Jump to content

toshkov81

Members
  • Мнения

    1730
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от toshkov81

  1. от диска с който си купил кабела има файл Lader.exe това ти е крака. прочети инструкциите и ще си имаш работещ кабел. а докато не оправиш грешката на сондата , колкото и дросели да смениш и адаптираш, няма да заработи както трябва,
  2. и в двата случея е проблем с прекодирането на компа. В първия на колегата колата е прекодирана на автомат заради топлия старт и затова не отчита педала на суединителя. също от прекодирането почва да тресе в ниските обороти, не от датчика, ами защото мотора работи различно при автомат. закачи я на Ваг-ком и в двигателя виж кодинга, сега твоя е 00001 направи го 00002 и ще тръгне нормално темпомата и няма да тресе, но ще пали трудно когато загрее. после иди при майстора правил топлия старт и си вземи парите обратно. ако искаш заповядай при мен и ще оправим всичко, и накрая ще оправим топлия старт както трябва да се направи, а не така. при другия колега важи същото за компа. смени кодигна от 00001 на 00002 и ще тръгне датчика на съединителя.
  3. дам когато навремето тръгнах да сменям калници от ЕС, останах доста изненадан че предните са много по-дълги от мойте. като прочетох малко и разбрах защо.
  4. toshkov81

    Проблем с таблото

    ако таблото е било от 6цилиндров двигател то ще се държи точно така обротомера. С ваг-ком се вижда кодировката и ако е нужно се сменя. другото е ако таблото е било от дизел и само са сменени плаките без да е променен файла, пак така става. ако таблото си го виждал да работи правилно някога в тази кола, горните две неща отпадат. Ако като дадеш на контакт видиш някоя от тези стрелки да трепери, или да се движи на пресекулки, то е счупено зъбно колело в стъпковото моторче. и На последно място, ако задния капак на таблото е Бял, то сменяй табло докато все още нещо в него работи. Лично моя съвет към сички колеги с а3 8л, а4 б5 а6 с5 при които таблото прави проблеми и се окаже че е френско, тоест с бял гръб. Сменяйте таблото с VDO. не давайте пари по майстори за ремонт на тези табла. ремонта е труден, скъп, и досега не съм виждал френско табло, ремонтирано, да изкара повече от година. А смея да твърдя че съм видял стотици коли с такива табла.За парите с който ще го ремонтирате, можете да го смените и да забравите за проблема. а може и да сложите табло с борд комп, и така ще има и полза от смяната.
  5. дам елементарно е и съм го правил вече доста пъти. слагаш на кола 1998г. табло от 2000г. пререждаш обаче и двете букси и вече имаш кан шина.така тръгват по-новите сд-та които искат кан за подсветка и контакт. от настроиките в таблото можеш да добавяш модули. в таблото има 3 броя кан шини. за еку, и автомат, за абс и айрбег и третата за касетофони, навигации, парктроници. дефакто таблото е гейтуейя. А и между другото, още от 1997 почти всички ЕКУ-та на дизелите имат заготовка за КАН, даже доста имат изведени оранжевите кабели . Като за темпомат имат заготовка.
  6. ех колко съм ги търсил тея стъкла по моргите. уви са много редки и за да се мине от единични към двойни трябва да се сменят заедно с рамките.
  7. извинявай колега, но ако погледнвш няколко поста по-нагоре ще забележиш че не мога да влизам редовно тук, и ще помоля още веднъж, ако имате въпроси да се чуем по телефона. 0898364628 Хубаво беше времето, когато след работа, можех да седна и да се рова и пиша 2-3 часа във форума, уви с малко бебе в къщи това е невъзможно.
  8. Ако все още те интересува можем да се чуем на лично.идвинявай за късния отговор. send from galaxy NOTE Edge
  9. За съжаление няма как да мръдна никаде. Събота си работим по принцип , а по празниците ще има дни в който ще работим. Вече инсталирах тапаталк и мога да отговарям на лични на всякакви въпроси. Избери си дата и ме попитай и ще ти кажа дали ще работим. Все ще измислим нещо. send from galaxy NOTE Edge
  10. toshkov81

