Jump to content

moPKoBa

Members
  • Мнения

    192
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно moPKoBa

  • Рожден ден 15.08.1987

Друго

  • Kaра
    Audi Coupe

Контакти

  • AIM
    mopkov
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Varna

Последни посетители

2292 профилни разглеждания

moPKoBa's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Грешка 01119 - Gear Recognition Signal.Между трета и четвърта понякога влиза все едно свободна или по скоро не вкарва четвърта. Как мислите, проблема е в контрол модула или да търся по на-дълбоко? Да добавя, че и в последно време започна да приритва между директна и примерно задна.
  2. Колеги кажете как да адаптирам задната врата на комбито? Свалях акомулатор и от тогава се отваря до половината.Ако я отворя на ръка докрай после си се затваря, но после пак се отваря до половината. 🤷
  3. Иначе като набие грешката и ми светне есп, отзад си работят стоповете.На вагкома показва, че работи,явно е тръгнала да заминава понеже за седмица го прави 3-4 пъти.
  4. Да върна малко назад колегата. Каква е идеята за стоп машинката със зареждането? Понеже вече не пише за батери регулейшън, но пък вече ми записва break light switch и изключва ЕСП.
  5. Заспива всичко,. Даже и две, три седмици да не я карам си пали и няма проблем, въпреки, че акомулатора не е първа младост . Интересното е, че го прави в движение, онзи ден влезе за две три секунди в авариен режим на кутията. Да добавя и, че кабела който е отпред не грее.
  6. Дайте идея защо пише тези грешки за напрежение и може ли да пише грешки и по другите модули заради това? Колата зарежда 13.8-14.2 отпред и отзад при акомулатора.
  7. Това е за сегментите.А колегата по горе е дал и за хлабината която трябва да е 0.060 а максималното износване за хлабина 0.040 което означава,че максимално допустимата хлабина е 0.100 а максималната елипса която е допустима е 0.080.Сега остава да намериш читав шлайфист да ти замери всичко правилно.
  8. Размера на цилиндъра при ВАГ групата винаги е нула.Съответно хлабината ти я прави буталото,ако имаш цилиндър 87.000 а хлабината ти трябва да 0.06 то размера на буталото трябва да е 86.94 (буталото се измерва на около един сантиметър под полата понеже формата му е конусовидна).И е нормално да хлопа на око,нали все пак челото е с около една две десети по малко понеже трябва да има толеранс за разширение като загрее. A за износването не ти се свило буталто ами си имаш износване на цилиндъра и имаш износване на самото бутало нали все пак си се търкат малко или много и което си е напълно нормално за пробега които има ДВГто.Въпроса е да нямаш над допустимите норми(говоря за хлабина на бутало спрямо цилиндър и елипса на самият цилиндър,замерват се и двете неща).
  9. Ами да ако има елипса по добре недей пипа (или мини на ремонтни бутала или ризи) ако няма сменяй.
  10. Само ключа на сегмента може да се измери,понеже ако има износване на цилиндъра(елипса,конус) сегмента в някаква степен е улегнал по нея.И там е уловката ако смениш сегмента(а той е произведен да бъде абсолютен кръг) на цилиндър с елипса той просто няма да уплътнява достатачно докато не се намести вътре което е сапроводено с още по голям харч на масло.Сегменти се сменят само на цилиндър със максимум 0.02 стотни отклонение(елипса,конус).Ако има повече се минава на ремонтни бутала.
  11. Мдаа ако има елипса и конус на цилиндъра и смениш сегментите харча на масло ще се увеличи.Също така може да има и голяма хлабина.
  12. Здравейте Някой може ли да ми каже от къде ще е най удобно да взема плюс за подсветката на манметъра? Колата е 1.8Т АЖЛ 98
  13. Този клапан е за да не се връща маслото от магистралите.Такъв абсолютно същият сам виждал на VW (R5 TDI) завит на маслената магистрала към главата върху лицето на блока.И на много от японците слагат подобни.
  14. moPKoBa

    Ауди А4 Двигател

    Колата вече е регистрирана няма никакви проблеми и всичко е шест.Инак няма чип и е куатро комби бих пуснал снимки ама маи не им е мястото тук.А това за километрите и на мен ми интересно как става номера.
  15. moPKoBa

    Ауди А4 Двигател

    Всичко си работи днес я закачахме даже нямаше грешки за ДВГ.Само аиребега светеше ама го изчистихме и си изгасна. Цитиране на предходен пост!
×
×
  • Create New...