Jump to content

valios4

Members
  • Мнения

    258
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A6 4F

Последни посетители

1850 профилни разглеждания

valios4's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. valios4

    Вибрация в купето

    Напълно съм съгласен, но след доста обиколени сервизи за проверка на изброените от теб неща, излиза че са ок(говоря след смяната им с нови). Другото което ме навежда на мисълта че е нещо по задвижването е, че вибрацията намаля след смяна на маслото на раздатката. Тя също не се върти на място. Най-новото от днешните проверки е вибрация в кардана когато колата е на подемник и на директна с натисната спирачка. Бързам да кажа че скоростите не вибрират. Предните полуоски също имат лека вибрация за разлика от задните които почти не се усещат.
  2. valios4

    Вибрация в купето

    Благодаря за клипа-дава ми някаква надежда че ще намеря проблема, защото при мен симптомите са абсолютно същите. Още не са толкова силни вибрациите но определено приличат на тези от клипа. И едно допълнение към темата- след смяна на маслото в раздатката има промяна в положителна посока-а именно намаляване на вибрацията. Това ме навежда на мисълта, че действително проблема може да е от задвижването(полуоски, кардани, дифове) сега следва смяна на маслото в дифовете и нова проверка на полуоските като този път ще се проверяват на запалена кола и на скорост. Ще пиша пак със резултатите.
  3. valios4

    Вибрация в купето

    Пак ще ги карам в сервиза да гледат полуоските макар че преди два дни уж ги провериха и казаха че всичко е наред. Кардана също го гледаха и той бил ок, днес влиза колата пак в сервиз за термостат и ще ги карам пак да прегледат и ако намерим нещо ще пиша.
  4. Здравейте колеги, пиша тази тема с надежда да се намери решение на проблема защото вече се изчерпах като идеи от къде може да бъде този проблем: Имам неприятна вибрация в цялото купе когато колата е на D или R и я държа на спирачка на място. Колата е А6 4Ф 3.0 ТДИ авант 08 година, след ремонт на скоростите е (Коко от Малинова долина ги ремонтира, като смени хидро съединителя, фрикционите, втулките) при което вибрацията си остана същата, тампоните на двигателя също смених с чисто нови и пак нямаше ефект, тампоните на скоростите също са чисто нови но пак нямах късмет и вибрацията си остана. Смених и магарето с четирите тампона не със ново, но е от кола която до последно не е имала никакви проблеми и пак ударих на камък като след всяко сменено нещо вибрацията си остава една и съща, няма никаква промяна. ДПФ си е на колата нищо не е премахвано и не е запушено.Веригите не щракат. Всички стойности на двигателя са в норма и без отклонения, а демпферната шайба е като нова без напуквания, сцепвания или биене. На кратко това са нещата които се сетих да проверя или сменя и резултата е нулев, ще се радвам ако някой има идея какво може да причинява тази вибрация и ми даде съвет.
  5. Бартер важи и за джанти 17 с летни гуми, спортно окачване или генерация за s4 b5. Може и за други чаркове за s4 b5.
  6. valios4

    грешка 16514 audi s4 b5

    Колега и аз имах проблем със едната сонда, смених три докато разбера, че единоя кабел при буксата на сондата се е откъсал. Свали гумените уплътнения на двете страни на буксата и подръпни всички кабелчета за да видиш дали някое не е прогнило, при мен беше от това.
  7. Може и бартер за Recaro салон от S4/RS4 B5. Предните апарати са 18Z.
  8. Апаратите са от Cayenne, предни и задни. В много добро състояние. Имам и дискове 350 мм от ml420 cdi. Купих ги за моята кола но ми се измени концепцията. Снимки мога да пусна по меил или viber при интерес. Цена за всичко 1100 лв. По отделно по договаряне. Gsm: 0896/07 07 17
  9. На Рейнц не разчитай аз го правих това упражнение няколко пъти и все си течеше. Някой преди мен е стягал хамалската и са кривнали капаците поне според мен, аз си реших проблема със силикон.
  10. valios4

    Предно стъкло

    При комби и седан има разлика, поне аз като си търсих всички така ми казаха.
  11. Никак не е трудно на две скоби е
  12. Над дросела е. Черна кръгла пластмаса с два маркуча един отдолу и един отстрани. В магазина струва сто и няколко лв.
  13. Колеги symphony е 2 din и май няма да са нужни преправяния, само се вади и се слага навито или се бъркам нещо?
×
×
  • Create New...