Jump to content

единак

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от единак

  1. Не знам каква е причината, благодаря за мненията. След като ги изтрих, не са се появявали.
  2. Изобщо не ги хващам. Само ако спра колата и перките работят, разбирам, че е в регенерация. Иначе, през кабела.
  3. Buzzi, не е ли обратно - при пре-дизелгейт версията на софта регенерациите да са по-нарядко? В момента на по 300-400 км ги прави, а показанията да кажем 200км след последната са ок. И още нещо, на много места прочетох, че с връщане на стария софт динамиката се променя в положителна посока, а разходът пада. Това вярно ли е или е автосугестивно оправдание по повод похарчените пари?
  4. Да, така и предполагах. Съществува ли възможност връщането на стария софтуер да доведе до проблеми в двигателя, има ли подобни наблюдения? Предполагам, че много хора са го връщали, докато проучвах из наши, английски и руски форуми, мнозина се канеха да го правят и не се натъкнах на проблеми впоследствие.
  5. Благодаря за предложението, вече намерих един-двама и ще ги потърся, за да поговорим. Чудя се кое е по-добре, да върнат стария софт в оригиналния му вид (мисля, че му казват "стоков") или да ремапнат новия, с някакви подобрения? Въпросът ми е предизвикан от друго чудене, свързано с евентуално влизане на колата в сервиз на ауди. Там ще разберат, предполагам, че софтът е друг и се чудя какво ще последва. Колата има още близо половин година гаранция, със сигурност ще сменя едно-две неща за това време. Дали промяната на софтуера автоматично сваля гаранцията или пък няма да ми сложат отново дизелгейтския без да се усетя?
  6. Колата е с 2.0 tdi, CJCA двигател, 143к.с. и е минала дизелгейт сервизна акция. Забелязах, че дпф-а прави регенерация твърде често, уж с нормални стойности ( в момента, 200км след последната - oil ash 0.10, soot mass measured 7.33, soot mass calculated 13.20) и това беше причината да се разровя из форумите. От там научих за останалите потенциално негативни ефекти от подмяната на стария софт с новия. Та реших да се върна към предишната версия на този софтуер, стига да намеря къде и как. Ако някой може да препоръча специалист в района на Бургас, би било идеално, макар че бих отишъл и другаде.
  7. Здравейте, колеги. Замислям да си сложа темпомат, но се чудя дали воланът ми подържа тази функция изобщо. Ето това е логът: Address 16: Steering wheel (J527) Labels:. 8K0-953-568.clb Part No SW: 8R0 953 568 Q HW: 8R0 953 568 Q Component: Lenks.Modul H02 0171 Revision: 00000000 Serial number: 20130411000424 Coding: 000013 Shop #: WSC 06325 000 00000 VCID: 4FAC4BA01EDD2D3E43-801A Ако може да се сложи, дали част с номер 8К0 953 568 L ще стане?
  8. Съвсем отскоро съм собственик на А4 В8, 2013 с двигателя от темата, ръчна скоростна кутия. Колата върви добре, държи се добре и изглежда добре, километрите са и истински. Днес обаче пуснах цялостна диагностика и ми излязоха следните грешки: Address 01: Engine (J623-CJCA) Labels:. 