Jump to content

dimpetrov

Members
  • Мнения

    182
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dimpetrov

  1. Сами сте си виновни, като ходите по форумни гурута, които работят “ на тъмно” и не може да докажете нищо. И къде по дяволите се обучават на новостите? По нета? Официалните сервизи са си най- малкото зло. С програмите 4+ Не вярвам, че са по-скъпи, ако държите на качествени части. И си имаш реална гаранция. Всичко останало е тънки сметки, като сметката я плаща тариката, решил да кара премиум, ама да мине по- евтиничко.
  2. Не съм забелязал А8 да е в пъти по-удобна от А6. Малко по голяма е, да! И то най-добре се усеща на задните седалки- ако си с деца отзад, ОК . Аз не съм. Но пък да предпочета стокова 8 пред накипрена 6,, никога не бих го направил! И то 8-ца с мотор шестак. И вече с.еднакъв интериор!!?! Мъка! Очевидно имаме различни вкусове. Имам почти ежедневни преки наблюдения за предпоследния модел А8 с последния дизел осмак, модел 2020г, С абсолютно всички възможни екстри, вкл странично повдигане на амортисьорите при наближаваща кола. Знам какво говоря! Такъв клас коли се взимат само. с макс. екстри, освен ако не са изпаднали тънко. Така или иначе, колегата разполага с различни гледни точки и нека сам си вземе решение:)
  3. С такъв бюджет само Германия и то GW+, като синьто комби. Българска автокъща и читава кола е оксиморон!
  4. От съвсем пресен личен опит, мога да споделя, защо колата не бих я купил: - не е 286 коня; - не видях въздушно окачване; - не е с Матрикс фарове; - не е с Банг& Олуфсен; - не е с печка; - паркинг камери не видях??? - изтичаща 3г гаранция; пишат за възможна 5г, но важи ли за БГ или е локална? - лиценз за Нави и My Audi app functionality до кога? Иначе около 250€ годишно май беше! - няма даже обдухване на седалките, да не говорим за масаж. - няма памет за 2-та седалка; - задните външни седалки с нагрев ли са? - бягат ми редица системи за безопасност, например Cross Traffic Alerts; @moto_fan последен дерт са им моторите. Електроника и екологията, тоест гарнацията е на първо място. Надявам се, че съм бил полезен! Успех в покупката!
  5. Този мотор същия ли е, който се вгражда на Q5? Защото, ако е така, то натоварването от седана ще е детска песен за него. Сигурно е един и същ.
  6. Ами не знам, дали е простотия, но няма нищо общо с 4G! По нито един параграф. Та ставаше дума, дали авторът на темата да купи обявената кола. Според мен А6 с 2-ка мотор и то с такъв пробег е доста рискована покупка.
  7. Това е mild хибрид. Аз карам означението 5.0 tdi, което си е тройка дизел, 285 hp. . Не знам 2.0d, което май беше с означение 45tdi, дали е удачно да го купуваш на такъв пробег. Относно хибрида: супер удобен и икономичен. Виж тук например: https://www.audi-mediacenter.com/en/audimediatv/video/animation-audi-a6-48v-mild-hybrid-system-4125 Колата е друг свят, като удобства и разход на гориво!
  8. Определено нещата отиват към 95 Ви пауъра - много хора го препоръчват! Ти защо си на 100 октана, гониш яко ли? 95 е малко ли?
  9. Не разбирам. Ясно, че от бензиностанция, но коя верига препоръчвате? Нещо за ОМВ?
  10. Здравейте, Да възродя темата с тази си публикация. Не съм имал бензинова кола от 15г. Сега с жена ми се обзаведохме с почти 1годишно Ауди А3 Спортбек 35tfsi с OPF и другата седмица ще го взимаме. Тя ще я кара яко градско в София. Та бягам пред вятъра и да си питам за качествен бензин. Съвети получавам за Shell V power 95. Моля за мнение кои бензини да купуваме? Водещо е качеството, а не цената. Благодаря предварително!
  11. +1 С този бюджет мястото е или официален представител или частно лице от Германия, после Бенелюкс, например: audi-boerse.de gocar.be luxauto.lu Да ги дадеш на някой в БГ е меко казано, доста рисково. Още повече след тези градушки и наводнения в Европа. А там е криминализирано! И си имат carfax и т.н.
  12. Е, щом на Изток са по-готини хората, а качеството е еднакво, то изборът е ясен. Казвате, че и двата сервиза си вършат работата, както трябва, нали?
  13. Здравейте, Относно регулярно сервизно обслужване на гаранционно Ауди, кое Порше бихте препоръчали за СФ: Запад или Изток?
  14. Здравейте, Току-що си капарирах едно Ауди А3 Sportback, 35tfsi, 8V, 2020г. в Ауди-Германия. Ще ми дойде с летни гуми 225/45R17. Мисля зимните гуми да са 205/55R16. Джантите 6.5x16, 5x112,ЕТ46 ли са? Това ми е първият въпрос. и второ: да споделите опит, дали е удачен избор за зимен размер за 150к.с.? Колата ще се кара основно градско в СФ. Благодаря предварително.
  15. Жена ми кара такава кола, основно градско с къси курсове и рядко дълъг път. Отличен избор: еластичен, икономичен и безпроблемен мотор. Като цяло колата е ОК , 4.5-та година я имаме от 40х. км. Сега е на 75хил.км и щяхме да я сменяме с 2019/2020г дизел, пак А3 или Ку5, но задържаме за идната.. Извън регулярното сервизно обслужване съм и сменил 2-те ксенонови крушки. Изгоряха ми тази година през 1 месец. Друго, да чукна на дърво, няма. Отличен избор!
  16. dimpetrov

