Jump to content

olimpiya

Members
  • Мнения

    117
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от olimpiya

  1. olimpiya

    Филтър

    @Alexandyr0101 Погледни си клапата за рециркулация на въздуха, чупи се ухото и тя се затваря, а при затворена клапа се потят джамовете яко. В такъв случай просто закачи пружинката на някое от ребрата на самата клапа.
  2. olimpiya

    Филтър

    Ако не е там значи нямаш. Повечето 100тици от преди '93 нямат.
  3. 2.6 няма дебитомер, а само мап сензор в еку-то. Търси си от 2.8 и за всеки случай виж с ваг ком живите данни и грешките.
  4. Има как аз съм го направил на моята 100ца с табло от А6 и налягането маха се часовника и на негово място се слага манометъра, но трябва да му се изведе нов кабел до буксата отзад на таблото(черната). Лошото е, че цвета на самата плака е различен и в моя случай сивее повече от останалите уреди, а и свети в оранжево за разлика от останалите които светят в червено.
  5. Намери си фитинг с резбата за рейката и от другата страна да е за маркуч с скоба и си сложи нов маркуч. Другия вариант е да намериш фитинг като твоя и някъде да ти "кримпнат" маркуч на него.
  6. olimpiya

    Турбиниране на 2.6

    Правено е вече, най-тегавото е да се направи къстъм колектора за турбината. Ще трябва stand alone електроника, по-големи дюзи и най-вероятно къстъм всмукателен колектор защото оригиналния на 2.6 на вакум не държи и пропуска отвсякъде камо ли бууст. П.с. Забравих да спомена, че трябва да се разреди мотора иначе Сток карантията до 200 коня държи уж.
  7. olimpiya

    A6 C4 2.0 16V

    Колата ти няма датчик колянов вал, има само този в делкото. За да няма Искра възможните причини не са чак толкова много. Ако имаш познания и диодна пробна лампа провери на буксата на датчика на хол в делкото на средния ПИН при въртене да стартер дали има импулси. От там вече ще се решава какво що. Къде се намираш?
  8. olimpiya

    1.8T AEB нисък бууст

    Здравейте имам проблем с АЕБ мотор и той е, че бууста е около 0,2-0.3 понякога 0.4 и мнооого рядко стига 0.5. Грешки в ВАГ-КОМ няма. Лоста на уестгейта не е запекъл и паричката е здрава, защото с откачен маркуч от самия уестгейт има бууст 1,4-1,6. Смених н75 с нов такъв от ТФСИ, дебитомера е китайски.Проверени пътища не губи никъде налягане. Съмнявам се в дебитомера и дросела? Какви стойности трябва да дават горе долу и на кои канали да гледам точно?
  9. olimpiya

    Калници за Ауди 100.

    Не са, има разлика в мигачите и от там в калниците. Стават да се сменят ако ги вземеш заедно с мигачите..
  10. По другите теми вече съм забравил как какво що, но за АБС-а имам същата 100ца и беше от компютъра под задната седалка. Тези нямат диагностика и не може да се гледа, но като го отворих да го разгледам беше пълен с окис. Смених го и системата работи на 100%!
  11. olimpiya

    Смяна на двигател

    Правил съм го на не една кола вече.. От АСЕ на 2.6 АВС на А6 С4 и от ААD 2.0 на 1.8Т АЕB от А4ка на 100 С4. Всичко става ама трябат много нерви и пари. Замисли се дали за теб си заслужава колата да вложиш сумата и още веднъж в нея, ако да тогава може да се захващаш ще ти обясня всичко което те интересува.
  12. Една интересна 100ца
  13. olimpiya

    A6 -2.8 ACK харчи масло

    Ще трепери от грешката за смесите.. Тя каква е Mixture Adaptation ли е? И ако да Add или Mull e. Както казаха над мен дебитомер, ниско налягане на бензина(помпа, филтър), инжектори. Малко вероятно, но възможно лагава ламбда сонда.
  14. Самия датчик на казанчето на спирачната течност проверете. Ако е наред той тогава друго табло..Обикновените табла без борд и чек имат проблеми в схемите си и се е случвало дори тук в форума има тема някъде как въпросната удивителна си е проблем на таблото не на колата.
  15. По-скоро мисля, че това е АМ антената за радиото в тези стъкла. И аз съм ги гледал, че имат кабели, но съм почти убеден, че не са за подгрев.
  16. Аз по-горе в моя пост говорех за същото, но съм почти сигурен, че колегата Georgi99 говори за запалена кола и проблема му най-вероятно е или управлението на климатика или датчика на радиатора.
  17. Аз не съм виждал Ауди от тези години на което перките да работят след гасенето на двигателя. Има ли вариант да работят на загасена кола?
  18. Със климатроник ли е колата? Ако има климатик/климатроник и е пуснат е нормално да духат перките. Ако работят просто като запалиш колата и не е пуснат климатика най-вероятно е от датчика на радиатора. Намира се от дясно в долната част на самия радиатор.
  19. olimpiya

    Задни колони и буфер

    3тото кабелче предполагам, че се връзва към синия кабел излизащ от плеъра за 12v+ при пускане на плеъра и активиране на усилвателите.
  20. Не я карам и без това така, че това не е проблем просто се чудех от къде да почна да разглабям.
  21. Здравейте! Преди 2-3 дни ми се наложи да спра доста рязко и натиснах педала на спирачките до край следователно АБС-а се включи и колата спря, но от тогава почна да потъва педала след като поседи малко. Щом го напомпам един път на втория път вече има спирачки докато на първото натискане педала слиза почти до долу без реакция. Какъв може да е проблема? Беше доста снежно времето и студено ... Предполагам помпата някоя гумичка или серво. Огледах апаратите отпред и отзад, но не видях нищо съмнително като теч или нещо друго. Колата е А6 Ц4 Авант 96' ЕДИТ: Друго което се замислих дали няма въздух в системата, но едва ли защото преди 2-3 месеца са сменени всички дискове и накладки с нови и колата спираше супер не е имало никакви проблеми до рязкото спиране.
×
×
  • Create New...