Jump to content

Dimas

Members
  • Мнения

    311
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Dimas

  1. Имам интерес. Къде се намира колата, на какви км е? Имаш ли още снимки?
  2. Колеги, налага ми се да сменя радиатора на парното, но разни специалисти ми казват, че демонтажа е много по-различен от тоя на колите без климатик (имам тренинг). Интересувам се също така и как се сваля волана при положение, че е с AIRBAG. Има разлика при демонтирането на самия капак или начина на захващане е същия като на обикновения волан (на щипки)? Благодаря предварително!
  3. Бачкам в сферата на търговията със строителни материали (всичко с изключение на камъни и дърва) + вътрешен транспорт и логистика! Ще се радвам, ако мога да бъда полезен.
  4. Колеги, признавам че съм много бос на тая тема и затова моля някой да ме светне по въпроса с ксеноновите фарове, крушки, системи или както кажете. Желанието ми е да кача такова нещо на Б4-ката за прибъде светлината, но нямам никаква идея каква е подготовката, дали да е Н4 или Н7 (и двете съкращения не са ми ясни), 4300К, 6000К или 1 000 000К и какво точно трябва да търсям когато дойде време за такъв upgrade. Кое би свършило работа, кое е най-добро, как става монтажа... или иначе казано: дайте съвет по този толкова важен въпрос! Благодаря предварително на отзовалите се!
  5. Колеги, няма как да се разбере дали частите са крадени, освен ако частите не се предлагат директно от крадеца. Докато има магазини за части втора употреба, като тези на ул. Симеон (примерно) картинката ще е такава. Проблема може да се изчисти ако се забрани търговията с части втора употреба и ако търговците спрат да ламтят за голяма печалба за сметка на крайния потребител. Ясно е, че това няма да стане скоро, но ще стане. Дотогава ще си спиме в колите и ще си купуваме нови части, защото ще продължат да съществуват малките крадливи к******а, който да пипат където нетрябва. Но винаги има възмездие. Всеки си има майстор! Ще се радвам ако имам възможност да "отремонтирам" някой такъв мераклия.
  6. Колеги, застрахователите признаха щетата и колицата си има нови (чисто нови) халогени, но този път монтажът ще бъде много, много по-различен от заводския. Замислям се, каква ли щеше да бъде картинката ако точно в този момент се прибирах от "културно мероприятие" във видимо нетрезво състояние и го видех въпросния "майстор" как ръчка по колата! Болката, която щеше да изпита щеше да е крайно неприятна. Обявам конкурс: Ако някой намери халогените нека се обади. Халогените ще останат за него, но в замяна искам да знам само и единствено откъде са купени. Явно с добре не става. Поздрави!
  7. Колеги, тази нощ в района на Ботев и Сливница откраднаха халогените на любимата кола, въпреки взетите мерки. Уважаеми колеги, халогените са маркирани по уникален начин, а именно: има надпис 6008083321 на всеки един от тях. Ако някой от вас докопа такъв моля да драсне едно ЛС или да се обади на 0885073722 - Димо или 0898540246 - Петър. Благодаря предварително!
  8. Dimas

    Пешеходци!!