    Разход гориво Q5

    Колега взе ли колата? И каква? Впечатления? някой да сподели мнение за 2.0 моторите: и дизел и бензина моля.
  17. dimpetrov

    Q5 - проблеми и решения

    Ясно, климатроник е щом излизат на дисплея. Следващ въпрос тогава: на дисплея показва ли някъде последно избраните градуси или трябва да пипнеш врътката за да изскочат?
  18. dimpetrov

    Q5 - проблеми и решения

    Здравейте, на снимката какво е показано: климатик или климатроник? И ако е второто, къде се виждат градусите?
  19. Здравейте, Поради предстояща подмяна на сегашната А3, смятам да закупя упоменатия модел от последните му бройки, преди изцяло новата q5 да се появи. Във форумът не открих кой знае колко инфо за нея , да не кажа нищо и за това моля за мнения. Колата ще се кара основно градско в СФ, ще е от DasWA или Audi GW+ и ще е до 30-40 хил.км максимум. Ще ми се да чуя съвети и най- вече впечатления от експлоатация, преди покупката. Например с какъв размер гуми е най-добре да бъде, климатроника охлажда ли достатъчно бързо купето, а печката загрява ли го, Bluetooth a OK ли е , музиката, ако не е B&O добра ли еи т.н. Разходите за масла, филтри и всякакви консумативи са без значение. Благодаря предварително.
  20. Само, като видиш простотии от сорта: ЕГН, немска баба, уникат , за ценители ..... може да преминеш на друга обява. За този бюджет А3 ще се намери.
  21. Драмата приключи, поръчах го от pcstore.bg . Цените и на лаптоп.бг и ардес са надути с около 10%. Незнам как им се връзват на цените. наздраве на всички
  22. Абсолютно си прав! Разликата е осезаема https://laptop.bg/laptops-dell-Latitude_5590-dell_latitude_5590_N025L559015EMEA500gbssd
  23. Xa сега да те видя какво ще кажеш https://laptop.bg/laptops-dell-Latitude_5590-dell_latitude_5590_N035L559015EMEA500gbssd
  24. Инспироните в нета са описани, като нисък клас и проблеми с охлаждането, както и @robobug писа по-горе. От Востро ми казаха да бягам с 200 от тях и така. Е, защо да взимам i5, kato харчи повече ток? И какво е м2.?
×
×
  • Create New...