Jump to content

ianiovski

Members
  • Мнения

    216
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    Audi A3 1.9 tdi

Персонална информация

  • Пол
    Male

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

ianiovski's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Правописна грешка , купих си рециклирани спирачни апарати , маркучетата са сменени и те с нови .
  2. Вече нямам обяснение какво се случва с колата , купих за отзад рециклирани супорти , сложих нови дискове и накладки и след 1000 км колата изкриви пак и двата задни дискова . Другото ,което ми прави впечатление е че дисковете не седят лъскави както са на всички коли ......
  3. Свалих бушона и нещата се подобриха ,пак го има леко наемане ,но колата спира по-добре и като цяло нещата са по-добре . Проблема е че като свалих бушона освен ,че светна лампата за ABS започна да премига и удивителният знак . Въпроса ми е какво може да се е случило на ABS за да прави тези мизерии , все едно не спира равномерно и с по-малко сила при положение ,че всичко е сменено по спирачната система на въпросното колело ? Другият ми въпрос е може ли тaзи лампа с удивителен да я изключа през диагностиката за да не премигва до като отстраня проблема с ABS ?
  4. Намерих това мнение на колега от форума :
  5. Искам да изключа ABS да не работи изобщо за да видя без него как са нещата ,на схемата която я имам трябва да изключа 7,16 и 41 предпазител . Изключих ги ,обаче ABS лампата не ми свети . Да не би да трябва и нещо друго да се изключи ?
  6. Предавам се смених всичко . Няколко диска като последния дори го носих на стругар да го види и каза ,че е имал мн леко изкривяване над допустимото и го изправи . Смених лагер главина, оста ,нов супорт, сложих, тръбички нови също и вече не остана какво да се прави . След има няма 100 км пак започна да мята задният ляв диск .Усещам го на самата кола и на педала . С всичките 3 диска които сменявах 2 от тях 2-ра ръка и един нов симтомите са едни и същи .Вече не знам от къде може да идва проблема ....... ако имате някви идеи и някой се е сблъсквал с подобно нещо да помага
  7. Последното ,което остана е да сменя лагер главината и оста ,защото проблема продължава . Направо залуднах с това колело . Да попитам от ABS модула освен в грешките ,нали има и стойности ,които ти измерва и показва . Мога ли по някоя стойност да се ориентирам дали този ABS не ми прави проблеми на въпросното задно ляво колело ?
  8. Добра идея , никога до сега не съм правил реглаж на задния мост ,винаги на предния . В какво се състои реглажа като цяло при задният мост ? Ако се окаже леко крива задната лява гума ,как се процедира ? Трябва да се смени лагер главината ли за да застане гумата както трябва?
  9. Аз смених задният ляв спирачен апарат с нов при ,което диска пак не се търка отдолу и спира на пресекулки , при положение ,че диска и накладките са нови . Вече 1000 км минах и няма никакъв резултат . Съмнява ме ,че лявата ми гума е леко на една страна ,но лагер главината е добре, колелото няма луфтове . На вас как ви се струва стойката ?
  10. Колеги залуднах с тази задна лява спирачка , сменявахме маркучи, тръбички и накрая и друг супорт сложих и имаше някакъв минимален ефект ,но пак нещо не е като хората . Вижте в какво състояние ми е диска и не иска да прилепне хубаво накладката явно , може ли нещо ABS да ми прави мизерии ? Иначе нямам грешки на ABS по таблото ,а скоро на компютър не съм я връзвал да видя нещо по-обстойно .
  11. Проблема след 100 км започна на ново и с новите дискове , хванах го на техническия преглед ,че задната лява гума не спира както трябва -1200 единици ,а на дясната 1700 . Сменявахме всички видове маркучета и тръбички от към лявото гума и нямаше ефект. Остава нещо от супорта да е ,но при смяната на новите дискове и накладки нямаше нищо ,което да алармира ,че нещо не е наред . Към кое точно да се ориентираме да се сменява и гледа ? Наистина като спирам ,от към лявата гума започва да насецва и да бие на педала и левия диск е много по-студен от десния при спиране .
  12. Точно това мислех да ви питам с какви накладки да ги взема ? А ето какво е положението на сегашните криваци АТЕ , не знам какви са тия останали отпечатъци от феродо и защо не са се изчистили . И на двата диска са ми така ,а и при теб ли са били криваци предишните и какви са били . Аз от когато я имам тази кола не съм имал никога предни или задни прави дискове ,а изобщо не съм някакъв състезател да натискам газ ,спирачка . А тези Брембо не са ли по-добри ? https://www.autodoc.bg/brembo/1656479
  13. А как са като цена и от къде е най-добре да ги поръчам онлайн или от местните доставчици на авточасти ?
  14. Здравейте ,препоръчайте ми хубави задни дискове ,които не се кривят . В момента съм с АТЕ и на 2000-3000 км се изкривиха на осмици , в момента не мога да спирам нормално в ниските км/ч . Предните й те са ми АТЕ и са леко криви ,но се търпи ,докато задните направо колата спира на пресекулки . Говорих още с няколко човека и ми каза, че АТЕ не са вече това ,което са били и те са имали проблеми с тях. Спирачните ми апарати не задържат и дисковете не са прегрявани . Ако трябва и малко по-скъпи да са ,но поне да си заслужват . А3 8l 1.9 TDI *97
×
×
  • Create New...