Jump to content

Траян Атанасов

Members
  • Мнения

    86
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Ауди А3

Последни посетители

1020 профилни разглеждания

Траян Атанасов's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Благодаря за информацията, явно има решение за това. Засега обаче ще сменя само тази пружина, ако случайно го направи пак, ще се сваля мотора и ще се сменят всички с ъпгрейднати такива.
  2. На който му е интересно, ето снимка на въпросната пружина :
  3. Колеги подвели са ме, подвел съм и вас. Центровката всъщност е добре, но е имало скъсана пружина на всмукателен клапан, това е бил проблема. Оказва се, че това е срещан проблем на този мотор, както и на други, които ползват същите пружини на клапаните.
  4. Работи значително по-добре, но не както трябва. Веригата е лошо зацепена и прескочила 1 зъб.
  5. Колеги, колата вече работи значително по-добре. Няма пушек, няма прекъсване на цилиндри. Възможно ли е след смяна на PCV да е трябвало време на системата да се раздвижи? Колата не беше палена 4 месеца преди това.
  6. Всеки казва, че ако са вериги или оптегачи, целият ред ще прекъсва. Top Garage обаче ме насочиха, че те са имали такъв случай и е било точно вериги. Не е давало грешка в центровката.
  7. Колата е на 160 000 километра, но този мотор е на 50 000 километра, сменян е с нов. Нямам представа дали е по лонг лайф, наскоро я внесох. Ето малко видео от работата на мотора в момента video1.mp4
  8. П.с. свещта на 7 цилиндър, който няма компресия беше като нова.
  9. Смених свещи, разменях и бобини, не е от това. Мерихме компресия и 7 цилиндър няма никаква компресия. Ще се сваля двигател, да се търси причината. Може клапани, може вериги, може надран цилиндър, като последното според мен е малко вероятно, но все пак го има в играта. На другите цилиндри компресията е 10, еднаква за всички, докато на 8 цилиндър, компресията му е 8. Това ме навежда, че може да е разтегната верига, защото се е случвало при последователни цилиндри да е от това.
  10. Чудя се дали има възможност, новият PCV, който беше монтиран също да не е работещ? Взех оригинален, но симптомите останаха абсолютно същите, силен вакуум през капачката на маслото и държи 1000 оборота.
  11. Смених сервиза да. Може би трябваше да почна от там, че имаше силен вакуум през капачката на маслото, заради което тривиално смених клапана на картерната вентилация (PCV) и цедката на турбините, но проблема с вакуума остана. На всеки ред цилиндри обаче има по още един клапан, който също отговаря за картерната вентилация. Цилиндри 1-4, които са от страната на пасажера, нямат прекъсване, а цилиндри 6-8 имат само на тихи обороти, докато цилиндър 5, който е от същата страна, няма прекъсване .Това ме навежда на мисълта, че може би клапана на цилиндрите от страната на шофьора има някакъв проблем, понеже тези клапани са вързани към вакуум помпата, не ги дава като грешка на vagcom. Моята версия е че на тихи обороти, заради проблема с картерната вентилация, в горивната смес влизат изпаренията от картера и от там се получава бедна горивна смес и прекъсване в цилиндрите от 6 до 8. При подаване на газ, влиза свеж въздух и цилиндрите спират да прекъсват. Просто мои разсъждения, утре ще имам повече информация.
  12. Здравейте. Имам следния проблем на свободен ход. Missfire в 6,7,8 цилиндър. При подаване на газ това спира, прави го само на свободен ход. Според майстора е възможно да е горивна помпа или бобини. Имате ли опит с нещо подобно? Засега само свещи съм сменил и си бяха в кофти състояние. Колата е A8 D4.5 2016 4.0tfsi 435hp.
  13. Това е добре, значи спокойно мога да си поръчам директно от JHM Motors
  14. Това е много добре, благодаря за информацията.
×
×
  • Create New...