03L-906-018-CGL.clb Part No SW: 03L 906 018 AC HW: 03L 906 018 JL Component: R4 2.0l TDI H25 9977 Revision: 45H25--- Coding: 12194012230401080000 Shop #: WSC 27982 002 1048576 ASAM Dataset: EV_ECM20TDI01103L906018AC 003006 ROD: EV_ECM20TDI01103L906018AC.rod VCID: 6BD4FF308285F11E4F-803E 3 Faults Found: 10065 - Mass Air Flow Sensor (G70) P0104 00 [032] - Intermittent Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear 5380 - Valve for Air Filter Bypass Flap (N275) P1016 00 [032] - Open Circuit Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear 18177 - Gear Reconition Sensor P181E 00 [032] - Gear Position Implausible Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Readiness: 0 0 0 0 0 Възникват чуденки: 1. МАФ-а чак не мога да повярвам, че дава грешка - колата си върви добре, не е като да няма мощност, освен в ниските обороти. Какво да го правя? 2. Този клапан на въздушния филтър го издирих в някакъв испански форум, макар и там да имаше друга грешка, поне го разбрах къде е. За какво обаче е той? Доколко е проблемна моята грешка и как да отстраня проблема? 3. Грешката за позицията на скоростите ме озадачава. На таблото ги изписва винаги вярно. Системата старт/стоп работеше последно (макар и от два дни да не се е налагало да спирам по светофари), а доколкото знам ако има такава повреда - спира. Само това ли е възможният ефект или може да е има по-сериозни последствия? И последно, какво е това "not confirmed - tested since memory clear"? Защото колата беше на място, докато траеше диагностиката ли се появява или има друго значение? Бих бил истински благодарен за всякакви съвети и коментари. Харесвам си колата и искам да е изрядна.
  9. Търсих аз... излязоха ми сто други неща за сваляне, ама не и табло. Както и да е. Вчера го свалих таблото. Установих, че стрелката за температурата ми се мести много леко, направо се "мандахерца". Тази за горивото има някаква инертност, но за темп хич. Другото, което ми направи впечатление, след като оставих колата да изстине напълно, при даване на контакт стрелката показва около 75г, което е точно онова отметване, което се пренася постоянно, сиреч стрелката показва винаги грешно с около 15-на градуса в повече. Таблото ми е малко по-различно от това от линка. Особен от задната страна. Там има само две бобинки за горивото и температурата, в които някак си стрелките влизат. Не исках да напъвам стрелките за да ги извадя, за да не ги счупя, но ми се струва, че точно в захващането е проблема. Или в бобинката, а тя е така поставена, че май няма сваляне. Как са поставени там тези стрелки, какъв е механизма и защо се получава такова отместване? Дори и предположения ще са добре дошли.
  10. Колеги, чета и не намирам... Моля за указания, че да не оплескам нещо. Как да сваля таблото на колата? Къде са му винтовете/? на брой ако може/, има ли щипки, къде са. Как се процедира с еърбега над жабката, за да го предпазя от...себе си? Като се свали таблото как се стига до въпросните уреди?... Въобще има ли нужда да се сваля таблото или може някак си да се свали прозрачната пластмаса и да се стигне? Има ли вариант моя проблем да е всъщност от нещо електрическо по системата на отработване?
  11. Преди смяната на термостата температурата беше малко под 80, като играеше. Като си я прибирах от Германия и я настъпвах по аутобаните, особено на баир, отиваше пак така малко след 90 и си седеше там. След това, естествено си спадаше пак до около 80... Затова го и смених термостата. Имах и грешка за темп датчик и го смених и него. Това преди около две седмици. Иначе знам за повечето от описаните ефекти в линка, но при мен след като я изгася, изчакам и след това запаля стрелката не мърда. Виж, не се сетих да проверя с ВАГ-КОМ как стоят нещата. Единият от тестовете беше с надуто парно на макс, но стрелката не мръдна на никъде. Перките...