Jump to content

pepy86_a4

Members
  • Мнения

    86
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от pepy86_a4

  1. Колега аз не съм никакъв разбирач НО не мога да си обясня как масло на 15 години или 300-400 хил. може да има същите смазочни свойства както ново. За мен това е идиотско даже да се прави сравнение. Найстина колегите са абсолютно прави , че ако има някав проблем в скоростната кутия маслото нема да ти го оправи. НО аз лично съм ЗА смяната на маслото, На моето Ауди вече вече 2-ри път му го сменям. 1.8 АДР 125к.с. 2-рия път му сложих Comma - англииско и далеч не толкова скъпо (полусинтетика) (него го копувам само от едно място - и от там съм сигурен че е истинско ), Скоростите влизат толкова мазно и добре, че си ми е кеф даже Предното масло не знам какво беше , но това англииското поне да засега да чукна на дърво ме изненадва повече от приятно! За пример на другия ми автомобил - Nissan Primera 2.2 Di - му сложий МОТУЛ за скоростите купен от Проспиид, за които найстина дадох далеч повече пари , но не смятам че там виждам особено разлика. ПО скоро сега зимата може би ще видя на студено какво ще покаже тоя Мотул. Най-важото е за мое успокоение че е сменено! Що се отнася до Аудито когато я купих трудно вкарваше 5-та и отвреме на време на време и задната до колкото си спомням не искаше лесно да се включи. Като реши майстора да го сменя и видя че близо 1 литър масло липсва. Италианеца явно който е карал колата никога и не го е проверявал , да не говорим за смяна ! След смяната на маслото естествено се досещаш проблема изчезна напълно! Успех все пак и сменяй смело! Само внимавай маслото да си купиш от сигурно място.
  2. Благодаря колеги , вече ми изпратиха помпа, ако случайно имам проблеми след като я монтирам ще се свържа с вас.
  3. Търся бензинова помпа (2-ра употреба) VDO или Bosh - A4 Б5 1.8, 125k.s. - АДР ! Помпата да е РАБОТЕЩА с опция за тест !!! Други марки не ме интересуват. до 80 лв. ! п.п. Склонен съм да купя нова , но едвали някой може да ми ги намери под 200 лв.
  4. нз колега може и да си прав ! Ми ще трябва да намеря човек технически грамотен и подобен ампер метър и да тестваме. Не мога да си обясня две неща само. 1-вото е защо в самото начало когато купих колата не ми правеше този проблем с бушоните. Общо взето проблема стана да кажем половин година след монтажа на газовия инжекцион ..... но пак доста време крарах без никакви проблеми. Никой не ми е бутал колата по каквито и да е причини. Тва е доста странно! И 2-рото нещо което се чудя е: АКо случайно проблема е пак от помпата.......тая пуста помпа не трябва ли просто да спре да работи , защо ще гори бушона??? И дали няма няква друга причина да ги карая тия помпи да се скапват така? Нещо в резервара....боклуци ли ....нз какво вече и аз. Тая мойта кола ще влезе в истоярията сигурното с този мистериозен проблем.................
  5. лошото колега е че сам това няма как да го свърша , защото определено съм изключително некомпетентен в тази област ! Но каква е логиката да го правя това след като предния жичкаджия ми прекара изцяло нови кабели от помпата до бушона?
  6. Колеги свалихме бушона на ГИ - ЕФЕКТ = 0 !!!!!!!! Бушона изгоря след 500 метра каране. Кажете ми как да шунтирам тая глупава газова уредба ......че вече ми пречерня от тва Ауди ! Изобщо сега като махнахме бушона сигурни ли сте че ГИ не натоварва пак веригата по някакъв начин? п.п. Пробвахме номера с фаровете, музиката и т.н. и ваденето на бушона ....и пак нищо! п.п.2: Почвам да се отчайвам вече
  7. ок довечера ще ви кажа брат ми ще я тества и след това ще пиша!
  8. Да опитвал ли варианта с махането на двата предпазителя на ГИ? Ще има ли смисъл?
  9. помпата не е заминала. Просто почна постоянно да гори бушоните. Странно е защо първите месеци след поставяне на новата (сегашната) тоя проблем го нямаше??? Или заради релето което поставих не съм го бил забелязал - незнам вече!
