Jump to content

Мурзилка

Members
  • Мнения

    58
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Quattro

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    София

Последни посетители

2690 профилни разглеждания

Мурзилка's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Благодаря за мнението!
  2. Здравейте, мисля да взема всесезонни All Tarrain гуми, тъй като ми се налага от време на време да карам малко извън асфалт - нищо фрапиращо, но все пак са черни пътища. Въпросът ми е какъв размер гуми да взема. В момента съм с 275/45/20 като се предлагат и от този размер A/Т гуми, но се чудя дали не са твърде ниски. Спрял съм се на Yokohama Geolandar, като тази гума се предлага в размер 255/55/18 и 235/60/18, като ще трябва да купя и джанти 18 за тези размери. Какъв размер гуми А/Т ще ме посъветвате да взема за Q7. Ако някой има опит с размер и модел ще съм благодарен да каже как е усеща колата на и извън пътя.
  3. Благодаря за мненията! Абсолютно сте прави. На практика ще бъде много трудно да се сложат без стол/стълба. Мисля да погладна теглич евентуално, както и ще прегледам линка, който колегата даде, за да видя други алтернативи. На покрива мисля отпада, благодаря още веднъж!
  4. Благодаря колега! Извинявам се, ако въпросът ми е глупав.
  5. Здравейте колеги! Искам да попитам дали, ако сложа две колела върху покрива на Q7-ца ще е проблем. Струва ми, че става много високо - сигурно три метра някъде. Някой пренасял ли си е така колелата. Или да монтирам теглич и да ги пренасям отзад. Основно ме интересува дали има някаква техническа причина да не ги качвам така, да не вземат да паднат в движение.
  6. Колеги, не ми е работа да се меся, но все пак апелирам към запазване на добрия тон. Няма смисъл от обиди и пререкания. От това няма да спечели абсолютно никой. Като собственик на 1.8Т темата ми е интересна, визирам мненията на всички пишещи в нея. От всяко едно мнение, включително и субективно, може да се извлекат ползи и да се научи нещо. Авторът на темата пита за 1.8Т, но предполагам и на него му е интересно да прочете сравнения на конкретния двигател с други такива на С5. Ако не му е, да си каже и да се говори само за 1.8Т. Както съм написал в единствения си пост по темата на моята кола съм й сменил доста неща. Технически изправна е и не дава грешки като се закачи на компютър. Лятото, на включен климатик, при тръгване, забелязвах, че колата не е толкова повратлива, както когато не е включен климатика. Това само при ниски обороти. Може и да има нещо общо с написаното в някои от предходните постове, именно затова го пиша. Поздрави.
  7. Колега, аз карам А6, С5, 1.8T Куатро с ръчни скорости, 1998 г., седан, АЕВ. Карам я на бензин, минал съм 25 хил. км. Имам колата от февруари миналата година и съм сменил доста неща - турбо с нещата към него, верига, обтегачи, ремъци, ролки, дискове, накладки, по диференциала разни неща, спирачни маркучи, амортисьори, лагери някакви и още доста неща. Като цяло не разбирам от коли, затова техническо мнение не мога да дам, но тук има достатъчно хора, които ще ти дадат, за конкретните двигатели и т.н. Не ми се описва всичко част по част, затова мога да ти бъда полезен със следното: ако искаш ще се видим, ще ти донеса да видиш какво съм сменял и на каква цена, вкл. и труд, ще направиш едно кръгче и така. Принципно съм доволен от колата, аз съм спокоен шофьор и не се силя. Не е кой знае какво, но все пак е моята е доста стар модел. На два-три пъти попадах в по-екстремни условия, с много сняг и необработен път, предвид това, че ходя по планини и зимата да правя преходи. Напоследък се заглеждам по разни Х5-ици или по-нови аудита шестици, но прагматизмът ми засега надделява. Та - пиши едно ЛС и ще се разберем нещо, ако искаш. Доста съм зает, но за 1 ч. време все ще се нагодим. Поздрави и успех, ако се разминем.
