Jump to content

VAG Fan

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 80 1.8S

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    София

VAG Fan's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колеги, по време на техн.преглед казах, че отзад спирачките не държат. Нямам идея дали трябва да се сменят накладките или може да са цилиндърчета и т.н. Препоръчайте сервиз в СОфия, Западни квартали, някъде Света Троица, Модерно предградие и т.н. Да не са мошенници
  2. Колеги, преди 2 години като ми оправяха стартера и след свалянето на акумулатора, взе че се прецака алармата. Реших да пробвам дали работи и отворих вратата. Алармата се чуваше много много слабо в сравнение с преди. Търсих инфо за настройване на алармата /някаква комбинация с копчетата на дистанционното беше/, но не я открих. Алармата е МАК. Колата няма централно. Демек само за аларма ми трябва. Имате ли идея как да я направя отново да свири така силно както преди ремонта на стартера?
  3. Всичко е оправено. Благодаря на отзовалите се!
  4. Колега, никаква лампичка не ми светва на таблото. Нямам необходимите уреди сам да го оправя, пък и де да знам как. Да я закарам на жичкаджия или някой съсед може да се справи /има "разбирачи" в блока ми/?
  5. Колеги, днес забелязах следното: Кабелчето, което отива към датчика от горната страна на масления филтър е скъсано точно до клемата. Не е насилвано, че да се скъса. Явно материала е остарял... Въпрос 1: какво е предназначението на този датчик? Въпрос 2: мога ли да оставя така кабелчето или ще повлияе по някакъв начин на нещо? Прилагам и снимки. Автомобилът е Ауди 80 1.8S, 90 к.с., 1991 г. Предварително благодаря за коментарите!
  6. Аз съм навит да монтирам тази джаджа, но пък изниква следващия момент - читав сервиз и майстор в столицата. Горе-долу какви са цените?
  7. Колеги, постоянно слушам, че имало въведено изискване на газовите уредби да се слага евро сонда. Ако такава не е монтирана в АГУ, то КАТ можели да спират автомобилите от движение. Запознати ли сте с това изискване? Моето Ауди 80 1.8S от 2005-та си го карам на газ. Септември ми предстои минаване на техн. преглед на колата + преглед на АГУ. И ако наистина е задължително горенаписаното, то ще трябва да се минава и през сервиз за монтаж, тъй като при мен я няма въпросната евро сонда. Моля, дайте идеи и споделете своя опит! Благодаря!
  8. Значи решението ще е отново да посетя сервиза и да видим този път какво ще измъдрят майсторите.
  9. Благодаря, ще опитам да се справя сам
  10. Специално за реглаж отидох и ми като сложиха уредите казаха, че няма нужда да се прави реглаж. Затова посетих и втори сервиз - пак същия отговор. Не вярвам просто ей така да не скат да изкарат някой лев за няколко минути. А има ли начин човек сам да си го оправи?
  11. При движение на прав участък волана ми стои на ляво. Преди няколко месеца на пътя за Самоков нацелих едно място с много дупки и от тогава волана е в това положение. Закарах колата на реглаж, но момчетата и в двата сервиза ми казаха, че няма нужда от такава манипулация. В друг сервиз гледаха предното окачване - и там всичко е ОК. На какво може да се дължи аномалията във волана и мога ли сам да си го върна в нормално положение. Или трябва да ходя отново в сервиз. Благодаря!
  12. За по-сигурно я махнах от колата, а клемите облепих с изолирбанд поне докато намеря някоя читава в автогробниците. Ще потърся ел.техник в квартала да поогледа запалката.
  13. Сложих си пак 15А бушон - благодаря за това разяснение! Като свързвах гнездото и клемите, самата запалка не беше вътре. Следователно някъде вътре в гнездото става нещо. Ще проверя по автоморгите дали мога да намеря тази част.
  14. Значи като свалих пепелника се оказа, че запалката не е свързана с клемите отзад. Като я свързах даде на късо, получи се искра и бушончето 15А изгоря. Сложих нов бушон и опитах пак. Стана същото. Сложих бушон 20А и като ги свързах искрата се превърна в пламък. Проблема е някъде вътре в запалката и затова дава на късо. Предварително проверих, че има ток в кабелите. Случвало ли ви се е и на вас такова нещо и как да действам?
  15. Трябва ли да сваля целия пепелник за да проверя?
×
×
  • Create New...