  10. ами релето което съм вързал е за да може да спира работата на помпата след като колата премине на газ! Първата помпа когато замина това реле го нямаше изобщо тогава! Монтирах го при 2-рата помпа! Варианта с махането на двата предпазителя на ГИ удачен ли е? Та тествам днес след работа?Ако така може да се провери ГИ дали има нещо общо!
  11. Цитиране на предходен пост! колата е А4 Б5 . 1.8 125 к.с. по талон ми е 01.1996г. - АДР
  12. В такъв случай смисъл от махане на двата предпазителя на Ги има ли? Иначе довечера ще пробвам и ще ги махна , мисля че сещам къде се намират, но незнам дали това е начина
  13. ако ги махна тези предпезители сигурен ли си че газ. инжекцион няма да оказва никво въздействие по веригата? п.п. знаеш ли колега къде се намират тези предпазители?
  14. това е добра идея ще опитам , но се чудя ако проблема е от газовия инжекцион как мога да разбера? иначе грешки НЯМА !
  15. нз колега последния майстор при който бях 3 дена държа колата да я тества и не е хванал да има такъв консуматор. Същото момче преди това отсртани доста по сериозен(на пръв поглед) проблем по ел. исталацията на КЮ-7 ца. Няма как да го не е хванал ако е така. Немога да си обясня и аз!
  16. не напротив колега обвинявам я , защото тя не е единствения автомобил на които се монтира газов инжекцион в България. И защото като сметна само за последните 3 месеца колко пари вложих за смяна на ролки , ремъци (ина - конти) , предни дискове + предни и задни накладки (Делфи), масло на скоростната кутия , Окачване на СВАГ( преди 6 месеца го сложих него), заредих му климатроника, набутахсе за чисто нови гуми......... и това без да броя парите които съм вкарал преди това............ и накрая тоя курник да не е и движение....е сори ама или аз съм уникален карък или тая марка нещо е сбъркано в нея. Макар че по вероятно е майсторите в БГ толкоз да си разбират. Както и да е. Моля колеги пишете по темата защото настйина имам нужда от помощ а вече незнам към кого да се обърна!
  17. Колеги вече вдигнах ръце от това мойто Ауди. Не остана майстор в региона при които да не съм ходил и пак нищо. Ето малко предистория: Преди 2 (2,5) години сложих бензинова помпа VEMO дадох към 260 лв. с монтажа тогава. Помпата беше ОК, карах колата само бензин няколко месеца и всико беше наред. След това монтирах газов инжекцион - Фобус в Плевен и почти цяла година след това всичко беше ОК по колата. След това започна да ми гори бушона на бензиновата помпа. Ходих при няколко майстора нищо не свършиха и накрая ми казаха че проблема трябва да е в помпата. Смених я с нова на Топ Ран за 120 лв. - уж немска , ма си е чисто китайче. Още на 1-вия ден ми изгоря бушона при превключване от газ на бензин ( но тогава бях сложил 10 А, ане както трябва да е 15 А ) и го отдават на това. След това почти година - може би около 9-10 месеца всичко беше ОК по колата. Бушона не гореше , НО карах колата само на Газ. Отделно с монтажа на тая помпа сложих реле което да е изключва помпата след като мине на газ колата. Може би и затова не съм имал проблеми - незнам. И ето че от 1 месец насам проблема отново започна. Паля на бензин колата , работи малко ...... гори бушона. Прехварлям в движение от газ на бензин - пак същото. Обиколих отново за тоя месец сума ти майстори (все някакви жичкаджии). Последния ми прекара изцяло ново окабеляване от помпата до бушона и пак нищо. Момчето найстина смея да твърдя разбира доста от тия жичкаджииски истории , но и той не успя да хване проблема. просто незнам на къде да хвана и какво да правя??? Вече няма място на което да ми решат проблема дори. Пак ли да сменям помпата? Не е нормално да съм такъв карък и 2-ра помпа за година и нещо да ми прави същия номер!!!!!!!! Почвам да се чудя дали проблема не е в газовия инжекцион !? Но нямам намерение да ходя при тъпанари от Фобус защото от сега знам че прехварлят вината върху помпата.(както повечето майстори)! Незнам колеги дайте някъв съвет какво да правя .............. че толкова пари вкарах по това Ауди ( нови дискове, накладки, ролки ремаци , ново окачване СВАГ масла на ск кутии и прочие....абе един куп пари дадох да е всичко ОК) и накрая ебати неблагодарната работа!
