Jump to content

gramatikova

Members
  • Мнения

    136
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 80

Последни посетители

1868 профилни разглеждания

gramatikova's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Благодаря Ви за отговорите и имам още един въпрос. Посредством Vag-com може ли да се установи дали турбото е тръгнало или то няма такава опция... Смисъл или работи или неработи... Има ли нещо по специално при преглед на турбинираните мотори (вклч. и дизела).
  2. В някоя от темите тук бях чел че съединителите на А4 или А6ците беше не си спомням отделяли по принцип по отгоре, понеже преди 2 седмици бях на оглед на 3 коли и всички отделяха сравнително отгоре... Така ли е по принцип или просто са тръгнали.
  3. Колега аз още оглеждам пазара... Някой с мнение за 1,9 116к.с. pd мотора, че са много рядки, била е с 6 ск. предполагам че магистрално ще падне разхода... Някой запазнат с 6-тата скорост колко оборота държи на 120км. или да продължавам да си търся 1,8 180к.с.
  4. Коя варненска, колега? А да питам днес видях 1,9 tdi 116к.с. куатро 6 ск. стори ми се доста запазена?
  5. Ами то малко темата ми се разводни... Има го и едното и другото. Ами днес сутринта примерно видях Б6 мисля че беше около 8 с нави, кожа 1,9тди 131 quattro и на снимките беше много запазена с много ектри, е вече са я отмъкнали. Друго е че да наливаш неоснователно пара в някой стар баракудник също не е оферта. Лично за себе си като теглих чертата на тази черната А4 за 4300 която ходих да я гледам цената отиде към 7хил. и то без обслужване за преди фейслифт еми няма как да ги дам. Че цената на тази от Добрич е малко завишена спор няма, исках просто да разбера дали си заслужава парите. Много се колебая между бензина(газта) и дизела. Още някой с наблюдения върху разхода на 1,9? То най-накрая ще е квот излезе, ама за 3-4-5 хил. 1,8Т читава аз не мога намера.
  6. Ами принципно 15лв./100 км ми идват поносимо. Имам приятел който ми казва че неговата гори 13-14л./100 Софийско и 9-10 извъградско с до 120км./ч с пуснат климатик. Като сметнеш и бензина за палене, градското идва към 15лв. което мисля че ми е ок. Сега гледам че е имало и б5 1.9 110коне да са quattro. Малко са постнички от към екстри. Някой има ли такъв двигател да каже колко му дава разход. Предполагам че цифрите ще са до към 9 градско Софийско и 5 извънградско. Както писах и в първия пост много се колебая и за пасат 5ца, все пак трябва да е малко по просторна. Та като го обърнеш в пари са горе долу идентични нещата, в малка преднина към газта. Хубава А6ца не мога да намеря 1,8Т, то като гледам е А4 трудно. Та Добрич ми идва много далеч за оглед, трябва да знам че е читава колата и си заслужава парите. А черната А4-каи мен ме грабна, ходих да я видя има доста неща за стягане и цифрата с регистрации и газ ще стане 7, за преди ФЛ ми се вижда смешно. Някой знае ли какви обороти държи 1,8Т и 1,9 110 коня гледам че е само 5 ск. на 5та с около 120км./ч
  7. И аз това си мисля, макар че без да съм я видял не мога да коментирам, но + още 1200лв. газ и като сметниш че още поне едно 500лв. ще иде за масла и няква дреболия ако има за правене отиваме на 8бона, без обслужване, да я позакрепиш начално.
  8. Ако знаеш къде е темата да попрочета изписаното, ще съм благодарен. Ами снимките са хубави а пък е и по-ниска ми се струва с хубава джанта и то това грабва окото. Не пише какво е правено по нея, освен че и е сменял решетката. Не съм звънял. Иначе не е евтина, но пък ми се струва запазена. Някой гледал ли я е. Мисля да разпитам малко какво и е положението, че така не мога да преценя дали си заслужава парите.
  9. Здравейте, търся си А4 b5 може и преди FL, държа на 1,8Т 180, или 150кс. с повече екстри. Колебая се също така и между VW Passat 5 1,9 131, което е и малко над бюджета. Търси се само 4x4 комби. Ако е бенз. ще се слага газова. Търси се икономична градска кола. Искам да Ви питам какво Ви е мнението за тази: http://www.cars.bg/c965449тази ми се стори добра, ама като гледам снимките и стойката може да е сменяно с някакво по-ниско окачване. Иначе музиката е босе ама за ESP-то не е снимано. Аа и е без газ.
  10. Ами при мен от вънка е добре. Само е надран от камъчета, което не ме дразни. Иначе няма побеляло, мъгливо или пожълтяло. Проблема е вътре при блендата, много почерняла/пожълтяла е и стой някакси грозно. Много се чудя дали да полирам външно, понеже за мене визуално отвън си е ОК. И до колкото четох тези дни, ако полираш външно е добре след това трябвало да му прасниш прозрачно фолио или лак, с който да запечаташ ефекта, иначе след 5-6 месеца тръгвало пак и ставало по зле от началното. Значи да разбирам че между "стъклото" (пласмасата) и самата основа на фара не е хжанато със силикон, така ли. А трябва ли фара да се свали или може да стане вътрешното почистване директно на колата.
  11. Здравейте, искам да почистя фаровете на А8 '00 с рефлекторния фар. Някой по запознат, да каже как става и има ли нещо лесночупливо, за което да внимавам. Имаше закачени руски линкове с интересни ремонти за А8 от тея години, ама сега пък нещо не ги откривам. Незнам там дали има нещо полезно по въпроса?
  12. gramatikova

    Разходи A8\S8 D2

    250лв. за каско за година или 3месечие. С какво масло карате за 150лв. е колкото да се сдържам ми става интересно.
  13. gramatikova

    Разходи A8\S8 D2

    Над 4000 лв. ми струва 1 година поддръжка на година и 10 000 км./ пробег. Това сам ти сметнал само регулярното влизане в бокс-а без ремъци/кутии/гуми. Това което при всяка една кола се прави. Просто частите са по-скъпи, ремонтите на тея коли са повечко, цените по ремонт също дебели. За сведение всички части съм ги купувам с 30% отстъпка. И на приказки от рода каско 200-300лв. просто не ми се коментира.
  14. За каското ми стана интересно
  15. Здравейте и аз се интересувам от същия казус. Интересува ме от коя-до коя година е Pre-Face и коя е FL? Какви са разликите в фейса. Халогени/решетки/мигачи в огледалата/стоповете. Вътре има ли разлика при pre-FL и FL? Как се познава дали е правена колата или не, за сега говоря как да я позная на снимки? Какви са максималните екстри с който А8 идва. Някой има ли снимано таблото вътре и там какви могат да бъдат максималните екстри. За отзаде мисля че е 4-тиризоновия климатроник и подгряване като фул регулярните екстри. Има ли собственици на D3 в форума защото ще ми излезнат още въпроси. - Всички ли са с преден и заде парктроник или има модели и само с преден, как да го позная на снимки от интериора или само от бронята отзад. - Всички ли имат опция за смяна на скоростите от волана как е при D3 с пера или на волана. Предполагам че трилъчевият се води спортен а другия нормален? - При гюрука каква е сутиацията, пак панорамен и соларен или нещата са изменени? - Обдухване/масажи при D3 има ли или е опционално и кой са разбира?
×
×
  • Create New...