Jump to content

Велин

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Голф 4, ТДИ, агр

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Велин's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Историята на Ауди. Интересно видео.
  2. Нямам проблем с двигателя. Просто искам да съм сигурен, че ще пали нормално без много въртене. Както и стана. Веднъж само леко се позамисли и направи мисля около половин до един пълен оборот. Пали нормално както при положителни температури с 2-3 подглявания. Доволен съм.
  3. Наблъсках резервоара до капачката точно преди началото на студовете. 50% повече надбавка. Три пъти подгрява и изчаквам 5-10 секунди след третото подгряване да затоплят свещите още малко въздуха около себе си и съм няма проблем тази "прохладна" седмица..
  4. Извинявам се зе спама, ама какви да тези присадки "газ за горене"(знаеш ли колко струва) щипка двутактово масло? Няма да готвим. Аз лично слагам някаква присадка против замръзване само. Тези дни да ходя на работа беше задължително - изключително важно. Не съм имал проблем с паленето 1,9 тди. просто сложих 50% повечко присадка в резервоара. Най-трудното палеен беше на първият оборот. Иначе си е на четвърт. И при дизела и бензина има ли акумулатор паленето става лесно. Газта е около 5лв литъра. Моята присадка е 30лв за един тон гориво. Кое е по-скъпо?
  5. Велин

    Затапване на EGR 1.9TDi

    Ако имаше възможност се купува само от нашите търгаши тази тема е разбираема, но вече от чужбинско един такъв клапан е по 80-тина лв., най-много 100. НОВИ. Тоя клапан го държат 5 болта. Какъв е проблема?
  6. След такава тотална доминация няма какво повече да доказват. Нека вече курниците да усетят тръпката от победата.
  7. Велин

    Масло в антифриза

    Хубава кола на ниска цена с "незначителен проблем"... Колко нетипично!?
  8. Той колегата за това пита. Щото на думи всички са майстори, а след като ти барне колата става ясно, че "майстора" е в перманентно междучасие и проблема остава не по газовата уредба. Щот той е направил всичко възможно, а проблема е останал. В сервзиа пък казват, че по бензиновата част няма проблеми. Проблемът идва от газта, да ходи там дет са му правили газовата. Газаджията пък отрича проблема да е в неговата сфера. И става един омагьосан кръг, който всеки взима пари(и в по-добрият случай не вреди) и те препрещата при дург. А майсторите са кът. Там става само след записване известно време назад и трудно се откриват. Такъв човек предполагам търси автора. Иначе останалите са лесни 9 от 10 газаджии са такива, поне по мои наблюдения.
  9. Не светна ли накрая тая резерва? имаше едно предеване за атомобили за сравнението на бензините. Преди неколцина години. След експерименти достигнаха до извода, че разликата в октаните започва да се чувства само при автомобили с мощност около и над 200 кончета.
  10. Лошо няма всеки да изрази своето мнение, добро или лошо за всеки различно. Аз също съм на мнение, че семейство с доход от 1000лв не може да си позволи никакъв автомобил. Стана поправка - това трябва да е остатъчният разполагем доход след режийните. Интересно обаче в първият ти пост предлагаш едан формула, на тази страница също. Поставяш едни коефиценти. Би ли се обосновавал защо точно толкова? Защо 1,1, а не 1,2? примерно това 1,1 са режиините +10% резерви. предполагам. това обаче 5 и това 60 за какво са? Защото по този начин поднесени е трудно за разбиране. Въртят се едни цифри, коефиценти. Защо? Как? От къде? Лично моето мнение е, че максимумът е около 3 остатъчни дохода - след т.нар. режийни. Ако са малко повече може и 5-6. Тези 5-6 месечни остатъка от дохода обаче за мен са абсолютният таван за масовите хора в България. Друг е въпроса вече като се прави по 10-15 000 чист месечен доход живее се с 5. Защо да не се вземе Ферари, Порше и т.н.? Там вече е въпрос на философия и гледна точка. има ли смисъл от такова разточителство. Едно Ауди 2012 година върши точно толкова работа колкото едно 2004 или 1996-та. Разликата е в това как върши работа автомобила и дали си струва разликата в разхищението на средствата по него - подръжката далеч не е едан и съща. Като свърши парата продаваш колата. Настъпи ли краят на тези доходи да си продадеш скъпарското возило ще е последното нещо, което ще в главата на човека. Имал е възможност - поживял си е. От утре вече на работа. Автомобилът няма начин да се продаде на печалба колкото и да ти се иска. Не и за нашата форумна реалност, както и за споменатите баровци по-горе - не го интересуват форумите - харесва, купува, плаща, зарежда,подържа, продава, без да търси мнение от 200 човека червен автомобил ли да вземе зелен ли , защото сините много ги крадяли. При тях това също е невъзможно. Това са единични бройки(за автомобилите продвани с печалба), които са по-джоба на не повече от 2-3% от българите. Предимно политици. Също невъзможно е и да се съди за качеството на автомобилите по предходните. Какво общо има Ауди 80 с А4, А8? Или Голф 4 с Голф 1,2? Новите Мерцедеси със 190, 124? Всичко ново е до гаранцията и малко резерв да не се разкапе преди да е изтекла. Сбърках. Има, но ти едва ли си ето от тях https://www.youtube.com/results?search_query=wheel+dealer+
  11. Иначе не е проблем да вземеш и едномасов. Където и да отидеш ида кажеш какво искаш няма да те върнат. Има ги и в ибея (колко грозно звучи). На мен ми стъпи около 450лв с труда(около 150, но за това качество са много). Отиваш в доверен сервиз и ги гледаш какво правят. Аз отидох в недоверен и ми оправиха едно, а развалиха друго, това не попречи разриба се да си платя.
  12. На това Ауди няма нещо, което да не му се е счупило. Респект към автора за ентусиазма и опита, който веч е натрупал. Сигурно 90-95% от майсторите по сервизите в тая държава вече са под него по умения, знани, и опит. И определено имат какво да захлебят. Нямам Ауди, посто се поинтересувах от куатро. Обаче тия 13 стрраници ги прочетох с удоволствие.
  13. Не може ли да се блокира директно от указателя без допълнителни програми? Поне при моето ЛГ 2 мини има. Ако не програмата Блеклист.
  14. Велин

    Ауди 80, куатро

    Да, прав си. Извинявам се за допуснатата неточност. Бях забравил. Цитиране на предходно мнение!
  15. Велин

    Ауди 80, куатро

    Благодаря за линка, колега! Виждал съм я тази статия, но тя се отнася повече за желаещите да придобият обще култура по системите 4х4 - теория, история... да и отговор на първият ми въпрос. Заслужава си да бъде в златният фонд, но в нея няма нещо конкретно за питането от мен... почти А аз се интересувам конкретно и само от Ауди 80 системата, не Б4, не А4.
×
×
  • Create New...