Jump to content

akulata

Members
  • Мнения

    5806
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от akulata

  1. Привет! Ами пробвах с добавяне на нова, по-сила пружина. Имаше някакъв ефект, но... В крайна сметка рециклирах апаратите и засега няма никакви проблеми.
  2. akulata

    Клеморед Б3 3А

    Здравейте! Оказа се, че новите клемореди са ОК, просто имат изменение в дизайна (пружината е преместена в най-широката част на пластмасата, а не в горния и край). Проблемът беше и в счупен патрон. След разпробиване на кожуха (има го показано със снимки в преходни теми) той излиза лесно. Лошото е, че петлетата на новите патрони са с по-различен захват и е нужно да се пили, за да пасне на стария патрон (за да си ползваме стария ключ за палене). В крайна сметка след доста пилене и напасване всичко се нареди. Ако ще ползвате стария патрон, напръскайте го обилно и хубаво с WD-40 (това е по съвет на ключар, патрон се чистел само с WD-40 и нищо друго). От моя изпада огромно количество черна гняс. Части: клемород мейле от аутостар - 18 лв (с отстъпка) патрон някакъв си немски от евро07 - 11,40 лв (с отстъпка)
  3. akulata

    Клеморед Б3 3А

    Привет! Как реши проблема, защото и аз срещам същото затруднение с по-късите нови клемореди.
  4. akulata

    Проблем с клемореда

    Точно мейле пробвах последно. Пробвах и топран. А 2ра употреба не ми се иска, защото са на по 30 години. Търсил съм в аутостар и тех-ко в Пловдив. Майни, в кой магазин да ида?
  5. akulata

    Проблем с клемореда

    Колеги, здравейте! Да поизтупаме малко праха от темата. Пукнал ми се е клемореда, свалих го за смяна, но ударих греда. Всички нови клумореди, които пробвах, са с няколко мм по-къси от оригиналния и не контактуват с патрона. От къде да си купя клеморед, който да пасне? Ауди 80 б3, 1990-та, 1.8 бензин.
  6. Аз ще ти кажа как да го направиш. Махаш всички седалки, освен шофьорската, махаш резервната гума и всички крикове, инструменти и "неща", които возиш в багажника. Слагаш възможно най-малките гуми, които намериш, пускаш си надъхваща музика и ето ти резултата - ще върви като луда
  7. akulata

    Смяна на антифриза

    Не карай само с чист концентрат. Аз обикновено го разреждам 50:50. Гледам да е за около -20 градуса.
  8. Отдавна. Сменихме датчика на хол.
  9. Няма ли кой да ти услужи с капачка и палец просто за пробата?
  10. Така както го описваш с рязката загуба на мощност ми прилича да смуче въздух от някъде. За всеки случай огледай вакуумите.
  11. Щом познаваш колата - мятай се. Перфектни 20 год. мпс-та по принцип няма.
  12. Ти изкара б4-та пълна бракма. Всичко, което си изредил е болка на всяка 25 годишна кола, ако ще то и ферари да е. При покупката на толкова стара кола, всичко е въпрос на късмет, според мен. Разбира се има значение и поддръжката от предишните собственици. Вземи някой, който разбира от този модел и действай. На всички е ясно, че при покупката на 100+++++ годишна кола ще има доста неща за оправяне. Успех!
  13. Колеги, къде се намира комутатора и неговото управление? Долу вляво до краката на шофьора?
  14. Къде се намира това реле точно? Под кората на волана ли?
  15. А какво се оказа? Трябва да се диагностицира точно в момента, в който отказва да запали. При моя случай пали всеки път и тогава всичко е наред, но след известно време (понякога след 2-3 км) изгасва и няма палене поне няколко часа.
  16. Ами нали датчика на хол пуска искра до бобината, а тя до капачката. След като бобината е наред => до нея не достига искра.
  17. Е 42 лв е друга бира вече. Делкото на б3 не е ли различно от това на б4? Доколкото аз успях да разбера, има 2 вида датчик на хол - с твърда и с мека връзка. Този от линка го дават само за б4, за б3 не успях да открия.
  18. Делкото се сменя по-лесно и бързо. А за датчика има 2 модела, но трябва да се разглоби делкото. Аз предпочитам да сменя датчика, но при такава цена смятам,че не е рентабилно.
  19. Същия проблем и при мен. Нов датчик на хол струва безумно много. Днес ще си поръчам делко 2-ра ръка. То струва м/у 20 и 30 лв. Най-евтиния вариант, който успях да намеря на този датчик беше 93 лв.
  20. И аз съм с exide вече около 4 години. Никакви проблеми, доволен съм много.
  21. Добре, няма да правя глупави експерименти. Ще поръчам датчик на Хол и ще го сменя. А иначе по принцип - ако е бобина би трябвало да изгърми и повече няма да има палене докато не я сменя...или греша?
  22. Добре де, а ако откача буксата на датчика на хол и направя мост с жичка м/у средния пин и един от крайните и повторя процедурата с кабела от бобината дали ще даде искра?
  23. Имаме развитие по въпроса. След като снощи пак изгасна, установихме, че няма искра от бобината към д. капачка. В този случай остава да е заминала бобината.
×
×
  • Create New...