Jump to content

Kissman

Members
  • Мнения

    686
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Kissman

  1.  

    Здравейте колеги,продавам си автомобила,понеже имам нужда от по-малък с оглед на намаляване на членовете в семейството.

    Автомобила е много добре поддържан и е в много добро състояние.Сменени са ангренажен ремък с ролки преди 10000 км.,цялостно пребоядисване преди 2 год.,всички екстри за модела,трети стоп,8 тонколони и субуфер,както и предпазни лайсни на вратите против надраскаване.През тази година, 2016 са сменени:температурен датчик,датчик на коляновия вал,датчик за нивото на маслото,пълен комплект окачване-носачи,биалетки,кормилна рейка,шарнирни болтове,както и пълна диагностика,проверка и профилактика на газовия инжекцион със смяна на ремонтните комплекти на инжекторите,всички филтри и маркучи,реглаж и настройка.При желание може да се направи пълна проверка на автомобила в произволно избран сервиз.Платени са всички данъци,технически преглед и Каско(остава една вноска) до края на януари 2017 год.

    IMG_0896.JPG

     

     

     

     

    Това е линка към mobile.bg,оттамможете да разгледате снимките.

     http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11474015399705490&slink=flacj9

    IMG_0898.JPG

    IMG_0901.JPG

    IMG_0902.JPG

    IMG_1227.JPG

    IMG_1228.JPG

    IMG_1229.JPG

    IMG_2209.JPG

    0016.jpg

    0018.jpg

    0019.jpg

  2. Нали знаеш че когато колата не работи добре на бензин,тоест има някакъв проблем,и на газ няма да ти работи добре,поне така са ми казвали,понеже компютъра на газта взима информация и е вързан с бордовия компютър на колата.Така че смени си този датчик на коляновия вал и виж как ще са нещата и ако продължава да има нещо нередно пак ще дискутираме.

  3. По принцип са подобни като че ли симптомите,но при мен преди време когато ми светна EPC се оказа проблем в датчика на коляновия вал и го смених.Но то си го изписва диагностиката като грешка-sensor и т.н. При теб ако е същото и го смениш може и да спре да ти прави така,виж какво ще покаже диагностиката.Успех!

  4. Здравейте колеги,аз съм пускал няколко такива теми с проблеми с запалването и от доста години се борех с този проблем и от няколко дена вече мога да се похваля,че всичко е ок и се знае вече каква е била причината.Затова споделям тук отново,защото някой може да има същия проблем и майсторите да го мотаят и да действат по метода проба-грешка,както при мен ,понеже така им е по-лесно.При мен това се появи като проблем постепенно и неусетно още преди 3 години сигурно и въпреки усилията ми и ходене по много и някои горещо препоръчани сервизи,никъде не успяха да разберат от какво е проблема.Сутрин като е студено пали сравнително добре,но през зимата след запалване работи 10-15 сек.и загасва.След това пак я паля от раз и пак загасва.И така няколко пъти докато се успокои и заработва нормално.Когато качи температура и я загряла и спра някъде за половин час,един или два след това 8-10 секунди стартера върти и не пали,след което запалва.Някъде описват този проблем като топъл старт.Това не е нормално за мен и реших сериозно да се заема с решаването му.Сменени бяха акумулатор,свещи,бензинова помпа,температурен датчик,датчик на коляновия вал и сигурно и още неща,които вече не помня.И ефект никакъв.Някъде предположиха,че може да е от дюзите,но бързо отхвърлиха тази възможност,понеже ако е от тях няма да работи добре и когато е запалена,с тя си е спокойна,пъргава и т.н.И понеже колата има и газ объркването беше тотално и се превърна в омагьосан кръг-газаджиите казват,че проблема е при бензинджиите,понеже тя пали реално на бензин и след това минава на газ,а бензинджиите ме пращат за газ настройки и ме уверяват че проблема е в някои компоненти на газовия инжекцион и те са причина за проблема ми.И така загубих още много време,нерви и пари от тези "специалисти".И ето че миналата седмица последно реших да опитам в някой наистина специализиран сервиз за Ауди,Фолксваген и ако и там не стане щях вече да се примиря,че проблема е нерешим и явно много тънък и трудно откриваем.В един такъв сервиз ми отказаха директно защото колата имала газ...!? И в следващия я приеха.След като им обясних подробно какъв е проблема и какво съм сменял през годините те обещаха да я тестват подробно и да се опитат да открият проблема.И проблема се оказа в дюзите,но не че са чистене,а просто не затварят добре и след като загася колата през тях прокапва в два от цилиндрите и при запалване се мъчи и се дави.Това е ! Понеже новите дюзи са по 250 лв едната сложихме 4 втора употреба и нещата вече са перфектни и колата пали по всяко време и мърка като коте:-) Сервиза е предполагам известен на доста от вас,това е D-Bros и специално им благодаря,че подходиха съвестно,компетентно и с внимание.Малко са такива хора в днешно време и вероятно това ще е моя бъдещ сервиз.Дано съм бил полезен.

  5. Преди 5 часа, svoenraven написа:

    Тук ако не могат да ти помогнат,другаде надали ще могат.