ми честно не знам как да разбера. Тази за климатика си върти постянно, защото карам с климатроник. Не знам за този двигател коя как се включва, основната да си увеличи оборотите ли или как... Пък и по комп не минах повече от 92г, а те нали се включват на 102? Ако термостата ми е заседнал в затворено положение/нищо, че е на 2 седмици/, нямаше ли да си прегрява колата? И радиатора въобще да не топли, а сега е топъл, макар и до половината... Сега я оставям да изстива и пак ще направя тестове... Малко едит. Преди малко я запалих пак, беше на около 65г. Покарах я без климатик докато вдигна ... 101-2. Точно колкото очаквах, след допълнителното леко мръдване от новото палене...Без климатика единствената перка, която работеше беше основната и то нормално. Почти 100% съм убеден вече, че проблема е в стрелката. Като се добера до лаптопа ще направя отново тест с ВАГ–КОМ, да видим какви са истинските показания, но не мисля, че ще са по-различни от тези в първия пост. Ако оставя така стрелката след ден-два ще допълзи докрай в дясно, моля помагайте... Откъде да се добера до нея и как да я фиксирам... Че ще трябва и 90г първо да докарам и тогава да я калибрирам....Не знам как да стане...Освен това явно това рязко изстрелване нагоре при контакт не е много нормално, на пасата ми поне стрелките се вдигат бавно... Кажете какво да правя.
  12. Наскоро си смених термостата, защото не можеше да стигне работна температура и още тогава забелязах, че при 90г по комп стрелката седи малко след бялата чертичка на отметката. Дори бях питал тук как да си я калибрирам, че ме дразни. След време и свикнах и не я забелязвах. Обаче днес ми направи впечатление, че вече е още по-надясно. Първоначално изтръпнах, че ми загрява колата и започнах едни тестове... не е работа. Обаче по ВАГ-КОМ температурата си седеше все около 90.9, рядко отиваше на 91.8. А стрелката не мърда, но показва, около 93-94. Помислих, че датчика пак ми прави номера, въпреки, че заедно с термостата смених и него/зелен, от фв сервиз/. Ама няма грешки. Маркуча отдолу не става дори топъл, може би съвсееем леко, толкова, че не мога да съм сигурен... Обаче пък радиатора ми е горещ отгоре, после става топъл и след средата вече не мога да го разбера и него - също като долния маркуч. Нямам представа как трябва да му се променя температурата във височина, обаче горе е горещ, а долу студен. И накрая. Докато палих и гасих за тестовете забелязах, че с всяко палене стрелката отива все по-надясно. По принцип стрелките се изстрелват директно нагоре, когато дам на контакт, а като гася се тряскат долу. Не знам дали така е правилно. Имам чувството, че по колата всичко си е наред, ами тая стрелка, от рязкото движение при даване на контакт и инерцията и се попремества малко надясно всеки път. Като видях, че има нещо такова дадох на контакт около 10-на пъти и стрелката полека-лека отиде на 100г. От друга страна не би ли трябвало да остава и малко по-наляво, когато е изгасена колата? А тя си е долу. Искам да я задържа в средно положение и да миряса накрая... Ще я лепя ли, нещо друго ли... не знам. Предполагам, че трябва да сваля таблото, но после...? Пък и как се сваля табло.... А4, 2001, 1.9 TDI AJM
  13. единак

