Jump to content

martx

Members
  • Мнения

    68
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 80 1.8S NE

martx's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Купувам десен фар AUDI 80 B3
  2. martx

    централно заключване

    Колега MMA_BS виж също да нямаш някоя "студена" спойка на платката в машинката. При мен беше това. Има един датчик който отчита че вратите са затворени вече (сигурно налягането) и той не работеше заради спойката му. В резултат като заключех бръмчеше по една минута и после спира- това е направено точно с такава цел ако отнякъде изпуска да не върти вечно докато изгори. Можеш да провериш дали е от машинката като извадиш маркучето и запушиш дупката с пръст. Ако спира нормално е някъде по тръбичките, ако пак не спира е от машинката
  3. martx

    Нагоряла инсталация

    Цитиране на предходен пост! Забравих да кажа, два бушона са стопени тотално, може би са били с по- висок ампераж.
  4. Колеги днес тръгвам с колата и след малко почва да излиза някакъв пушек. Спрях и откачих акумулатора, след малко загасна. Свалих каквото може по таблото без да го махам цялото, и ситуацията е следната: от някаква лампа на жабката целия сноп кабели който отива към таблото с бушоните е нагорял и стопен около този кабел, а може и не само около него. Дали има някой, който да е оправял подобно мазало и да даде съвет как да го направя? Най- вече където към таблото не знам какво трябва да разглобя за да стигна до началото на снопа откъм таблото с бушоните. И дали трябва всичките пластмаси да сваля?
  5. Цитиране на предходен пост! Колега чисто нови предни гуми сложих. Ще се обадя утре на човека който колегата esox hunter е препоръчал, дано я оправи
  6. Колеги помагайте! От доста време колата тръгва сама да се прибира в дясната лента като пусна волана. Реших преди зимата да я постегна, ходих в сервиз и смених единия кормилен накрайник, тампоните на макферсоните ония с лагерите, единия шарнир. Казаха- сега всичко ти е ок, направиха реглаж- пак така си ходи. Разбрахме се като сложа зимните гуми да видя как е да не е от гумите. Не е. За разнообразие и нещо взе да хлопа по дупките- биалетка било. Сега в сервиза ми казаха че трябва да сменя и тампоните на магарето, и другия шарнир.. Абе ужас. Казаха ми също че ако сложа рейка с хидравлика, понеже мойта няма тя щяла да обира луфтовете и може да не сменям тампоните. Какво да правя?
  7. martx

    Температурен датчик

    Не помня от кой колега беше, но бях пуснал обява че търся и бях написал точния модел на оригиналния- цифрите дето ги пише на него, даже го бях снимал. Цитиране на предходен пост!
  8. martx

    Температурен датчик

    Колега и аз имах проблем с този датчик, внимавай от къде си купуваш! Аз отидох в Евро 07 и ми продадоха някакъв подобен който не ставаше и едвам го върнах после. След това си купих тук от колега от форума оригинален втора употреба и всичко е ок. Иначе при мен не отчиташе нищо, но като давах накъсо кабелите на датчика и стрелката отиваше докрай на 120 градуса (така може да се провери работи ли таблото). Така че според мен ако разкачиш датчика и пак си е там или е от таблото или кабелите до него са дали на късо. Поздрави
  9. Колега чак днес стигнах да направя каквото каза- сложих съпорта без накладките, и наистина се движеше доста тегаво. Изшкурках отворите през които минават шпилките и тях самите, намазах добре с грес всичко и сега мисля че е ок С пъти по- добре се движи, засега не съм чул и да скърца, а май и спират по- добре! Мерси много!!
  10. Честно да си кажа не съм ги гледал Мерси много колега утре ще го направя това, ако маншончетата са сдали багажа ще ги сменям. Проблема е че сега с новите накладки няма място да се движи за да видя лесно ли е или не. Ако пробвам със старите дали ще стане? В смисъл може ли от накладките да не се движи добре или само от осите?
  11. Колега това е моя модел на спирачките, мисля че се различават от линка който си дал, но става въпрос за същото нещо, нали? Водача ако имаш предвид буталото, вчера като ги сменях доста напъване трябваше за да се върне но не е клеясало. А накладките ги раздвижих при смяната и с шкурка зачистих гнездата.
  12. Дали имаш впредвид двете шпилки, които се отвиват за да се свали подвижната част на апарата? Ако е за тях- когато смених накладките с нови нямаше никакъв луфт за да ги размърдам да видя. За всеки случай си изглеждат нормално. Мога да пробвам без накладки но незнам дали ще има смисъл. Ако е нещо друго, кажи кое е да сваля утре гумата да видя
  13. Колега SunShine, задните съм ги сменял преди около година и половина, на предните дисковете също тогава. Дисковете между другото са в добро състояние- не са надрани. А с накладките които смених вчера карам от доста време, засега за щастие не ми е поднесла и не съм усетил от едната страна да спира повече. За техническия преглед- съвсем изрично питах човека как са ми спирачките и той каза че са доста добре. Аз също съм доволен как спира колата. Между другото, спирачките свирят без да натискам педала, като го натисна съвсем леко свиренето спира, при по- силно натискане пак започва.
  14. Може ли малко пояснения за този комплект? Между другото колата си спира добре. Мина преглед.
  15. Колеги имам проблем с накладките- от едната страна са добре, но от другата свирят и са изхабени почти двойно, и едната май е тръгнала да се разлепя.. Вчера ги смених и уж се беше оправило, но днес пак дочух леко свирене отляво Предишните ми бяха казали че не са хубави, наистина бяха запекли малко, но новите си влизаха добре, почистих и със шкурка апаратите преди да ги сложа. Колата е Б3, дисковете не са вентилирани. От къде ли идва проблема?
×
×
  • Create New...