Jump to content

lowforce

Members
  • Мнения

    319
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно lowforce

  • Рожден ден 19.11.1987

Друго

  • Kaра
    A3 1.8T

Персонална информация

  • Пол
    Male

Последни посетители

1501 профилни разглеждания

lowforce's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

1

Community Answers

  1. lowforce

    1.8T въпрос за скорости

    Мисля, че всички са с демпферен. Ако има разликата, то тя по скоро е в самия съединител. При мен на AGU беше 220 mm, всичко беше производство на Luk.
  2. EDL-a, който имаш е функция на ABS модула. А тая лампа на таблото е линка по-горе все ми се струва, че става въпрос за жълтата лампа на ABS-а на таблото. A тя както е известно свети при даване на контакт, когато имаш грешка в АБС-а и същия не работи. А не когато се активира ABS/EDL. А лампата за TCS/ASR/ESP наистина я има при някои табла преди фейса. Но за да светне, трябва да имаш цялата система - ABS модул, който да поддържа тази функция (ASR/ESP), допълнителни датчици на системата, инсталация, ключ за изключване на центр. конзола и кой знае още какво. Все си мисля, че тази екстра я имат само колите с ел.дросел...
  3. Ти се смееш, но в интерес на истината при мен положението с въпросните гарнитури беше отчайващо, особено около веригата. Тази на свещите беше още по-зле, леглата бяха стабилно пълни. robobug е писал за това на предната страница. Иначе въпросния Тотал го смених, така или иначе времето за смяна изпревари километрите. Последно сложих Мотул 8100 5w40, за хилядата километра, които съм навъртял не е мръднало... но ще видим след още км.
  4. 1.8T AGU с чип, сменил съм гарнитурите на капака , както и един маркуч от картерната вентилация, ако има някакво значение. Castrol Edge 5w40 - около 400-500 мл / 10000 км. 5 смени с такова масло, един и същ резултат. Total 5w40 - долях половин литър след около 3000 км, след още толкова километри, нивото пак беше паднало под средата. Дали самите масла са различни в това отношение, или тотала е бил тежко менте, не знам.
  5. lowforce

