

  15. На 91-93 канали се гледа за бягането на ъглите на валовете. При повече от 6 градуса, тая кола няма да върви. Трябва да са 0-5 за да е ок. За missfire може да е комутатор. Пробвай да ги размениш и виж дали ще се премести грешката.

    За налягането може да се погледнат рециркулационните клапи. Как гледаш налягането? През MAP-а ли?

    ПС: При 2-4к оборота, валовете трябва да се въртят до 22 градуса.

×
×
  • Create New...