    Климатик на А4 Б5

    Колеги, използвам тази тема за да питам. Къде ми е поленовия филтър? А4 В5, 2001. Изчетох всичко из форума, но така и не разбрах дали да свалям пластмасата под чистачките, да търся другаде или дали въобще имам поленов филтър. Проблема е в миризмата, която започна да се чувства. Четох също така и за тия спрейове, които решавали нещата за кратко... Все си мисля, че не може да нямам поленов пилтър.
  14. Потърсих в гугъл ревю за гумите и намерих интересни неща... Не са от най-добрите, но има фулда, бриджстоун и още няколко от по-известните марки с едни и същи резултати. Не знам какво да мисля... Да се робува на марка или да се вярва на ревюто?
  15. Колеги, някой чувал ли е нещо за тези гуми? Тайван... Трябва да сменям летните на А4.
  16. Колега, може да е от хиляда неща. 1. Дебитомер - не подава правилните стойности на компютъра и той съответно пуска по-малко гориво. Проверява се като му извадиш буксата и виждаш дали има разлика, ако е от него не се усеща разлика или тръгва да върви по-добре. 2. Клапан Н75 - не отработва, следователно турбината не надува. Тества се с ВАГ–КОМ. 3. Спукан маркуч по турбопътищата - губи се въздуха, щеше да чуваш шум като от прахосмукачка, например. 4. Спукано или изкарано маркуче от управлението на турбото. 5. Зацапана геометрия. Ако успееш да вдигнеш до над 3000 об ще ти влезе в сервизен режим. Изведнъж ще увяхне. 6. Датчик за температура на горивото. 7. Още много други... Направи си един лог файл на ВАГ–КОМ, въобще една диагностика и тогава, ако не е ясно пак питай. А по-добре използвай търсачка. Тук, тук или тук Сигурно терабайти има изписани...
  17. Лек апдейт и още чуденки. Температурата на таблото ми много рядко се вдигаше над 80 а до 90 само при яка стъпка. Естествено, първото предположение беше термостат, но тъй като имах грешка за заминал термодатчик реших да го сменя. Май се оказаха 33£ на вятъра... но поне вече нямам грешка. Температурата си правеше същите магарии. При каране из квартала се вдигаше до около 80, дори малко отдолу, повече не щеше. Леко варираше....Това и по ВАГ–КОМ и по табло. Интересното беше, че долния маркуч си беше студен... Днес си взех термостат, смених го, врътка из квартала... разгеле успя да ги стигне тия 90 градуса. Обаче стрелката седи малко зад делението, на дясната част на бялата чертичка. При замер с компа показа темп в границите 89.1-90.9. Стрелката все там. Долния маркуч отново студен.... 1. Как мога да си калибрирам стрелката да показва точно по-средата на чертичката? Много ще съм благодарен ако някой обясни стъпка по стъпка, че четох всичко тук, във фв и из разни чужди форуми... ц. 2. Защо, пак, долния маркуч е студен, а колата не прегрява? На пипане не правя разлика преди да започна теста и след достигане на температурата. Когато я пусна надолу, дори за кратко, или пък е на свободен ход темп си пада...На пасата ми, след като съм го карал известно време на 90 долния маркуч си е топъл. За всеки случай - А4, 2001, 1.9 AJM.
  18. Абе моето не е на 300хил... Ама от днес е с 5W40 Castrol Edge. На пръв поглед забелязах, че има маааалка разлика в паленето и малка разлика във вървежа. Шум, спокойствие ...същото. Преди палеше от... абе не е четвърт, даже и десета не е, само докато докосна ключа и е запалило, без майтап, чак се стрясках/карам само дизели от 10-12г/. А сега е от ...абе пак няма четвърт, май се чува едно бутало да се премести... ;-), пак без майтап. Вървежа сякаш е една идея по-добър, ако въобще е възможно. Сигурно има причина и може би ще видя малко увеличен разход...? Пропуснах. Докато разследвах какво да му сложа попаднах на интересен пдф файл. Уж някакъв фв факс из нета, в който с две думи се обясняваше, че ако караш колата непрекъснато, на дълъг път, в нормален режим, то трябва да си сложиш 5W30 longlife, а ако я караш предимно градско, с предимно незагрял двигател, с повечко стъпка-спирачка ти трябва нормално. И си взех това.
  19. единак