  18. колеги оказа се че аз нещо съм се заблудил и вчера не съм видял на светлото че на предния фар едната крушка за късите светлини е изгоряла. Все пак ви благодаря много , успяхте да познаете че найстина е от крушката проблема. Благодарско!
  19. Благодаря ви безкрайно колеги. След малко ще тествам и ще ви кажа
  20. Здравейте колеги от няколко дена имам следния проблем на Ауди А4 1.8 125к.с. 96г. Като включа светлините и почва да мига ето това на борд компютъра: http://trastenik.snimka.bg/other/drugi.642191.31535028 Първоначално си помислих че някоя крушка или нещо подобно не работи , но всичко е наред . На габарити не ми го прави тоя номер (поне засега). Преди това да се случи ми светна за малко някакъв Удивтелен онзи ден , но като разбутах ръчната (помислих че е от това....... не се е появявал повече). Но това ми мига през почти целия път и почвам да се притеснявам вече?
  21. мерси колега .....вече отправих запитване към тях.!
  22. Еи това са гумите колеги: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/hankook/k115-20555-p-115301.html 123.9лв. броя. Работя попринцип в София и поне до сега не намерих по евтина оферта. Освен това от екипа на авто гуми съм доволен , понеже са коректни , аи гумите са с много пресен ДОТ. Колега CheFolino ето ти пример за цени на оригиналния ми размер : http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result.php?s=205&h=%2F60&r=R16&categories_id=1&manufacturers_id= ако се вгледаш Ханкока е 169лв. ....нямам обяснение защо. Ето защо мисля да ви послушам и да си взема хем като цена по-евтината гума 205/55/16 , хем като марка по добра! :rolleyes:/>
  23. не е колега, заводски тоя нисан е с205/60/16 затова ми беше питането. И ми е странно защо в сайта авто гуми ми казаха да не взимам този размер а да си взема оригиналния. Именно за това се притеснявам. Но пък от друга страна защо да не вложа тези пари в по хубава гума вместо да взема оригиналния размер и да заложа на някоя евтина гума? Засега мисля да рискувам с по ниско профилните (и без това става въпрос само за лятото) . Ако и други колеги имат мнение по въпроса нека го споделят. Ще съм им много благодарен!
  24. Здравейте колеги имам едно кратко питане . Понеже си купих още една кола - Нисан Примера 2.2 дци и я взех с 4 нови зимни гуми , сега ми се налага покупка на летни. Оригиналния размер на този автомобил (каквито са в момента зимните ми) е 205/ 60/ 16 цола. И понеже гледах цените в сайта автогуми от където мисля да си купя 4 броя, виждам голяма разлика в цената между размера 205/55/16 и 205/60/16. Гумите с размер на 205/55/16 от същата марка са с близо 30-40-50лв.по евтини на парче. И това все повече ме кара да си купя гумите точно от тоя размер. Това което ме притеснява е че като цъкна на калкулатора в сайта и ми се показва че гумите не са съвместими. Разликата е 2 см. - са по ниски тези на 55. Исега моето питане е ако взема тези 205/55/16 и ги монтирам на колата какъв проблем мога да имам ? От сайта авто гуми ми казаха да не експериметирам с размерите. Но защо като се замисля да давам едни 150 лв отгоре за гуми че да взема при това някоя евтина марка , вместо за по ниска цена да си взема от по нископрофилните? Моля ви колеги за съвет? Мога ли да взема и да монтирам този размер и бих ли имал някъкви проблеми ако ги сложа? Само пример ще дам за това към какви гуми съм се насочил. 205/55/16 - 4 броя от Марките Hankook и Falken ми излизат на цена 494лв. 205/60/16 - 4 броя от марката Дейтън са ми 548 лв. ( а на Ханкок и Falken 1брой е ~160лв.+) Мерси предварително!
×
×
  • Create New...