Jump to content

audimen

Members
  • Мнения

    188
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    audi

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    тук и там
  • Интереси
    Deutschland ist eines der besten in der Automobil-

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

audimen's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. audimen

    Вибрации отпред

    Една история която ще бъде полезна за много колеги.След неколкократно балансиране на гумите вибрации, от та карета външни,вътрешни отново вибрации усещаха се в купето не във волана.Оказа се луфт отдясно на чашката която държи вътрешното каре(трипод) Кутията е автоматична ZF5HP19 .Край помислих си че става въпрос за голяма сума сваляне качване кутия......Оказа се че не е така,сваля се полуоската изважда се тази чашка и вътре се вижда едно иглено лагерче което се е разбило.Сменя се и всичко това на място .Луфта изчезва и вече всичко е наред и всичко това за 80 лв.
  2. audimen

    Ауди а6 2.4 177 к.с

    BDW е шест цилиндров мотор с алуминиев блок.4F .BDV е шест цилиндров мотор с чугунен блок С5.
  3. DLS Ще се опитам да бъда кратък. Локъпа заключва,но фрикционите са заминали получава се приплъзване в Торк конвектора маслото вътре "завира"сговнясва се .От температурата семерингът заминава и маслото е навън и всичко приключва до там.В по добрия случай от мръсното масло мехатроникът така наречения "мозък" на кутията се задръства с боклуци кутията започва да рита не работи коректно и в крайна сметка изхода е пак същия. По отношение на ремонта разбира се ,че отвори ли се кутията освен ,че се цепи торка се сменя всичко вътре в кутията в случая ZF 5 HP 19 Е вярно всичко това е някакви пари,но не забравяйте ,че сте си купили премиум автомобили макар и на 20-25 години.Изборът е бил ваш. P.S. С такъв проблем даден автомобил не може да изкара десетки хиляди километри. И отново казвам консултирайте се със специалисти,те се броят на пръсти в БГ.
  4. Мустака е прав в най-кратък срок трябва да се отремонтира хидротрансформатора иначе цялата кутия заминава.Препоръчвам на колегата да се свърже със Софтелектроник Варна за консултация.
  5. Здравей колега ,страничните две огледала имат ли затъмнение или са обикновени ?
  6. Здравей! търся страничните електрохроматични огледала за Ауди А6 С5 2002г.?
  7. работата отива към 2000 лв.
  8. Благодаря за отговора така ще направя.
  9. Здр. колеги.Предстои ми смяна ремъци и ролки .Колата е с мотор 2,4 с автоматична скоростна кутия, та въпроса ми е следния:понеже охлаждането на маслото на АСК минава през водния радиатор отпред ще имали някакви последствия когато разкача тръбичките за охлаждането на маслото на кутията от радиатора /например изтичане на масло/ ? Искам отпред да откача и освободя всичко за да се работи лесно и удобно.
  10. Заминали вътрешни карета на полуоските....на предните
  11. audimen

    Реле за мигачи

    Колеги проблема е разрешен .След разглобяване на лоста на волана за мигачите ,почистване на стружките вътре / които замасяват/ проблемът изчезна.
  12. Здравейте колеги. Време е да разваля мита за така наречените "лейки" че тези мотори горели масло и така нат.Това не е вярно .Който иска мога да го запозная с момчета от гр. Сливен които ми направиха основен ремонт .От тогава насам вече 30 к. км.на всеки 10 000 сменям масло без да съм долял и грам...става въпрос за 2,4 BDV. А как върви няма да ви казвам...
  13. audimen

    Реле за мигачи

    Здравейте колеги. Имам следния проблем релето за мигачите продължава да "цъка" неравномерно няколко пъти след изкл. на мигачите,дори някога тава го прави и без преди това да съм пускал мигач.На някой случвало ли се е това? След смяна бутона на аварийните светлини от морга ефекта е същия.Засега мигачите и аварийките работят,но не знам какво да очаквам.Пропуснах да спомена крушките на мигачите са проверени здрави са.
  14. audimen

    Фарове за А6 С5

    не трябва да се клатят вътре рефлекторите.
×
×
  • Create New...