Jump to content

SeH

Members
  • Мнения

    230
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SeH

  1. @TKM Къде са тези модули на всяка възглавница и къде гледаш налягането на всяка по отделно?
  2. Има отделно дистанционно:
  3. Не става много ясно от какви на какви фарове минаваш, но щом пишеш, че дава грешка за изгорели крушки, предполагам си сложил фарове с LED. Нужно ти е кодиране. Разгледай тази тема. Ако имаш нужните букси, инсталация и правилен модул за светлините, ти остава да прекодираш за твоя тип фарове. Описано е в края на темата къде и как. http://forum.a8parts.co.uk/showthread.php?t=7209&page=2
  4. Има случаи в които подаването на контакт е невъзможно. Липса на напрежение в елетрическата система, повреда в кормилна колона и всички съпътстващи системи, които активират отключването й...
  5. Няма нужда от много писане, ето ти нагледно:
  6. SeH

    Дигитален километраж

    2005г. Вече си има wide display в D3, не е това причината.
  7. SeH

    Дигитален километраж

    Със сигурност нещо е бутано, за да го има. Или сменен километраж или нещо със софтуера да е играно. Има колега във форума, който може да ти отговори най-точно @ShadowM
  8. SeH

    Дигитален километраж

    Екстрата е добавена в километражи след 2007г.
  9. Оригинално са залепени за щангата, с времето се откъсват, гумата се втвърдява и разсъхва и при триене в щангата започва едно скрибуцане при неравности на пътя.
  10. Първо виж тампоните на стабилизиращата щанга.
  11. Демонтираш моторчето и с еврейска звезда си развиваш механизма докрай и освобождава без проблеми. Така или иначе е желателно да се прегледа вътре за теч и напуквания. Елементарно решение, без възможност да повредиш и укъсиш нещо.
  12. SeH

    Двигателя изгасна

    Проверени ли са силовите кабели/клеми от алтернатор, акумулатор, стартер? Нещо ми намирисва на проблем с токовете...
  13. SeH

    Проблем с окачване

    Кое от снимката, която си качил е грешка?
  14. SeH

    Копче на волана А8 Д3

    Активира/деактивира функцията за автоматично вдигане на волана в най-горно положение за по-лесно сядане/ставане от седалката.
  15. SeH

    Утечка на Ауди а8 д3

    За А8 с богато оборудване или за средностатистически автомобил? Щото моите наблюдения са на база тестове и измервания върху А8 с почти най-високо ниво на екстри.
  16. SeH

    Утечка на Ауди а8 д3

    И при мен е толкова, колата ми е с keyless и печка. Когато напреженито на акумулатора започне да пада и батери мениджъра започва да активира стейджовете за икономия, пада на 15-20 милиампера. Обикновените акумулатори се задъхваха редовно през студените месеци, ако я карам само градско повече от седмица. Последно сложих 105ач AGM и забравих за проблемите с тока.
  17. SeH

    Утечка на Ауди а8 д3

    Не знам дали има кой да ти каже с точност, но консумацията в покой зависи и варира според оборудването на конкретния автомобил.
  18. SeH

    Скорости 3.0 тди 233

    @thanosbiceps така се проверява, но в допълнение - при температура на маслото в кутията: 40 градуса
  19. Под компютъра на двиателя има кутия с релета и предпазители. Отвори и ги провери, би трябвало да имаш две релета, провери релето от към шофьора (може би е сиво с номер 614), ако имаш под ръка подобно даже го смени и направи проба дали ще изчезнат повечето от грешките. 17985, 18284 - тези са си стандартни за тези А8-ци, тампони на двигател. 16814 - левият катализатор вече не е достатъчно ефективен, но може да се дължи и на лошата работа на мотора в момента...
  20. @shaggyto без да се ангажирам с предположение, но този шум от записът много ми прилича на такъв от клапан на картерна вентилация (PCV)
  21. Същото съм правил с две отделни аларми, смяна на батериите им, премахване на модула с VCDS, чистене на грешката, връщане... и грешката отново е налице. Това което съм чел по въпроса е, че веднъж записана тази грешка в модула, повече не може да бъде изтрита, това показва и моят опит. Не забелязвам никакви проблеми с работата на алармата, въпреки това. Единствено дразни като сканираш и виждаш, че модулът светва в червено за записана грешка. Варианта е да се търси аларма, която е все още "чиста" от към грешки
  22. SeH

    Проблем с цилиндър

    Какви са стойностите на 93-ти канал?
  23. Няма нужда от нагласяне от MMI. За да ти светне червено дистанционното, или колата е била извън обхвата му или нещо е попречило да се стартира печката и е записала някаква грешка, която можеш да прочетеш с диагностика. За да стартира печката има определени условия, които трябва да отговарят: достатъчно напрежение на акумулатора, достатъчно гориво в резервоара, околна температура и др. Ако спорадично не иска да стартира я прочети за грешки.
  24. Печката ти се намира под десния фар. Както те ориентираха, може да имаш лепенка на предния капак, може да имаш дупка в кората под двигателя, която е за ауспуха на печката, НО това не са гаранции, защото капакът не се знае дали не е сменян, както и кората с такава без дупка, както беше моята например, щото някой го е домързяло да я направи и оставил ауспуха да си духа в двигателният отсек 😐 Най-сигурно визуално да я провериш, дали физически я има.
  25. От личен опит: много зависи с какви екстри ти е оборудвана колата, много зависи какви цикли на шофиране правиш (градски, често гасене и палене или редовно пътуване с дълъг цикъл на зареждане). Ако колата ти има печка, keyless, подгреви, караш я повечко градско, те съветвам да вземеш възможно по-голям AGM акумулатор (оптимално 105 ah). В момента съм с Варта Silver 110Ah (не AGM, на няма и 2г.) и не смогва, ако не я карам на дълъг път поне на 3...4 дни. Четейки форума ще попаднеш на различни съвети, някой казва "не ти трябва AGM", почват едни теории и сметки на милиампери и консумации. Истината е че много зависи как си използваш колата. Само въздушното окачване след заключване ти буди няколко пъти модули, за да си провери нивелацията. "Обучението" се свежда до промяна на един символ в серийния номер записан в батери миниджъра (ако новият акумулатор е със същият капацитет и вид), или да си намериш BEM код от акумулатор със същите характеристики (В нета се намират снимки).
×
×
  • Create New...