Jump to content

cnr07

Members
  • Мнения

    306
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3 1.8 20V

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Казанлък

Последни посетители

3896 профилни разглеждания

cnr07's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Откачи буксата на дебитомера и провери дали поведението е същото. Ако има разлика огледай въздуховода между дебитомера и дросела за пукнатини, както и всички вакуум маркучи. Има и специални за целта спрейове. Ако няма разлика, или ако няма пробиви по въздуховодите, провери за грешки с ваг-ком. Пусни и една графика на дебитомера.
  2. Имам приятел с Пасат 2.8 AMX 4Motion. Купи колата с ГИ Prins, която смени наскоро с LPGTech, защото Принца се разсърди на поредния "майстор", който реши да изскубне вихровите клапи. Така и не се газаджия в околността, който да се занимава с Prins. Както и да е, и с двата ГИ не е имало проблеми от каквото и да е естество. Разхода и при двете е 12-14 смесено.
  3. cnr07

    Свещи за 1.8 8L 125 кс

    Градско, аз карам с Bremi и засега (след 10К км) са добре. По спомени бяха около 120 лв. комплекта. Предполагам, че и Beru са добре. Предупредиха ме да не вземам Tesla. Относно свещите, аз карам на газ и вместо оригиналните сложих тези http://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9327 за 6,50 лв. бройката от "Косер" срещу кино "България", като им намалих разстоянието на 0,8.
  4. cnr07

    Свещи за 1.8 8L 125 кс

    NGK BKUR6ET10 http://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9361
  5. Би могъл за всеки случай да провериш датчиците на предните колела, поне ги огледай и виж буксите им. Ако някой от тях дава грешна информация за оборотите, EDL сработва и ABS започва да спира колелото, което според датчика се върти по-бързо. Тогава започва тресене, което се чува както го описваш. Лампа не светва, тъй като компа приема информацията от датчиците за вярна и реагира като спира някое от колелата.
  6. Ако колата има EDL, възможно е ефектът да се появява заради проблемен датчик на ABS. Правило ли ти е впвчатление дали работи ABS когато се появят вибрациите?
  7. cnr07

    малко помощ

    Грешки в контролерите?
  8. Ето така изглежда феродов диск "на старо" Първи впечатления след смяната: педалът на съединителя "омекна" много, и отделя на не повече от четвърт на хода му отдолу. На новия феродов диск нямаше лого на Ауди и Фолксваген. Интересно ми е дали този е бил оригиналният на колата.
  9. http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Premium-Contact-2.htm http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Premium-Contact-5.htm Прецени сам. Който и да избереш от двата вида, няма да сгрешиш.
  10. +1 Имам приятел, който кара с ContiPremiumContact 2 и не може да се нахвали. Аз съм с ContiSportContact 2 от три години. Невероятно усещане на суха и мокра настилка, колата се движи като по релси в завоите. Но стъпи ли на пясък става неуправляема, все едно караш върху лед. Та, имай едно наум когато върху асфалта има наноси.
  11. Така направих и аз Бях се притеснил, че ако се счупи феродото, могат да се надерат и притискателния диск, и маховика. Най вече заради цената на маховика. Но според монтьора, няма такъв вариант. Разказа ми случай, при който е сменял съединител на Голф. Не си спомни марката на съединителя, но бил италиански. Обадил му се човека и казал, че не може да включи на скорост. Оказало се, че феродото буквално се е разпаднало. За 6 месеца каране. Но диска не е задрал маховика.
  12. Мда, така каза и монтьора, който направи първоначалното обслужване като взех колата. Същият монтьор, между другото Още тогава ми каза, че щял да провери цените на съединителя. Е, все пак отложих този момент с 3 години
  13. Сега ме хвърли в чуденка за тоя лагер. Дали е възможно да е сменян съединителя, и просто да са изхвърлили тоя иглен лагер? Още като взех колата, съединителят отделяше горе. И така си беше до последно, докато не взе да приплъзва. А съм навъртял 40К км...
  14. Току що говорих с монтьора. Според него, при този двигател няма такъв лагер. Думите му бяха "Не знам как е при надлъжно разположените двигатели, но при твоя първичният вал не влиза в маховика и лагер има само аксиален". Все пак му казах да провери. Благодаря за информацията, колега! А мнения за цените?
×
×
  • Create New...