    Спирам на пешеходна пътека, но не толерирам вредителите пресичащи навсякъде. Има такава без грам мозък и заради такива, като тях сложиха прегради на Цариградско (м/у спирките на Плиска). Ако искат да мрът да се хвърлят от някой мост,ама не и под мойта кола. Нали трябва да има правила. Не е готино да са само за шофьорите... Има и нещо друго дето ме травмира. Имам една позната дето непрекъснато ми обяснява, как шофьорите са големи говеда и непрекъснато се опитват да я прегазят на Мария Луиза (м/у спирките на автобусите и трамвайте срещу Цетрална гара). За колегите, които незнаят за какво иде реч ще обясня. Там непрекъснато разни ненормални пресичат булеварда, който е със "само" 4 ленти, вместо да минат през ремонтирания подлез. Ама така е, като първо пикаят по подлезите и после викат: Ама то много мирише. Е, как няма да мирише, баце. Абе свинска работа. Или иначе казано: СПИРАМ САМО НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. НАРУШИТЕЛИТЕ СЕ НАКАЗВАТ СТРОГО (всеки път е различно)!
  9. Няма да е лошо някой да сподели, какъв точно е проблема.
  10. Това пък е една от моите любими.
  11. Димо -> Форд Мондео 1.8 16V, Петър (на Димо баща му) -> Ауди Б4 ABT
  12. Ако правилно съм те разбрал.... мисля, че няма да стане понеже между наставките има едно чудо на техниката (някой му казва гарнитура, друг шайба), което представлява пръстен от пресирани метални влакна (телчета). Та ако това чудо се е съсипало, колкото и да стягаш...нищо няма да промениш. Мисля, че цената на един такъв уплътнител е около 30-40лв, като в комплекта трябва да има болтове+пружинките. Успех!
  13. Dimas -> CA 59-05 BT Форд Мондео, Тъмно син металик На Dimas баща му (луд фен на форума) -> СА 0654 ВМ - много тъмно синя, почти черна 80 (B4)
  14. Колеги, неможе да прави сравнение между въпросните автомобили. Та те са различен клас, излъчването им е различно (все едно да сравняваш дървен сал с ферибот).Неможеш да получиш точен отговор на неточно зададен въпрос. Това, както казаха колегите е въпрос на вкус. П. П: Лично мен ако биташ неможе да става сравнение между немското и италианското качество. Особенно,когато засегнем техническата част (мотор, ходова част и т.н.). А ако някой познат ме види с кола приличащата на въпросната Ланчия Англичаните са казали:Не съм толква богат, за да си купувам евтини неща. Ако имаш възможност да заделиш пари за А8, значи няма да бъде пробрем за теб да го подържаш. Към колегата Kapoman: Аз лично имам регистрации в много други автофоруми(в тези на Рено, Мазда, Форд, Фиат и Тунинг.бг, а останалите ги преглеждам редовно) и моето мнение е, че тук хората са готови да си помогнат винаги (едни ремонтират колите си заедно, други предлагат услугите си в зависимост от това, с какво се занимават) и са крайно отзивчиви, сериозни и точни. Неможеш да си вадиш изводи за хора,които не познаваш и чийто мнения четеш само в темата, която си пуснал(и в случая е крайно неясна). Нищо лично.
  15. Само не го карай в Мото Пфое, освен ако не искаш да го потрошат. Тия пичове не работят, както трябва. По-добре при някой квартален майстор
  16. Dimas

    AUDI R8, ABT

    Колеги, извинявайте за спама, но... карам Мондео от 2 месеца и съм минал с него около 3500км.Колата е много удобна, разхода й е малък (1.8, 16V - газов инжекцион), и с 115-те кончета под капака се справя много добре с пуснат климатик. Като качество за момента съм много доволен.Не ми харесва само, че както казаха колегите: не държи цена,но за тия години колата е повече от сносна.
  17. Dimas

    Километража не работи!

    Колега, благодаря за инфото, но търсе сервиз, а не да я правя аз.
  18. Dimas

    Километража не работи!

    Колеги, проблема все още е на лице. Най-лошото е, че и стрелката за бензина не работи и никога незнам колко гориво имам налично. А и веднъж се оказа проблем, където не трябва. Дайте съвет за сервиз в София, където могат да отстранят тия нереднотии.
  19. Аууу. Незнам как си се сдържал да не им откъснеш ръцете.Ако някой ми направи такъв номер ще го Радвам се, че всичко е свършило в твоя полза и колата ти е наред.
  20. Колеги, имате ли въпросната схема и дали тя е същата, като тази на Б3? Малко съм скаран с немския, затова ще ви бъда благодарен ако ми подадете подробната подредба на тия бушони,защото в петък предпазител ми направи номер (скапа се бушона на горивната помпа) и ми се наложи да кълча пръстите в малките часове, докато успея да я пална.
×
×
  • Create New...