Jump to content

Omega_a

Members
  • Мнения

    194
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Omega_a

  1. Колега в момента в ОЛХ има два комплекта със и без завиване който се продават. Аз го правих това упражнение, освен фаровете има и промяна в инсталацията на колата, ии зависи коя година е модула който командва фаровете може да се наложи и той да се подмени.
  2. Изчетох доста, дори и в руският форум. Интересно е, че при повечето колеги стойностите се увеличават 680.4– 683.2 или 610.4– 613.2. а при мен стойността е по ниска от номинала веригите на колата не са пипани никога.
  3. Днес закачих моята да видя какво ше покаже, първата стойност е 677,8 вторята е 610,4 при загрял мотор и 777об/мин Когато я форсирам първата стойност за момент става 680.4 и пак се връща на 677,8 Ще помоля по запознатите, да споделят трябва ли да се подготвям за смяна на верижките... Мн рядко при палене се чува да притрякат за около секунда.
  4. Omega_a

    Component protection

    Моят модул е стар 2006 и от изчетеното из руските форуми разбрах, че няма да се получи. Намерил съм модул с буква N боднал съм го интересното е че всичко си работи, габарити мигачи халогени.. ? Като я закача с ВАГ-а излиза CP. Нормално ли е всичко да работи с активен CP
  5. Omega_a

    Component protection

    Дадоха ми един. А дали със заключен КП ще мога да пробвам да го кодирам. Ще слагам фейслифтови фарове, но се оказа че модула за светлините трябва да е с буква К но не по стар от 2007 а моя е 2006 и не приема лед кодировката. Та намерих друг модул но дали ще мога да пробвам да го кодирам преди да му свалят КП?
  6. Omega_a

    Component protection

    На мен ми предстои да сменям модула на свтлините който до колкото разбрах има КП. Какво преставлява смата процедура, трябва да монтирам модула на колата и така да отида или .. Колко струва тази операция в ауди? Благодаря на споделилите информация.
  7. До сега се ровичках из чужди форуми и доколкото разбрах модула за фаровете 4F0910279 К или N ( който е фейслифта ) могат да се подкарат фейслифтови фарове. Сега остава да разбера трябва ли да се преправя нещо по инсталацията... изчетах доста и все противоречиви мнения.. Ако някой има някаква информация нека споделя всичко ми е от полза. А за канбус крушките още утре ще ги отскубна.. Интересно, защо като ги светна първоначано 10сек светят супер, после започват да мигат забиват грешка ии след 20сек спират да мигат и грешката изчезва. Ии винаги първо започва да мига десния ?
  8. Колеги, никой ли не е правил тази процедура, че нищо не споделяте? Монтирайки фейслифтови фарове, кодинга за LED DRL ли трябва да се направи или това е само за S6 Как точно е изпълнено димирането на DRL при включване на мигач? Каква функция изпълнява вътрешният рефлектор ( който вече ще е с Н7 ) предполагам свети на дълги, но тъй като сега дългите изместват пластинката на лупата, ще трябва ли да се подменят проводници или всичко става с кодировка. Моля колегите който са наясно да споделят. Благодаря.
  9. Omega_a

    Component protection

    Колеги, за да не пускам нова тема пиша в тази. Реших да си закупя АМИ модул. Несъм наясно той има ли CP и ако има дали в Ауди Варна ще се съгласят да го махнат след като не е закупен от тях.. Ии колко евентуално би струвало това при тях? Благодаря.
  10. Здравейте Колеги. Предварително идкам да се извиня ако темата която пускам съществува, но изчитайки повечето теми имам още няколко неясни момента. Та имам Ауди А6 2006г което е със биксенонови фарове без завиване. Искам да монтирам фарове от фейслифт който са със диодни дневни светлини. Трябва ли освен фаровете и модула да се сменя или се обучава с ВАГ Ком? Прочетох и за някакво флашване, което не ми стана ясно.. ако се налага такова към кого за Варна ще ме насочите? Другото което не ми е ясно е: купих крушки който да монтирам на мястото на заводските дневни светлини, крушката уж е канбус.. Но като се включат дневните светлини и премигват, след което набиват грешка на Фис-а ии след 1-2мин спират да мигат и грешката изчезва. Защо прави така? Благодаря предварително на всички отзовали се.
  11. Omega_a

    RNS-E на А6

    Моята не знам с кое табло е, но освен станциите и имена на песни, постоянно ми пише и името на улицата по която се движа.
  12. Omega_a

    RNS-E на А6

    Щом имаш КАН, не ти трябва симулатор. Свързват се кабелите и всичко тръгва.
  13. Omega_a

