Jump to content

deanov

Members
  • Мнения

    274
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4 1,9 tdi

Последни посетители

1845 профилни разглеждания

deanov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Доколко е опасно да се кара така и какво е решението на проблема?
  2. Здравейте, колеги! Колата е А4 3.0 тди 245 к.с. При последната проверка на маслото забелязах, че нивото е леко по качено (беше малко под максимума по ел. щека, а физическа няма). До момента не ми се е случвало, веднъж, като спадне нивото, после отново да е на max. Погледнах антифриза и не видях някакво сериозно отклонение на нивото в казанчето по спомен от последната проверка. Друг вариант е може би да се е покачило от нафта в маслото, в следствие на прекъсната регенерация на ДПФ, по това, което съм чел. Щеката не показва повече от max, та затова въпросът ми е, ако е достигнато някакво критично високо ниво, за това ще има ли някакво предупреждение на таблото? Двигателят си работи добре във всякакви режими и колата се движи нормално, без проблеми, но ме притеснява това повишение в нивото на ел. щека, тъй като до сега не ми се е случвало, след като веднъж спадне, после пак да се вдигне. Моля, споделете вашия опит и мнения по въпроса. На снимката с червената линия е отбелязано до къде беше спаднало нивото. Сега показва отново на max,без да съм доливал.
  3. Здравейте, колеги! Някой може ли да сподели, след смяна на батерията на контактния ключ, необходимо ли е някакво обучение? А4 B 8.5 2012 год.
  4. Здравейте колеги!От известно време имам следния проблем:При преминаване през неравност и особено при ускорение, по-скоро изкачване на баир с неравности от предницата се чува шум, като тракане.Първоначално беше слаб, но днес ми направи впечатление, че доста се е поусилил при качване на един черен път на баир.Проблемът е, че мястото където се намирам е доста изолирано, а ми предстои да мина още поне 1000 км., а я карам така сигурно от още 1000 км. При движение на прав участък и равен няма проблем никакъв, проблемът е по скоро при преминаване през неравности и най вече неравности по баир.Може ли да ме остави на пътя, от какво може да е тракането?
  5. Това са колебанията ми. Разлика между най-скъпата и най-евтината 10 лв. Континентал-346.64, Бриджстоун-351.18,Дънлоп-356.68.
  6. Здравейте, колеги! Предстои ми покупка на нови летни гуми. Размерът е 255/35/19....Бихте ли споделили подходяща марка и модел. Колата е куатро, ако има значение. Не шофирам агресивно, а по-скоро се придържам към разрешената скорост. Годишен пробег около 10 х. км, горе-долу 50 % градско, 50 % извънградски. Не робувам на марки, но бих желал да е нещо, което ще ме изкара 4 сезона да речем, да подсигурява необходимата сигурност при спиране и да не се изкривят след първата година. Какво бихте препоръчали от собствен опит? Кой е оптималният и най-разумен вариант според вас като цена и качество?
  7. Здравейте, колеги! Ако някой е сменял скоро масло и филтри на S tronic /3.0 tdi 245 ps/ в сервиз на Порше, може ли да сподели каква е цената в момента.
  8. Колеги, някой знае ли какво означават червените триъгълници, които се появяват по периферията на скоростомера при стартиране,а после изгасват. А4 3.0 ТДИ 2012
  9. deanov

    Скъсана пружина

    Здравейте колеги! Днес скъсах пружина на предно ляво колело. От близо година ми виеше лагер-главина, макар и не силно, като според мен отново става дума за предно ляво колело. Въпросът ми е възможно ли е проблемът с лагер-главината да е причина за скъсаната пружина. Какви пружини бихте препоръчали? А4 3.0 тди 245 к.с. 2012 год. е колата.
  10. Здравейте, колеги! Някой има ли представа дали ограничител за багажник от А6 4F Avant става за А4 В 8.5 Avant?
  11. deanov

    Твърдо палене

    Днес смениха дихтунгата на 6 цилиндър, защото духаше, а за всеки случай и на останалите от реда, т. е 4 и 5.Зазвуча добре, стартира и работи добре.... НО.... няколко километра, след като я взех от майстора светна чека.. Върви, ама все едно, че няма турбина.. вероятно е влязла в авариен режим..... Майсторът е на мнение, че този проблем не би следвало да има нищо общо със смяната на дихтунги те.... Аз обаче знам, че дори с издуханата дихтунга колата беше като хала, а сега е в авариен режим.... 1 км., след като я взех.... Голяма случайност или съвпадение ще да е😜
  12. Колеги, днес ми смениха дихтунг на дюзата на 6-ти цилиндър, защото духаше (за всеки случай и на останалите от реда 4 и 5)....След смяната, двигателят зазвуча нормално, без характерното до този момент съскане от изпускащата дифтунга. Странното е, че малко след като я взех от майстора светна чека и влезе в авариен режим.... Върви, но все едно, че няма турбина. Познат я закачи на компа и каза, че излизала грешка в рециклацията на изгорелите газове, т. е. ЕГР... евентуално. Мен ме озадачи, как до този момент си вървеше перфектно и непосредствено след смяната на тия дихтунги се появи новия проблем. Верно не изпуска вече.... Ама влезе в авариен режим😜.... А4 3.0 тди 2012 г..... Бихте ли споделили вашето мнение по въпроса.
  13. deanov

    Твърдо палене

    Да, това е..... Но дали на това се дължи проблема ще разбера след смяната
  14. deanov

    Твърдо палене

    Аха,.... Майсторът говореше за смяна на някаква подложка под дюзата.... Не съм наясно.... Нещо от рода на 50-60 лв., което за този двигател е смешна сума:)
×
×
  • Create New...