Jump to content

Kolevv

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Kolevv

  1. Бюджета ми е около 17 000 лв. Като съм приготвил и 2 000 - 3 000 лв. за обслужване след като я купя...Има ли шанс за тези пари да се намери читав екземпляр или ще трябва да се преориентирам към друг модел?
  2. Здравейте, колеги. Ориентирал съм се към закупуване на Ауди А 5 (2008-2010), 3 врати. Това са двата мотора, между които се колебая. Досега винаги съм карал бензинови мотори. Знам, че закупуването на 10-годишен дизел си крие рискове. Може ли обаче някой да даде мнение за тези два мотора - кой е по-здрав, кой е по-скъп за поддръжка и обслужване и кой от двата може да донесе повече потенциални неприятни "изненади"? Важи ли и тук правилото, че на голям бензинов атмосферен двигател няма какво толкова да му се счупи? Знам, че ще ми отговорите, че дизела върви повече, но за моите критерии и изисквания и 3.2 ФСИ ще ми е достатъчно пъргав. Разхода на гориво почти не ме бърка - колата няма да се кара всеки ден, така че дали ще ми гори 11/100 или 17/100 не е голяма драма. Интересува ме какви са им основните "болки" на точно тези два мотора и какво трябва да гледам основно преди покупката. Надявам се да видя обективни и безпристрастни мнения, а не на "бензинови" и "дизелови" фенове Много Ви благодаря за отговорите!
  3. Ами бях в провинцията и 1 седмица не я бях карал.Малко ме поуспокоихте, надявам се всичко да е наред.Ще следя положението.Благодаря за отговорите
  4. Ясно благодаря за отговорите ще следя маслото и охл. течност и се надявам всичко да е ОК.А за звука не разбрах, понеже до сега съм карал само атмосферки и това ми е първата кола с ТК, нормално ли е да се чува леко свистене при затворени прозорци в купето от турбото, когато подавам газ ? Защото някои казват, че не трябва да се чува нищо (когато са затворени прозорците).
  5. Добър ден колеги. Имам 1 въпорс към Вас.Някой запознат може ли да напише какви са симптомите за развалена турбина, че имам някои съмнения за моята.Имам колата от 2 месеца.Наскоро се появи бял пушек от ауспуха.Четох в нета, че симптомите за заминала турбина са пушек и по-силен звук от турбото.Аз лично чувам моята турбина когато подавам газ и мислех, че е нормално, но четох по разни форуми мнения, че много колеги не чуват техните турбини и казват, че не е нормално да се чува ( при затворени прозорци ).Именно този бял пушек и звука ме стряскат малко и вече почвам да си мисля най-лошото ( проблем с турбината ) Нека някой който е на "ти" с тези неща да отговори и да каже има ли основания за притеснение. Благодаря Ви предварително за отговорите ! П.С.( Двигателят е 2.0 T - бензин ) !
×
×
  • Create New...