    RNS-E на А6

    Колега, не разбрах за каво точно питаш? Какво ще спечелиш от това, че имаш КАН или като цяло от РНС Е?
  14. Няма значение колко и как съм карал. Паля тръгвам и стигне ли 80 започва да тресе. Спирачната система е ревизирана, нови дискове, накладки, апаратите също са проверени и всичко нужно е подменено. В момента несъм си у дома, но като се прибера ще проверя къде и за колко предлагат гоя трипод и ше го подменям..
  15. При набиране по не се усеща, най явно изразено е при поддържане на скорост между 80 и 120. Несъм пробвал да я изключвам от скорост защото е автоматик ( а до колкото съм чел НЕ е добре да се изключва) Преди да сменя рейката имаше едно"люлеене" все едно постоянно караш през бабунки а пътя е равен.. което след смяната на рейката изчезна или го усещам но много много рядко.. От Варна съм
  16. Omega_a

    RNS-E на А6

    Няма проблем Колега. Ще помогна с каквото мога, аз на моята всичко сам си направих.
  17. Здравейте Колеги. Моят Душко скоро не се беше обаждал, но ето, че пак ми напомни за себе си. Та проблема е следният: Волана "бие" тресе най-осезаемо при скорост от 80 до 120 Вибрации се усещат и в самото купе ( облегалката на пасажерската седалка тресе ) Прегледани са всички гуми и джанти ( при няколко гумаджии) за всеки случей съм купил и 4 нови гуми ( старите и без това вече бяха за смяна) Ефект няма ( или е много малък ) Пробвах и с друг комплект джанти пак нищо. Сменил съм ляв и десен лагер главина ефект почти никакъв. Предните амортесьори също са нови. Сменил съм и спирачните дискове. ПО окачването всичко е стегнато по думите на механника. Сменени са рейката и кормилните накрайници.. ( те си бяха тотал щета) Та вече незнам от какво може да е? Наскоро ми казаха за карета..? Това ми е първото ауди ( съответно и първия 4х4) но не усещам типичното "чаткане" ако е каре.. Колега ми каза, че вътрешните карета били някакви по специални ( дори не се продавали ) Това вярно ли е? Възможно ли е там да е проблема?
  18. Omega_a

    RNS-E на А6

    Аз също смених заводската РНС Д с РНС Е. Кабел купих от тук: http://tpetrov.com/search.php?prod=Автомобилна+букса+преход+03+AUDI+RNS-E Всичко си пасва за преход от Д към Е изключение е при БОСЕ система на едно пинче се подава маса ( при интерес мога да погледна и да кажа точно) Другото важно е ако колата е имала TMC модул трябва да се откачи букста и да се запоят входните и изходни CAN L & CAN H защото иначе подсветката не работи и на ФИС-а не излиза инфо. Ако някой му трябва подробно инфо да драсне, с удоволсвие ще ударя едно рамо.
  19. Това със смущението се прояви и при един приятел с бензинов мотор... Постави някъкво кондензаторче на захранването и се оправиха нещата.
  20. Колеги, има ли как да се разбере дали има паднали герой без да се свалят капаците. на моя душко всичко му е ново но ми е интересно какво е става вътре. Тия който се виждат през капачката на маслото са като нови все още. Чрез параметри от Ваг-ком може ли да се прецени дали всичко е на място. Не ми се иска да отварям капаците, че после пак нови гарнитури и нее гаранция, че няма да сълзи. Струва ми се че е малко по шумна но незнам дали нее от температурите...
  21. Оги,несъм я взел подарък... Карам камион и от там стилът и навиците се прехвърлят и към колата. Но като цяло несъм привърженик на високите скорости... колкото до колата, нямя нищо вечно скапва се сменяш и пак си в джаза :-)
  22. И моя душко рядко подминава 3200 оборота... Досега само веднъж е отивала до 4000 и то защото без да искам съм я бутнал на S... даже се замислих кво се случава с автомата че не качва скорост и тогава видях че съм на S Иначе, редовно по навик си я карам с около 90 хаха.
  23. А моята като я запаля сутрин и изкарва пара през ауспусите... но доста дълго време. Несъм и махал катализаторите още ( все не остава време ) Нормално ли е това?
  24. Колеги и аз трябва да сменям рейката, моятя не тече но хлопа скърца, при въртене надясно леко затягя... Сегашната е Койо и се чудя пак ли такава да слагам или ЗФ? Сервотроника това което прилича на амортесьор ли е? И може ли на кола която е нямяла да се постави?
  25. Колеги имам една питанка. Струва ми се, че моя душко стана по шумничък... незнам дали е от по- ниските температури или има някакъв проблем. Най се страхувам да нее изпадндл някой герой въпреки че всичко е ново ( кобилици повдигачи тарелки )Закачих я на ВАГ Ком вдичко е в границите. Прави ми впечатление че подгрева се включва за кратко време, свещите и са нови. Като откача буксата на термо датчика греят по- дълго мисля да го сменя тоя датчик. Ще съм благодарен на всички споделили инфо.
×
×
  • Create New...