    1.8Т Кодинг табло

    Здравейте, вчера докато си нулирах инспекциите за сервиз и масло на 8Л-ката с VCDS, реших да поразцъкам и без друго ограничените възможности на програмата за този модел и се забих в кодинга. A3-kata e 1.8T AGU, а номера на таблото 8L0 919 860 E, най-обикновеното без никакви допълнителни дисплеи. Първоначално ми излезнаха следните стойности: Software Coding: 00142 Workshop code: 00000 Според сайта на Ross Tech, последната цифра от кодинга указва типа двигател - при мен беше 2 = Gasoline Engine, смених го на 4 = Turbo Gasoline Engine както e логично да бъде. В сайта на Ross Tech гледах и за други коли от тия години - същата работа, но освен типа двигател при някои е указано като Distance impulse multiplier, което май е за по-точно смятане на скоростта и изминатите километри? Не че е кой знае колко важно, но ми е интересно дали с такъв грешен кодинг, грешката в скоростомера и натрупаните километри би била по-значима, около 5%-10% примерно?
  6. Здрасти колега, имате ли ключ за фарове за А3 8Л с две степени за фаровете за мъгла?
  7. От известно време имам този изнервящ проблем. При ускорение ако върна газта, дори и леко, и след това подам отново се получава едно неприятно придърпване за около секунда-две, след това всичко си е нормално. Най-много се усеща на 3/4/5 скорост, когато двигателя е по-натоварен, примерно когато изкачвам някой баир. При плавно ускорение или заваряване на газта няма придърпвания Колата е с AGU мотор, чип, даунпайп и тръба на мястото на катализатора. Няма грешки в VAG COM.
  8. Е, с какво се различава по-новото поколение, или там антифриза не се загрява толкова? Явно при всички е така, ама както писах по-нагоре имам колата от доста време и не бях виждал такова нещо. Примерно миналата година карах по едни пътища, където е само изкачване и най-малкия наклон е 10%. Кара се на 3та макс, и целия преход отнема около 2-3 часа. И всичко това на 38 градуса жега. Понеже ми е ясно какъв може да бъде изхода, хвърлях по едно око на температурата по-често от обичайното. Еми, не мина 90 градуса по табло, нито в движение, нито след като изгасих мотора.
  9. Става въпрос за A3 1.8T AGU, при каране колата си загрява нормално и държи 90 градуса (според таблото), перките се пускат спират и всичко изглежда нормално. На няколко пъти обаче след като я изгася и след това дам на контакт температурата отива на около 110 градуса, а след като запаля стрелката си отива бавно на 90. Ясно е, че антифриза ще вдигне повече градуси след като двигателя се спре, но не бях виждал такова нещо а имам колата от доста време и е карана съответно в какви ли не жеги и режими на мотора, винаги стрелката е била като закована на 90 За съжаление нямах ВАГ КОМ под ръка в този момент, но вчера я закачих и видях, че реално таблото винаги показва 90, докато показанието на датчика е между 80 и 105 градуса. Извън този диапазон пробвах само под 80 градуса и общо взето датчика и таблото показват едно и също с толеранс от около 4-5 градуса, предполагам и над 105 е същото. Това ме навежда на мисълта, че по някаква причина температурата наистина е била 110, че и повече или евентуано има някакъв проблем с таблото? Как е при вашите А3ки?
  10. Е да, и това е вярно. Фаровете Hella преди фейса светят доста жалко, дори като нови, а какво остава, когато са на 15+ години.
  11. Ами колега, аз съм имал Депо фарове на 2 различни коли и смея да твърдя, че бяха уникални боклуци. На едните започна да им пада покритието на рефлектора след 2 години, а другите ставаха като аквариум при най-малкия дъжд. Иначе откъм светене си бяха наред. Не знам, може да съм попаднал на кофти бройки. Явно с такива части наистина е 50/50 - или са си ОК или попадаш на нереаланите боклуци, които ти иде да изхвърлиш в кофата.
  12. Ами според мен единствената разлика би трябвало да е във формата на пластините в лупите, които "режат" снопа светлина. На някои коли с лупи има една "ръчка" на фара точно за смяна на дирекцията, реално мести пластината вътре. Така или иначе ще слагаш "нови" фарове, нищо не пречи да отвориш един нов и един стар и да видиш дали пластината може да се премести. Евентуално да ги чистиш, полираш и тн. А за запотяването - лекува се, мойте след отваряне бяха като аквариум, но го оправих с малко болкит.
  13. Здравейте, отскоро колата има едно неприятно притрисане при потегляне на първа скорост. Появява се при нормално тръгване с 1200-1300 оборота, по-отчетливо е когато колата е карана повече и е загряла, както и като навън е жега. А3-ката е 1.8Т AGU, съединител, лагер и маховик са сменени с комплект на Sachs преди по-малко от 10 хил. километра. Не че е невъзможно съединителя да е пълен боклук, но ме посъветваха да сменя тампона на двигателя, обаче той хич не е евтин и ми се ще да се убедя, че това е за смяна. Как се проверяват въпросните тампони - на двигател и скорости?
  14. За дросела е най-добре след чистене да се направи една адаптация с ВАГ-КОМ. Ако всичко е наред с него, след 10тина километра ще се стабилизират оборотите. Ако не иска да се адаптира, значи е заминал.
  15. Малко да изтупам прахта от темата. Както бях писал по-горе отдавна си търся някаква по-нормална стойка за колконката за boost meter-а. И така попаднах на нещо, което е правено за 8L, и не изглежда като мизерните китайски карбонови и хром, които са заляли интернет пространството. За съжаление намерих снимки на монтиран само варианта за 2 уреда, но се добива представа, според мен седи много на място. Мисля тези дни да поръчам варианта за 1 уред. Очаквайте снимки.
×
×
  • Create New...