    Датчик във волана

    Едва ли е повреден датчика. За да се обучи трябва да се спази строга последователност. Ако Авс се е разкодирал , няма да позволи обучение , докато не се прекодира правилно send from galaxy NOTE Edge
  11. Е ти нали написа че искаш да работи само на контакт. send from galaxy NOTE Edge
  12. продавам 10 пинова мини дин букса с 2 метра кабел за RNS-D идеална за включване на цифрое тунер или камера за заден ход. цена 20 лева Продавам Ауди Simphony I двоен дин размер. Сдито работи перфектно касетофона също. радиото е с Европейски тунер и хваща абсолютно всички станций. Няма никакви забележки . кодирано е за BOSE система, но може да се кодира за всяка една кола. има изход за чейнджър, навигация, управление от волана, Изписва информация за радиостанцията или номера на песента на ФИС дисплея в километража. става за А4 и А6 и А8 за други модели може да иска напасване. Става за коли без Кан шина и на коли с кан шина. има си код и книжка 120 лева Продавам СД ауди чорус 3 или ауди чорус 2+ на всякаде го наричат с различно име и незнам кое е вярното. СДто работи перфектно, единствената му забележка е леко протъркано покритието на едно копче, вижда се на снимките. СД то е направено да работи както на коли след 2003г с КАН Шина така и на всички останали коли преди тази година. като когато го купите трябва да ми кажете за каква кола за да ви го наглася. Има СД текст както се вижда на снимките, Голям дисплей със опция за търсене на песни от списък с заглавията. за коли след 2003г. изписва имената на песните и радиостанциите както и изпълнител и други неща на Дисплея в километража ФИС-а. цена 150 лева телефон 0898364628 Георги
  13. извинвам се че не мога да отговарям на личните съобщения и въпросите във форума. просто неми остава време да седна на ПС-то. ще помоля всички желаещи да попитат нещо да се свържат с мен на телефона. още веднъж се извинявам за неудобството.
  14. лампичка на таблото няма. резюм си има. копченца слагаме само за моделите за които няма нови лостчета. а именно а4 б5, шаран, алхамбра и т.н. в твоя случей лостчето ново струва 45 лева.
  15. дават го че става, но при бензиновите , винаги има малък шанс да греши програмата. случвало ми се е на 2 коли да показва че може а то да не става.
  16. модула се вижда с ваг-ком, или като се свали волана. тел ми е 0898364628
  17. модула на волана се гледа дали е съвместим. ако е събместим ,само лостче е достатъчно. 30 лева е темпомата, около час е монтажа
  18. тъкмо говорих с Пепи 'buzzi' за твоя проблем. заповядай при мен и ще видим за какво става въпрос. едва ли ще се наложи смяна на компа, но дори и това не е проблем. вече са евтини тези еку-та. поне този двигател е лесен за диагностика и няма скрити неща при него. ето телефон и адрес ако решиш да дойдеш. 0898364628 Жоро. Пазарджик бул, Христо Ботев 134.
  19. при а4 б5 има два модела лостова, едните до края на 1997 мисля бяха, другите след това. Лоста който си показал, става за твоята кола.
  20. ами аз точно за това казах че има макар и малка вероятност да не стане. и ето че не стана. незнам колегата какво разбира под думите, може и да не стане.
  21. цената с лостчето ще излезе около 350-400 лева. което само по себе си, обезмисля всичко. но ако все пак имаш желание и финансова възможност, за около месец мога да събера частите и да го направим.
  22. цената ще е 30 лева. в деня в който пристигне при мен, ще го върна обратно. тоест, единия ден след обед, го пращаш. Да речем в 18.00 часа. На другия ден е при мен и аз го пращам обратно и ти на втория ден в 09.00 можеш да го вземеш.
  23. нямам лостчета за това ауди. слагам копчета на оригиналния лост. ако това те устроива, можеш да ми пратиш лоста, и ще го върна направен и окабелен. само го монтираш и връзваш кабелите.
×
×
  • Create New...