Jump to content

riko12

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от riko12

  1. Здравейте, На някой да му се нанира добре работеща дросел клапа за ауди а3 1998 1.6 бензин
  2. Здравейте, Бихте ли минказали дали може да се реставрира кожата на седелка ( прикачвам снимки), или поне да се защити с нещо преди да се е скъсала напълно. Бихте ли ми поръчали човек, който да може да помогне. Поздряви.
  3. Здравейте, Напоследък започна да се чува (но не винаги) странен звук от двигателя - Audi a4 b8 2010 3.0TDI CCWA. Предполагам са вериги, но ще се радвам и на вашето мнение. Колата е с OW-30 оригинално масло на 8000км. Днес се чу на студен двигател и както се вижда от клипчето на топъл. Колата си върви много добре и няма други признаци. В случай, че са вериги, колко мога да изчакам преди да е наложително да ги сменя и колко струва? https://streamable.com/4mwnnp
  4. Здравейте, Колата е Audi a4 b8 2010 3.0 tdi CCWA s tronic. Карам я с оригинално масло 0w30, и в момента съм изминал 8000км от последната смяна. Вчера я понастъпвах 160 - 180 при което днес виждам че маслото е паднало с 2 единици (снимката е стата, но приблизително още едно показано разделение). Нормално ли е да гори масло тозиндвигател? Знам че понякога не го измерва точно, но винаги е било или на макс, или с един пункт (както е на снимката). Как най-правилно да измеря нивото на маслото? Мисля, че нямам обикновенна щека.
  5. Здравейте, Имам проблем със сериозен теч на антифриз от автоматична скоростна кутия ( 01М ) на ауди а3 1998г. Успях да локализирам проблема, и се оказа, че е от една тапа до дясната полуоска. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ? Можете ли също да ми кажете каталожния номер на тази тапа, тъй като съм от малък град и тук никой не може ми помогне . Поздрави!
  6. Здравейте колеги, имам странен проблем с а3-ката 1998, автоматик 1,6 бензин. Когато я карам на ниски обороти и с ниска скорост, при рязко натискане на газта, колата забива предница, и реагира след 2 секунди... Когато си я карам нормално, и при натискане на kick-down, не го прави този проблем. Закачам я на vag-com-а и няма никакви грешки, нито по двигатела, нито по скоростната. Смених свещи, но проблема си остана.
  7. Здравейте, налага ми се да си сменя пасажерската врата, но се чудя дали има разлика в размера на вратите при Audi A3 с фейслифт и без фейслифт. Говоря за ауди a3 1998.
  8. riko12

    Audi a3 1.6 автомат (01M)

