Jump to content

dim-dim

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно dim-dim

  • Рожден ден 3.03.1983

Друго

  • Kaра
    Audi 100

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Варна

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

dim-dim's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Да колата е 1993г и е с 6 скорости Разхода в града е според стила на каране и трафика, средно м/у 7 и 9л/100км а извънградско заводско я дават 4.4л/100км но е м/у 5 и 6л/100км. с средна скорост 120/130км/ч
  2. Здравейте колеги от 17-18г карам Ауди Първото ми беше Ауди 100 2.0 бензин 115к.с. и след 12-13г служба го оставих на баща ми и си взех пак Ауди 100 но вече 2.5 TDI 115к.с. и след 5-6г, сега продавам и него. Вече имам Ауди А4 В6 1.9TDI 130к.с. с Quattro, но да ве върнем на темата. Продавам Ауди 100 2.5 TDI 115к.с. 2003г. с 6 механични скорости. Какво да кажа за колата има си всички екстри (ел.фарове, ел.огледала, ел.стъкла, хидравлика, ABS, чупещ волан на вътре/вън и на горе/долу, климатроник, амортисьор на седалката на водача и т.н. ), зимни и летни гуми + още 4 джанти ,всичко работи, добре съм я поддържал и вярно ми е служила приз годините. Сменени носачи,амортисьори,тампони,акумулатор,маркучи на спирачките и сигурно още неща но сега не се сещам... Колата е наистина добра и който е карал тези коли знае за какво става на въпрос. Цената е 3300лв като ако има голям фен съм склонен да направя отстъпка, стига добре да се грижи за колата. 0897947929 Димитър Димитров
  3. А някой от Варна няма ли го този диск да пробваме, че с моя не става нищо!? Пише моля изчакайте!? Или нещо са разбутани настройките на навигацията!?
  4. Как точно става този ъпдейт!?
  5. Здравейте на всички. Най накрая от много време чакане и търсене си намерих колата която желая. Audi A4 B6 1.9TDI 131к.с.Quattro Avant 2004 Много избирах и много търсех за да съм доволен и много да ме слуша. За пет месеца и навъртях 4 хил и за сега съм много доволен. Но понеже искам всичко да ми е перфектно си купих и диск DVD за навигацията (който работи на друга кола) но установих че в колата е имало оригинален диск в който България я няма, и на мен не ми върви(може би защото я няма на картата и GPS не я открива) но и новия диск който купих и той не тръгва!? Почистих си DVD-то с диск за почистване но уви, резултата е същия!?Щях да качвам снимки но май са големи и не става!? Изписва ми все Navigation is being initialised. Please wait... Чакам го 10 мин и нищо!? После като не успея да зареди/разчете ми изписва Please insert Navigation DVD. Version SW:0060 HW:H44 Map: Трябва ли да правя някакви настройки нещо!?Или просто трябва да вкарам диска в колата и да натисна Navi и да тръгне!? Направих рестарт на навигацията като задържах бутоните на Radio и Setup но пак без резултат.
  6.  Отиваш с колата до кварталния магазин взимаш една кабелна обувка и пробваш ако стане се връщаш и вземаш още колкото ти трябват + 2-3 отгоре и така. Мисля че  4-5мм бяха но по добре ги пробвай на място (трябва да влиза трудно и още по трудно да излиза)  

  7. dim-dim

    Лули подгревни свещи

    И така готов съм Снимки не съм правил въпреки че имах намерение но умрях от студ и се отказах в последствие. Първо проверих си свещите по старомодния начин с един кабел вързан за резбата на свещта и допирам върха и (там където влиза лулата) за плюса на акумулатора и гледам колко ще се зачерви върха и, оказа се че всички са ОК и работят, значи затруднението при палене е в лулите на свещите защото не правят хубав контакт заради разкалените цилиндри вътре в тях от дългата употреба - не подават непрекъснат ток а на пресекулки (така си го обяснявам) После изрязах всички лули на подгревните свещи и сложих кабел обувките с изолацията и сега влизат доста трудно в сравнение с преди Накрая запалих няколко пъти колата като изчаквам подгрева за да видя какво съм свършил и резултата е на лице, много по бързо и меко палете. Сега си зареждам акумулатора и утре сутрин ще го сложа и ще покарам малко колата Всички ми излезе 2,50лв.
  8. dim-dim

    Лули подгревни свещи

    Да 4мм е. Пробвах кабелната обувка още като я купувах и стана даже трудно я изкарах после. Днес ще сляза и ще си замеря свещите първо и после ще сменя лулите с кабелни обувки.
  9. dim-dim

    Лули подгревни свещи

    Здравейте, и на мен лулите на подгревните свещи са изгорели от дългата амортизация и топлия двигател и се чупят и ронят вече а цилиндъра който се закрепя за свещта вече е разкален и се изважда сам от вибрациите на мотора. Няколко дена търсих кабели за свещи на подгрева но са скъпи за мен, от 50лв най евтините до 215 -250лв оригинални, но и при двата случая трябва да се режат старите кабели и да се снаждат с новите.(което не ми се понрави да дам 50-100-200лв и пак да си ги правя сам или да ходя на майстор и да плащам и на него)После реших да видя какво пише в интернет и форума и накрая да пробвам с един по лесен и значително по евтин вариант.Това за изолация за да предпазва кабела и кабелната обувка от топлината на двигателя http://vikiwat.com/lakotr-ba-f5mm.-155c.html също и това http://vikiwat.com/shlauh-termosvivaem-f5mm-125gradusa-600v.html и кабелна обувка http://kvazer.com/connectors/35338-buksa-frd1-25-156.html за закрепване към свещта. Ето това съм си купил и смятам утре или в други ден ако утихне вятъра и не вали да сляза и да ги монтирам на колата и ще видим какво ще се получи и колко време ще издържи.Някой ако има мнения и препоръки ще се радвам да ги сподели, може да са ми от помощ.
  10. Здравейте Първо да се извиня че отварям нова тема но не можах да намеря отговор по другите теми на моя проблем. Значи горд собственик съм на Ауди 100(C4) 2.5 TDI (115 Hp) 93г. първата ми кола беше Ауди 100(C4) 2.0 E (115 Hp) оставих я на баща ми и си купих дизела Но преди около 8-9 месеца карах с 180км/ч и се чу силен шум все едно нещо се счупи от пред към мотора, но нито придърпа колата нито нищо (не изгуби мощност) но от тогава забелязах че започна да ми харчи масло и то по 2-2,500 на около 8000-9000км. Колата е с 6ск. и с 120км/ч е на 2000 оборота двигателя изобщо не се тормози.От тогава на сам проблеми няма нито с ускорението нито е имало някакви странични шумове но си харчи масло!? Та въпроса ми е дали нещо по турбото се е счупило или може да е нещо друго. Ходих при няколко майстора до сега и всичките ми казват че е 90% е било турбото и ги правели някъде в МЕЙ Варна (всички майстори ме пращат там а за цени ми казват от 300 до 2000лв нова или рециклирана не знам!???) но колата си върви идеално, припушва малко черно от зад като я по настъпя но е моментно и после спира. Дайте съвет дали да ходя на сервиз да го махнат турбото и да го дадат за почистване или ремонт и колко пари ще струва горе долу една такава процедура и къде в Варна на достъпна цена и добро качество!?
×
×
  • Create New...