  8. Благодаря! Честно казано надявах се точно ти да пишеш, за да препоръчаш някой. Не се познаваме, за да пиша ЛС и да досаждам. Знам от една др. тема, че имаш Омега, а и др. часовници. Мерси още веднъж, поздрави.
  9. Колеги, кажете, ако знаете, добър часовникар за сервизиране на часовник Омега. За София.
  10. От сервиз "Елит Европа Ауто" съм доволен и аз. Действат бързо, обясняват какъв е проблема и какво ще направят. Като казах, че съм зает и не мога да мина да взема колата в деня, в който беше готова ми предложиха да я докарат до работата ми. Доволен от услугите им, препоръчах сервиза на приятел, който също остана удовлетворен от действията им. Поздрави.
  11. При мен се оказа, че на стартера му е дошло времето. Смениха четки и още нещо и е ОК. Ремонта отне по-малко от 24 ч. - 100-тина лева. Трябваше и репатрак при мен. Единствената разлика с твоят случай е, че колата си палеше нормално до момента, в който се развали. Иначе същото - въртиш, светва таблото и това е. Дано съм бил полезен, поздрави.
  12. Наистина има различни модификации. Ето тук има с 4 и 8 гб рам. Кой бихте препоръчали от двата? Цените са почти еднакви. http://www.pcstore.bg/bg/laptopi/hp-probook.html?display_size_filter=2906&ram_size_filter=1069_1067&processor_filter=4362&
  13. Вчера си взех 4 бр. Vredestein Snowtrac 3 195/65/15 ДОТ 3713. Доста гледах, цената не ми е била водеща. Изчетох доста отрицателни отзиви за Мишелин и по точно, че на са това, което са били като качество. За Континентал много се колебаех, четох и аз за този мек борд. Но също така има добри отзиви от миналата зима. С една дума, има избор от добри гуми. Накрая ги сведох до Континентал/Нокиан/Вредещайн/Гудиър. Спрях се на Вредещайна тъй като отзивите са най-константно добри /по това което прочетох и питах/. Колата ще я карам както градско, така и извън - по планините. Надявам се да не ме подведат. Края на зимата, живот и здраве, ще гледам да напиша нещо за гумата.
  14. Присъединявам се към колегите от горните постове. Ходих при Цецо и брат му три пъти последните десет дни - смяна на масло и филтри, смяна на накладки и фарове /почистване и полиране/ + още доста неща, които ми поглегнаха и оправиха - уплътнението на антената, грешки в софта, навигацията, почистване на разни неща по двигателя, сигурно пропускам нещо... И ситуацията е следната! Професионално и приятелско отношение. Нещата се правят ювелирно, с отношение към спецификата и детайла, който се работи. Нищо не се претупва, работи се много внимателно. Със сигурност, ако има нещо по колата ми, първо ще потърся тях за мнение и съвет.
  15. Здравейте колеги. Мерси на всички за отделеното време. Ситуацията към момента е следната. Аудито, което колегата е пуснал от Долни чифлик - Нормалните неща. Давало някаква грешка, било заради накладките, не били с оригинални щипки или нещо такова. Продавачът да ме извини, ако нещо бъркам. Аудито от Пловдив, което другият колега е пуснал - също ок като цяло. Одраскано е отпред и отзад вече, това го няма на снимките. Продавачът ще го отстрани за негова сметка. За другото не съм звънял. Събота и неделя обикалях, гледах доста пасати и аудита. Карах доста от тях... Ангажирах човек, който работи в сервиз, за да ме консултира. Спрях се на едно ауди а6, с5. Утре ще го карам да го закачат на компютър. Имам следният въпрос. Как да проверя историята на колата. Че не се издирва, няма запори, не е крадена..., с една дума, че всичко е наред. Колата е регистрирана в София, с всички застраховки и техн. преглед. Какво трябва да направя аз и трябва ли да правя нещо въобще. Към колегата, който пита за комби. Колега, засега търся седан.
×
×
  • Create New...