Jump to content

Stoqn.Tumbev

Members
  • Мнения

    146
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 1.9TDI

Персонална информация

  • Пол
    Male

Последни посетители

2012 профилни разглеждания

Stoqn.Tumbev's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Разичствам си гаража и подарявам останали части от блъснато А4 Б5 1.9 tdi 97г. Имам останали предна и задна пасажерски врати(черни),огледала, резервоар,резервни гуми с метални джанти, разни кори и пластмаси. Питайте на лично съобщение какво ви трябва, защото имам и още части. Частите се намират в гр.Батак но може и по Еконт за ваша сметка.
  2. Здравей,колега,от кой град си?

    Поздрави!

  3. Преди 3-4 години се занимавах със запушен дренаж на климатика. При мен нямаше теч в краката, а направо започна да изхвърля конденз през духалките. Пластмасовата фуния под жабката извежда конденза от лявата страна(като застанеш пред колата) над скоростината кутия. При мен се счупи при опит за сваляне и след това просто я замених с маркуч с подходящ диаметър. Може да пробваш и само да бръкнеш с тел между уплътнението, но не знам дали ще може толкова да се свие, че да премине през цялата фуния. Може да потърши в youtube - How to Unclog A/C drain Audi A4 B5.
  4. Не си купувай китайски/тайвански фарове. Рециклирай си оригиналните фарове и си сложи какъвто ксенон прецениш. На моята кола след рециклаж на лупите и сложих 55W ot xenon.bg и светеше чудесно. Колата беше 2 години в мен и не съм имал проблеми с фаровете. В момента мой приятел я кара и също не се е оплаквал, освен че крушките карат по 5-6 месеца.
  5. A4 B5 2001 година е с лупи фабрично. На лупата няма проблем да си сложиш ксенон, защото тя отсича светлината и свети само там където трябва, ако са ти правилно регулирани фаровете. Обикновенните рефлектори са пластмасови и при слагане на ксенон 55W (примерно) има много голяма вероятност да стопиш рефлектора. Рефлектора в лупата е метален и там изгаря самото покритие, но това се случва така или иначе с годините. Ако страдаш от слаби фарове най-вероятно е точно заради изгорялото покритие на рефлекторите. Има доста фирми, дето се занимават с рециклиране на фарове.
  6. Изтегляш волана максимално нагоре, сваляш всичките кори отдолу, разхлабваш болта на рейката(на ексцентрик е). и би трябвало да излезне само пръта. Ако ти трябва прът ми пиши, имам от кола на части.
  7. В тази тема има информцация за всички ъпдейти на спирачки. https://www.audizine.com/forum/showthread.php/696555-Comprehensive-list-of-OEM-b5-a4-brake-upgra забележи, че никъде не се казва дали са за quattro или кола с предно, та може и да има разминаване. D2 A8 269mm:B5 S4 Caliper Rt 8D0 615 424 CB5 S4 Caliper Lt 8D0 615 423 CD2 A8 rotors 4D0 615 601BD2 A8 Carriers 4D0 615 425 BD2 A8 rotors 269mm *(2mm washer in between the bracket and the upright)Requires new brake lines?N•Notes• "Should be stated that C5 A6 calipers work, too (so you can get calipers and carriers from the same car, which helps a lot), the only downside being that it requires a different brake line due to the C5 using a banjo bolt at the caliper."-walky_talky20 Колегите са писали, че може да се използва и апарат от Ц5(апарата и челюстите), но трябва да се смени и спирачния маркуч, защото е с различно захващане. Ако не знаеш английски, ползвай преводач.
  8. На мен така ми беше блолкирал повдигач и удари клапан на втори цилиндър. Съответно свалях главата и смених проблемния клапан (останалите ги проверихме и бяха добре), нови повдигачи и всичко се оправи, но това не означава че и при теб е станало същото. Успех!
  9. Здравейте колеги, претапицирах си тавана и предните колонки и малко след това ми удариха колата, та сега се продава. Давам всичко в комплект - предните греди, сенниците, тавана и дръжките за 100 лева. Всичко е в много добро състояние. тавана се намира в град Батак, но може да се изпрати по Еконт. За въпроси пишете на ЛС, че не мога да говоря по телефона по всяко време.
  10. 5 степенната кутия е plug and play, за 6 степенна трябва да се смени предния мост, защото захващането на тампоните е различно. Аз съм с 5 степенна и пасна чудесно.
  11. Не мога да направя разлика, защото не съм карал с демпфер. Колата беше автомат и директно и сложих твърд маховик и скорости от пасат 131кс. Ремапната е на 147кс и 330нм с премахнат дебитомер, ЕГР и катализатор. При ускорение на виока предавка ако подадеш повече газ преди 1800 оборота се усеща лека вибрация, но отдавам това на по-дългите скорости.
  12. Аз съм с твърд маховик и нов комплект феродов и притискател на Закс на АФН-а и държи 330 нм без проблем.
  13. От тампоните на амотрисьорите най-много да ти почуква при преминаване през неравност. Или има нещо хлабаво, или тампоните на моста са се скъсали и се криви цели мост, но трябва да чуваш, че тропа/чука по неравен терен.
  14. Ролката, която се върти от ремъка тряба да върти свободно на ръка. На стойката на която се монтира виското има лагер, който най-вероятно е блолкирал и затова имаш тези главоболия.
  15. В събота успях да монтирам всичко и съм доволен от резултата. Звука се промени високите са по-слаби, а ниските са по-силни, което мен ме устройва, защото преди ме дразнеше, че пищялките се чуват много. Ако много усиля има кривене, но сравнявах и със заводските говорители и те също кривяха. Вчера карах около 200км и се радвах на новата музика, като цяло съм доволен от резултата. Монтажа беше лесен, не се наложи да преправям нищо, освен да сложа клеми на кабелите. Фланците паснаха пефектно.
×
×
  • Create New...