Jump to content

BeHappy

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно BeHappy

  • Рожден ден 11.09.1990

Друго

  • Kaра
    Audi

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Sofiq

Последни посетители

845 профилни разглеждания

BeHappy's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Това е като на всеки наклон съм изключвал от скорост и по инерция,а точно на влизане в София на около 15-20 км има голям наклон, на който по инерция можеш почти до кръстовището преди Горубляне, където е завоя за Панчарево да стигнеш ако няма движение да те кара да убиваш инерцията. Друг пример, който мога да дам макар че не беше мн икономично, на 8 декември имахме празник и отидохме с гаджето и един приятел с неговата до Банско, като на тръгване анулирах километража да видя колко ще навъртя, защото това ми беше първото извънградско каране с книжка(3 години и половина карах без книжка)и от нас до Банско(като там из банско навсякъде с колата)после до Гоце Делчев пак Банско и София като на връщане карах по магистралата край Благоевград със 140-160, цялото 600 км плюс минус 10км за 75 кинта.
  2. Колега мн задълба с тези обороти.... а6 ц5 1.9 тди 115 кн
  3. Колега аз не говоря глупости,а това което знам от приятели,които имат доста повече опит от мен с коли и с доста повече коли от мен.1.8Т не съм карал,но приятел с такава ми се оплаква и той ми пълни главата с "гениалните заключения" и не е доволен от 1.8т.Колкото до разхода 8 кинта не са толкова фрапиращи плюс че колата не я карам толкова редовно защото в София има доста идиоти и всяко каране из града ме вкарва пред нервни кризи и буиства и гледам да избягвам карането из града само при нужда или ако мързела надделее,аз я ползвам главно за извънградско и най-вече до вилата ми която се намира на 2-3 км след тунела траянова врата посока Пловдив и от София до там и обратно до пред нас съм го засичал 180км ми излезе цялото 7-8 литра с нормално каране 120 км/ч , ако взимах кола за градско каране щях да се примиря и да си взема бензиново ауди и да му сложа ГИ. Не съм казал че не искам,а просто че не виждам смисъл да я взимам защото имам една такава и не виждам логика от 2 еднакви.
  4. Карал съм доста бензинки колега и чесно да ти кажа грам удоволствие не намирам в кола на която за да усетиш ускорение тр да чака6 да качи над 3500-4000 оборота това 1.,2. всичките ми приятели които са карали бензин (а те не са малко) и са минали на дизел (говоря за читава кола а не някоя морга на колела) са ми казвали че вече само дизел ще карат.Нямам против бензиновите маниаци,но нека да те попитам колко ти харчи твоята бензинка в задръствания и колко харчи моя "стар" дизел,ако тр да си говорим честно може да е по-муден дизела не го отричам (макар че комънреилите не са никак мудни)но мога да карам със същата скорост с която ти,да затмина същия брой коли колкото ти и пак да стигна по-рано от теб поради простата причина че ще спреш да презареждаш по някое време,а аз ще мога да продължа да карам без презареждане просто защото имам достатъчно да покрия с няколко стотин км повече от теб.Мислех че като фенове на ауди ще оцените това което те постигат в развитието на дизеловите мотори,но явно бъркам.Това колко нм има 1.8т... това са празни приказки,признавам че е добър двигател,признавам че има ряз и всичко,но пак е далеч от това което може дизеловия двигател!И това не е само мое мнение,погледни в нета и виж статистиката колко процента се качва покупката на дизеловите агрегати,това са хора които преди това са карали бензин!По улиците от 10 6-7 аудита са дизел + че ауди пуснаха и 12 цилиндров дизел с какъвто другите марки не могат да се похвалят и да не забравяме колко победи имат на леманс със дизелов агрегат. Не виждам смисъл в целия спор колкото хора толкова различни мнения и няма лошо в това, но на мен въпроса ми беше дали си засужава 2.5 тди или 325 тдс и понеже бяха оплюти и двете затова ще гледам за други дизелови мотори на ауди и ще отложа покупката докато посъбера още някоя хиледарка.Идеята ми беше да разбера дали ще се рентира да дам кинти за някоя от двете и виждам че мнозинството смята че са щайги,щом е така ще продължа да събирам и да гледам и да се съветвам с аудиторията тук,но бензина не ми допада и 1.8т няма да е,а колкото до 2.4 който предложи колегата преди ден-два четох тема тук (но сега не ми се занимава да я търся), в която повечето бяха твърдо против този вариант(но тогава ставаше въпрос за а6 ц5 куатро).А и аз не съм чувал нищо положително за този мотор(ако не броим какво съм чел в ауто билд).
  5. отпред съм с зимни фулда кристал и съм доста доволен,отзад michelin летни.
  6. Алтернатора съм го мерил по други причини и си зарежда яко,марка и вид на ксеноните нз защото колата беше в сервиз за смяна на масло и тн и поръчах направо да ми сложат и ксенонови фарове,самите фарове ще ги изчистя както казвате,но и предишния собственик се оплака че му били слаби,но той не и беше сложил ксенон.Ще погледна под капака евентуално ако пише на самите фарове какви са точно да ви кажа.
  7. Като купих колата и фаровете и бяха мн слаби,затова си сложих ксенони,купих едни,които уж читави били за 250 лв двата,но още са слаби,даже на моменти прекъсват за секунда когато примерно си затворя прозореца или шибидаха.Ходих на сервизи да ги оправят и те викат че уж нищо им нямало, гледаха ги правиха им някакви корекции в концентрацията на светлината,но ефект нула,затова моля някой да каже какви да сложа,които да светят силно.
  8. Чесно да ти кажа взимам я за да ми служи,но и да не е мн тромава,защото съм голям фен на високите скорости и да знам че мога да я зоря като ми дойде музата.
  9. Имаше един пичага,който беше сложил на аудито си (което бе6е доста готино а4 б7) емблеми рс4,м3,амг,мисля даже,че го имаше във vbox-a на клипче Така е ,но един "майстор" ми е казвал че проблема на 2.0 тди е че при 100 000 км трябва да сменяш катализатора,колко е вярно нз.
  10. Поразрових се из интернет,за такъв двигател не видях нищо,но съм сиг, че беше 8.0,защото двамата го зяпахме поне 10 мин + че други двама приятели не ми повярваха,но като се видяхме отново казаха,че и те са го видяли и го обсъждахме няколко часа.Единственото ми логично обяснение е че колата е докарана от америка с американски мотор,защото както казваш ти, те са единствените дебили които биха сложили такъв мотор
  11. Мн съжалявам,че това което ще попитам не е към темата,но не исках да отварям нова за един въпрос.Преди 1-2 месеца с един приятел се мотахме пред 7-ма гимназия в София и тогава до нас спря едно Аudi А8 D2 на което пишеше 8.0 куатро и понеже си рекох аджеба ослепял съм и накарах моя приятел да погледне и да ми каже дали верно пише 8.0 (така пишеше) и искам да попитам има ли такъв двигател или просто пича си е правил базик?
  12. Мерси, ем така като слушам 1.8т ще е пък а6-цата няма да я продавам,кат няма кинти за бензин ще си карам 1.9-ката
  13. Не съм имал с такъв двигател , но щом го слагат на всичките си модели сигурно трябва да е хубав.
×
×
  • Create New...