Jump to content

Embolado

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A3 8P 1.9TDI BLS

Персонална информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

752 профилни разглеждания

Embolado's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Може ли да покажеш някоя снимка? От къде го купува, eBay или от български сайтове.
  2. Здравейте! Интересува ме има ли разлика в задният капак при Sportback S line и обикновена A3-ка. (отново sportback разбира се) Понеже се интересуват от монтиране на заден спойлер. Гледам, че искат около 150лв за оригинален спойлер от S line, но как да го монтирам? Ще изглежда ли като "подарен"? В момента съм така (снимката е примерна): Това си е реално само капак - няма спойлер, който да демонтирам и да сложа новият. Благодаря!
  3. Вече 40 000км го чакам да "тръгне" . Освен това и двете вътрешни карета са заменени. Нищо не се промени.
  4. Здравейте! Не е точно модификация, но е проблем, с който се ядосвам доста време. Колата е Audi A3 sportback 2009 - фейслифт 1,9 тди 105 коня BLS ръчка 5 скорости. Закупих колата края на септември, нов внос от Австрия. Още при прибирането към вкъщи, забелязах, че има едно тресене на волана около 130км/ч. Гумите, с които купих колата бяха ДОТ09. Разбира се обвиних тях и веднага купих 4бр. зимна Фулда 205 55 16 и ги монтирах на оригиналните джанти (57,1мм , без втулки) Проблема е следния - имам вибрации във волана при около 130км/ч само при ускорение по голям баир. При по-висока скорост сякаш значително намаляват. След като видях, че проблема не е в стари гуми, баланс и т.н. реших да видя как са вътрешните карета. Колата в момента е на 76 000 км - всичко е оригинално по окачването. Дясното вътрешно каре все пак имаше минимален луфт - смених го - никакъв резултат. После смених и другото каре - отново никакъв резултат. Колата тресе при даване на газ, когато отпусна газта всичко е точно. Напоследък забелязах, че когато климатикът е пуснат - вибрациите са по-силни. Това значи, че когато двигателят е под по-голям товар, има повече вибрации. Забелязвам също, че понякога, когато спра на голям наклон мотора леко подскача - когато пусна климатика всичко е наред. Демпферът се чува много леко сутрин, но не вярвам да е в него проблема. Всичко си е перфектно, пък и при 130км/ч оборотите са доста високи за тази къса кутия - изключвам проблема да е от там. Гледахме и тампоните на мотора - всичко ми се струва, че е наред. Единствено чувам някакъв звук при рязко подаване и отпускане на газта в градски условия. Звука се чува точно пред мен - дали левият тампон не е проблемен? Предните дискове са чисто нови - Ate Power Disck - също ги изключвам. Много интересно е когато колата е на автопилот по магистралата - при зададени 130км/ч и равен участът - всичко е наред. Когато обаче дойде баир и колата си подава газ, за да поддържа зададената скорост, вибрациите се появават. Къде може да е проблема? Благодаря!
  5. Хайде да съм по темата Последното зареждане 8P 1.9tdi DPF 105 коня, ръчка 5 скорости. 48,46 литра - 894км = ~5.42 / 100 разход. Това е смесен разход, има от всичко. Щеше да е много хубаво, ако резервоарът беше поне 5-7 литра по-голям, но уви.. Винаги зареждам пълно-пълно и разходът се потвърждава многократно. Много съм доволен :))
  6. Embolado

    Гуми и джанти за A3 8P

    Има ли някакви страшни проблеми със комфорта и возията при 18-ки? Прочетох всякакви " стряскащи " мнения, дори ми се струва, че се преувеличава по този въпрос. Карам в момента с фабричният размер за 16" - 205/55 и комфорта е задоволителен. Слагах за момент 17" и чааак толкова огромна разлика не усетих. В момента трябва да купувам летни гуми и се чудя на какъв размер да се спра. Знам, че всичко е субективно все пак. Благодаря!
  7. Здравейте! Някой обслужвал ли е ангрена + водна помпа в представителство на Audi / VW? Имате ли представа за цена? Мотора е BLS 1.9tdi 105. Знам, че имат 2 години гаранция, именно затова бих отишъл там. Отделно, какъв ще е интервалът за смяна. 2 години или 60 000км? Благодаря!
  8. Здравей! Колата е Audi a3 8p facelift Рама: wauzzz8p3aa007990 Интересува ме кората под волана. Сложих си круиз контрол, но старата ми кора не става. Предполагам че ми трябва кора с номер : 8P0953512C Благодаря предварително!
  9. Предни дискове ATE Power Disk 280mm за 1.9tdi 105 коня. Закупени и монтирани на 03.01.19г. Цена за двата общо - 170лв. 4 000км по-късно, дисковете вече са криви :)) Ще им правя рекламация до 1-2 седмици. Ще искам TRW :)) Тази седмица ми пристигна и маслото: Original VW Audi Seat Motoröl 5W30 504 00 507 00 LongLife3 5 Liter eBay item number:272282416015 Това е дилъра - http://www.ebaystores.de/NORA-Zentrum-Wolfsburg Поръчвам масло за 2ри път от него - доставката с UPS е в рамките на 3-4 работни дни, от Германия. Цената е ~100 лв. общо.
  10. Ето последната промяна по A3-ката! Много благодарности на fifipaldi за доставката на частите. И разбира се на bsdnikolov, за помощта по телефона! Разликата е огромна, вече таблото не е скучно :)) Остава само да се изреже пластмасата под волана. Прилагам снимки преди и след.
  11. В първите рабoтни дни ще монтираме. Благодаря още веднъж :)))
  12. Най-накрая си набавих необходимите лостчета. След няколко дни ще правим монтажа. Надявам се всичко да е наред! Лостчета за темпомата с "F" накрая - оказа се доста трудно за откриване.
  13. Здравейте! Крушките на халогените H11 ли са? Искам да ги заменя, защото моите са жълти, оригинални. Facelift 2009 Благодаря!
  14. bsdnikolov Точно твоят отговор чаках! Колата ми е ръчка - 5 скорости. Но това предполагам не е от значение в случая. Значи търся лост за круиз контрол - " 8P0 953 513 F - поставя се на фейслифтовите 8P, произвеждани след 25.05.2009 година. Лостчето външно е абсолютно същото като предното, но функционално променено. Тук вече, позиция дълги не задържа, а лостчето се връща само в средна позиция. " А лостчета за борда - какъв номер трябва да бъде? Има ли значение, имат ли разлики? А кога е нужен Slip ring модул? Кога се налага смяната му? Огромно благодаря!
  15. 1k0953549db - това е номера на steering wheel modul-a. Мисля, че се води mid line. Можете ли да ми кажете - какво поддържа този модул? Ако не греша - автопилот и борд компютър, но без мултиволан. Прав ли съм? На мен мулти волан за момента не ми е нужен, така или иначе... Долу в прикаченият файл е снимка на моето табло, така изглежда в момента. Ако си купя лостче за борд компютър - ще може ли да се активира. Т.е. таблото ми поддържа ли борд комюпър? Благодаря предварително!
×
×
  • Create New...