    Здравейте, имам Audi a3 1.6 автомат (01M), и от самото начало имам усещането, че колата не върви така, както трябва... На места прочетох, че други колеги с такива аудита, на 4-та скорост при 3000 оборота са над 140км/ч. Аз на 3000 съм около 95км/ч. Имам съмнения, че скоростната ми кутия е от дизел.
  9. Audi a3 1,6 литра(8L) 1998г. Имам доста проблеми със скоростната кутия, за това не знам точно какви са симптомите на тази грешка. За втори път ми се появява.
  10. Здравейте, имам ауди а3 автоматик. VCDS ми показва следната грешка - Ще се радвам да ми кажете къде да търся причината за нея. Поздрави !
  11. Здравейте, търся дясна врата(като застанете срещу колата се пада в ляво) за ауди а3 1998г. Колата е двуврата. По възможност оборудвана.
  12. Здравейте, преди известно време писах за това, дали може посредством VAG-COM (VCDS) да се покаже на таблото външната температура.. Във форума ми се отговори, че не може, и трябва да се сменят някакви работи. Съвсем случайно попаднах на една обява, в която ясно се вижда, как е показана външната температура. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11363456052811236&f1=details&slink=2h9uvn
  13. Здравейте имам ауди а3 1998 - автоматик(01М) Колата си превключва перфектно, но когато превключва от 2ра на 3-та, се получава едно придърпване. Колата забавя скорост, и чак тогава превключва. Друг проблем ми е, че когато е по-студено, колата не тръгва напред, а трябва да загрее. Този проблем го прави само напред (D) назад ® няма проблем, тръгва си веднага. Скоростната кутия е със сменено масло, без никакви грешки (VCDS), беше с фабрични настройки (00000), но аз ги промених на икономични (00011), с надеждата да се оправи, но без резултат.
  14. Аз съм съгласен с VBI, понеже имам същия автоматик и би ми било интересно да разбера от какво е..
  15. Не знам, че във варна има майстори, които се занимават с аларми ... Взема се честота на която работи дистанционното, програмира се друг.. и си готов Това по принцип струва 20 30лв ...
  16. На щипки ли е ?? Дали има възможност да ми гръмне в лицето ? Ще го махам понеже ми VCDS ми дава грешка - 00589 - Airbag Igniter; Passenger Side (N131): Resistance too High До колкото успях да разбера, често пъти проблема е бил от кабелите, и по-точно в някакво жълто кабелче. Ще се радвам на всякакви съвети. Поздрави !
  17. Здравейте, Километража ми не работи, смених датчика, който е на скоростната кутия, но пак не работи... Пробвам таблото с VCDS, стрелката и всичко по таблото си работи - Не е от електромоторчето. Имаше преди грешка за speedometer, но вече я няма, тъй като датчика е нов ... Колата е без никакви грешки по двигателя, или където и да било. Казаха ми, че има бушон и често излизало от него, но не знам кой точно ? КОлата е ауди а3 1998. Наистина ще съм Ви благодарен, тъй като датчика ми струваше 80лв, а така без полза от него се чувствам много прецакан. Другото което е, когато пусна на климатроника да изписва километрите, също не работи ! Не мога да хвана къде е логиката.. Поздрави !
  18. Да, работят си перфектно .. просто не се чуват винаги.. когато си реши
  19. Здравейте, Когато пусна мигач, независимо ляв или десен, понякога се чува типичния звук при пуснат мигач, а понякога не .. т.с много слабо. От какво може да е проблема? На аварийни се чува добре, но пусна ли мигачите, звука се появява когато си поиска. Това ме дразни, понеже трябва да гледам дали се е спрял мигача, или не ... Поздрави !
  20. Здравейте, случайно някои да си е превел листчето с информацията за бушоните. Има някои неща които не знам за какво са. п.с Става въпрос за Ауди а3 Поздрави !
  21. Здравейте, имам ауди а3 автоматик, 1998г. Чудя се, дали мога да настроя по някакъв начин скоростната кутия ? В смисъл такъв, ако има грешки да ги изчистя, да променя начина на сменяне на предавките и т.н .. VAG-COM може ли да ми помогне в настройка на скоростната кутия ? Скоростната кутия има ли си собствен изход за връзка с компютър ? Не съм много наясно с тези неща Поздрави !
  22. Защо се е получило така ?? Предполагам нещо се е намокрило, не вярвам да е за сменя на таблото
  23. Здравейте, Днес си почистих колата (audi a3 1998) от снега и видях, че като я запаля, километража започва да подскача, стига до 260, връща се , прави си каквото иска, по-интересното е че отчита навъртени километри, а колата не се движи. Явно се е намокрило някъде, но не знам къде... Когато тръгна, километража не работи, а понякога само мърда. Тотално се е объркало. Ще се радвам на всякакви идеи. Честита Коледа на всички !
  24. 4 степенна, Ето това представлява, надявам се че ще се сетите за каква скоростна кутия говоря .. От скоро ми е колата, а миналия собственик ми каза, че е сменял скоростна кутия, понеже старата се била яко развалила.. И аз си помислих, че може да има грешки по компютъра, някакви други идеи с които да пробвам ?
  25. Здравейте, имам ауди A3 1998 1,6 с автоматична скоростна кутия. Всичко по скоростната кутия е сменено, но не знам защо, когаот навън е по-студено и съответно колата е студена, при колата може да върви само назад. Напред не може да тръгне. Трябва да изчакам около 5 мин, за да мога да потегля напред. Колкото и газ да давам, не може да тръгне. Казаха ми, че можело да бъде от някаква защита на скоростната кутия за маслото .. преди да го разбие да не тръгва, но назад си върви ??? Ще се радвам на мнения. Поздрави !
×
×
  • Create New...