     

    Точно тук ми отказаха,защото имала газ,,,,,Обясних им,че газта ще я спрем от бутилката и няма да има по системата...но,не искат.

  6. Здравейте колеги,искам да намеря наистина коректен и добър сервиз,където да имат времето и търпението да диагностицират проблема на колата ми...нещо,което много други сервизи не успяха,понеже явно е нещо което е тънко и деликатно и диагностика не го хваща.Освен това имам и газов инжекцион и вече на някои места ми откзават като разберат че има газ !!?? Просто съм в безисходица,понеже сервизи много,но не успяват да открият проблема.А не ми се рискува с оторизираните сервизи на Ауди,просто защото очаквам същия ефект,а цените там са и ненужно високи.Благодаря.

  7. На 8/28/2016 at 13:14, Ronaldo1993 написа:

    Цитиране на предходно мнение! 

     

    Колега,пожелавам ти да караш още 10 пъти по толкова без да имаш проблеми,но си мисля че веднъж появи ли се проблем той си стои и е въпрос на време кога ще се появи отново и тогава няма да може с ВагКом да се реши,защото триенето на грешките не оправят проблемите.Оправя ги Мишо :-)

  8. Колега,би ли обяснил по подробно,ако искаш на лични ,как точно и къде да гледам на Ваг ком за да видя моя на колко зарежда? Това ли имаш предвид като проблем,защото  миналата година ми правеха нещо по алтернатора и уж всичко беше наред,ама явмо пак трябва да ходя при акумулаторджии да я тестват.

     

  9. Здравейте колеги,аз също карам с такава кутия и съм ходил при Мишо за ремонт на компютъра на кутията-светеха ми аварийно и едновренно всичките букви на таблото-P,D,R,N и се оказа там проблема.За филтъра и аз съм чел всякакви теории,че се смяня само при отваряне на кутията за ремонт,но вярвам разбира се и на Мишо.Аз не съм сменял никога филтър и карам колата вече 8-ма година без сериозни драми.Сменил съм само веднъж засега маслото и скоро ми предстои пак и някъде бях чел и такова мнение,че ако при смяна на маслото няма видими пробеми в него от рода на стружки,значи всичко е наред с веригата,зъбните колела и с кутията като цяло и не би трябвало да се очаква скъп ремонт скоро.Разбира се те проблемите се усещат и в процеса на ежедневната експолоатация-как се държи,дали се усеща удар ,придърпване и т.н.Съвета на Мишо беше-карай и се кефи докато е читава кутията и стане ли за сериозен ремонт я махай.

  10. Здравейте колеги,автомобила ми е А4,B6,2.0,130 коня,бензин и газ,2001 год. и срещу зимата трябва да купувам нов акумулатор.Стария ми е 83 ампера,замина за две години и сега съм решил да взема по-мощен,защото знаете,че са много нещата които черпят ток в днешните коли,най-малкото че караме денонощно на фарове.Някъде бях чел,че правилото при избор на акумулатор било възможно най-мощния който може да се побере.Мисля си за нещо около 95 ил 100 ампера,как смятате?Незнам и доколко марката има значение,препоръчайте някой производител . Благодаря.

  11. Виж Мишо дали е в България,иначе съм чувал добри отзиви и за Коко (мога да ти дам телефоните им)и има също един сервиз,който всички предполагам знаят,но незнам как работят-по Драгалевското шосе в посока Околовръстното,вдясно по посока на движението,в началото почти.

  12. На 01/06/2016 at 7:43, garsona написа:

    Цитиране на предходно мнение! 

    Така ми каза и газаджията,предлага ми да сменим рейката и нови дюзи за газта,но аз вече незнам на кого да вярвам.В интерес наистината и аз си го помислих това преди време и бях склонен да си мисля,че газта е тази която ми прави мизериите.

  13. Здравейте колеги,от много време имам проблем с паленето на моята А4,Б6,2.0, 2001,бензин и газ и особено когато е топло времето или след като съм я карал я оставя да престои час,два.Налага се да задържам по 7-8 сек.докато запали,след което си работи спокойно и нормално и по време на движение няма проблеми.Сменил съм акумулатор,свещи,температурен датчик,датчик на коляновия вал и никакво подобрение.А мнения всякакви-един казва,че е от стартера,друг от газта при която ако изпуска газ в цилидрите после пази като задавена,друг казва че е от бензиновите дюзи и аз засега съм се ориентирал към последното.Нови дюзи да се купува е прекалено скъпо,засега съм намерил само оригинални на Бош за 250лв бройката и алтернативни предложения няма.А да взимам втора употреба е все едно да купя като моите.Има ли полза ако ги почистя с ултразвук или става по-лошо,защото има и такива мнения.

  14. днес взех колата от сервиз,смениха датчка,но си остана проблема с трудното палене....а така се надявах да е от него. :-( Аз отдавна имам проблем с трудно палене,когатое топла особено се налага стартера да върти 7-8-9 секунди...това не е нормално.

  15. Да,това мисля да направя,ще я карам в сервиз утре,имам вече уговорка.Странното е,че досега карам така вече няколко години без никой майстора да познае че е от него ,понеже не ми изписваше никаква грешка.Благодаря на всички за мненията.

×
×
  • Create New...