    Кола от Германия

    Понеже още ми е прясно да добавя пак. По мое непрофесионално мнение в Германия или въобще в Западна Европа се ходи за качество. Демек, ако искаш евтина кола, ходи на Горубляне. В Германия, Холандия и малко от Белгия по автокъщите НЕ СЪЩЕСТВУВА кола, която да не е манипулирана/там ходих, там гледах/, по същия начин както в Горубляне, само че на по-високи цени. Изключая някои проблясъци на доста нови, сравнително малко карани коли на по 160-170к км на космически цени. Мит е това, че в Германия километражите не се въртяли, охоххоооо въртят се и още как. Само че много ги е страх, защото май е незаконно. Само като те видят да вадиш кабела и се чудят как да те изгонят. Масово къщите се държат от арабухи, турци, шиптъри и сяква сволоч, която е по-зле и от нашите, но продава много по-скъпо. По същия начин изфабрикуват сервизни книжки. Като те видят, че искаш да се обадиш в сервиза, който е подпечтал пак те гонят. Или се опитват да те врътнат нещо. Така. Дотук с къщите. Ако внимаваш, имаш транспорт и можеш да реагираш светкавично в радиус 100-200км имаш шанс да си намериш кола от някой истински германец/холандец или какъвто искаш, само че парите ще са повече от където и да било в Бг за същата кола. Ти се сещай какво се вкарва в Бг и защо е така. Обаче трябва да си страшно бърз, иначе ония гореспоменатите вече са там. Свалянето на цените е лесно и съвсем нормално. Ако знаеш какво да гледаш и как да говориш можеш да убедиш собственика, че цената му е твърде висока - те вярват. Пак ще платиш повече, отколкото очакваш, но ще получиш качество, което в Бг е само по километраж. Въртян. Има доста места, на които веднъж седмично се събира огромно количество коли. Обаче още на входа има едни пичове с балкански черти, които товарят директно всичко на автовозите, особено по-старите, на повечко км. Без да питат, ползват отстъпки от фирмите по около 200-500 еу, зависи от бройката, като качеството е без значение. Не вярвах, като приятел ме убеждаваше да не си губя времето по такива места. Ама беше прав. Ми да, бабите и дядовците дето ходят на църква само с тея коли умреха вече. Безплатен обяд няма.
  20. Няма нужда, слагат се едни специални лепенки в един участък. Вчера си минах прегледа без проблеми, да му се неначудиш.
  21. Има някакви, тук им казват flash, уж измиват двигателя, звалят нагари и т.н... четох и много негативни мнения. Съвременните масла имат първо и миещо действие за няколко хил км, след това само смазващо. Изчетох всичко в тази тема, опитах и с тръсачката. Трябва да си сменям маслото на колата, а по книжка досега е сменяно само с 5W30 в Германия, което е задължително за двигатели с DPF. Питах във фв форума дали моя двигател AJM има DPF, разбрах че няма. В магазина има Кастрол 5W30, но пък не пише, че отговаря на фв 505.01. За сметка на това има Кастрол Едж 5W40, което си има спесификация 505.01, дори пише, че е специално произведено за модерни турбодизелови двигатели, вкл ПД. Също така е двойно по-скъпо от другото. В тази тема имаше сравнителни таблици и разни инфромации, че всъщност разликата между 30 и 40 е единствено, че 40 запазва свойства по-добре при по-високи температури. Кое да слагам? Двигателя ми е на близо 160хил км, истински.
  22. единак

    Кола от Германия

    Защо пък трябва с червените номера да се кара? Преди 5 дни си взех жълти от Германия, за транспорт из ЕУ, със застраховката излязоха 60еу, като сложиш разни дребни таксички из КАТ да дойдат около 100. Важат 5 дни.
  23. Колега, имам и пасат и А4. Вярно, аудито от 3 дни. И двете коли са много добри, ако едната има плюс някъде, то другата има плюс другаде. Каквото и да решиш не жертвай здравината, избери тази, която е по-нова, по-запазена и на по-малко километри. Защото после излиза златно.
  24. Смяната на езика не ще да стане, не мога да отворя тоя 4 канал и това е. На пасата ми се получава. Относно смяната на мястото на светлината за мъгла. Оказа се, че си има фасунга и дори ток до нея, само няма крушка и отвор в стопа, през който да мине. работа за 15 мин - свалин си стопа, с нагорещшн пирон си избачках една кръгличка, готина дупка, преместих крушката от левия на десния стоп и съм 6. Сега остава единствено утре да успея да мина прегледа...
  25. единак

    Тропа при тръгване

    Ако изтропва веднъж, когато сменяш скростите при повече ускорение, особено на 1 и 2 и при потегляне е много верятно да е носач. Карета не такат току-така на прав участък, за да стигнат дотам щеше първо да ги чуеш на завои. А вътрешните ако ти бяха разбити щеше да ти вибрира/тресе цялата кола на по-голпма скорост. Съществува вариант и да е нещо по диференциала или кутията, но както го описваш е най-вероятно шарнир на горен носач, верятно заден.
×
×
  • Create New...