Jump to content

ugeorge

Members
  • Мнения

    115
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ugeorge

  1. Здравейте Колеги, Купувам светло сива задна броня за А4 Б5 седан преди фейслифта. Моля оферти на лично придружени със снимки само на брони с хубава боя без забележки. Идеята ми е направо да я сменя с мойта. Поздрави!
  2. При мен разхода се промени от 9.2 на бензин до 10.2 на газ, това е смесено. Първото е за период от 1 година 2рото е за период от 3 години. Б5 1.8Т - АЕБ предно. Тримовете са най-важното нещо при настройка на газовата. по-конкретно така наречения MUL, ADD се нагажда по-лесно и оказва влияние основно при ниски натоварвания. И само 2 думи за скоростта на ОБД-то. Тя не е важна, тези тримове не се местят особено бързо.
  3. Какви са ти стойностите на тримовете Sent from my MI 2S using Tapatalk
  4. Може да видите мойта. Най-високите стойности са само градско около 12. София, час пик с малко околовръстно. Линк в подписа. По магистрала е около 10-11, 140-150 по километраж. Б5 1.8Т предно, ръчка. Уредба Ланди Ренцо Омегаз Ево. Монтирана и настроена от мен. Интересното е че съм пипнал много малко, автоматичната настройка беше почти перфектна. В повечето случаи нямам и грешка породена от газовата. Лятото като се кара на климатик някой път излиза грешка за АДД трим-а, въпреки че корекция над 5.5% с вагком не съм видял.
  5. Не по темата, но все пак да питам, как я счупи тази биела и по мотора имало ли е някакъв тунинг?
  6. Надявам се това видео ще те убеди, че торсена няма да се счупи, тъй като в него няма триещи елементи в случайте на различно сцепление на 2та моста. В края на крайщата това му е работата на торсена.
  7. Мерси ще пробвам, до сега не бях го пробвал в този вариянт. В книжката има една сложна процедура която не работи.
  8. Здравейте Колеги, Карам 1.8Т АЕБ с газов инжекцион Ланди Ренцо Омегаз Ево. Имам един единствен проблем с колата, от време на време ми изгаря бушона на бензиновата помпа поради леко повреден нивомер за бензина Активирах паленето директно на газ при загрят двигател но не можах да разбера как да запаля аварийно на газ ако колата е студена. Сега лятото предполагам, че няма да е голям проблем да си запали директно на газ ако ми се наложи, докато си оправя проблема в резервоара. Имам някаква инструкция за палене директно на газ с натискане на копчето за смяна газ/бензин и тн. Но при мен не сработва и ме съмнява дали е правилна. Молбата ми е някои който знае процедурата да я сподели. Поздрави и благодаря предварително
  9. ugeorge

    Комутатор ауди AEB

    ако е от комутатора работи на 3 цилиндъра и се усещат вибрации при ускорение на место(на свободна). Твоят проблем е толкова зле описан, че човек освен за съединител за друго не може да се сети. Колата вдига бързо обороти но не и скорост. Значи съединителят приплъзва и не предава оборотите към скоростната кутия. Определи какъв е проблема и тогава пиши, ако намериш майстор също е вариянт.
  10. ugeorge

    А4 1.8ТQ не спира добре?

    Можеш ли да споделиш повече подробности, какво точно е направил колегата buzzi?
  11. ugeorge

    1.8Т AEB Camshaft Проблем

    вижте и комутатора, това лято моя замина и колата остана на 3 цилиндъра, като на празен ход без да се подава газ беше трудно доловимо. 3ти цилиндър на комутатора замина и като четох из форумите обикновено той заминавал. Нямах никаква грешка за изгорелия комутатор. Античния мотроник не беше разбрал дори. Може за пробата да махнеш кабела към 3ти цилиндър и да запалиш, ако няма разлика това ти е проблема.
  12. В Елбатрон работят грамотно и е изключено да са сложили погрешно лагера. Един приятел има Б5 quattro комби и сменя при тях задни лагери с ФАГ, но тои си ги беше купил предварително и вече 20к км няма проблеми. Преди това няколко пъти сменяше някакви ментета Оптимал мисля, единия и 10к не можа да изкара.
  13. Моята уредба е Ланди Ренцо Ево. Има МАП, но няма ОБД и не се самонастройва с течение на времето. А другата уредба която споменахме е Фобос 1 без ОБД. За мен основната разлика между 2те уредби са инжекторите и софта. Фобос имат прекрасен софт с много възможности, но аутото им куца и това прави настройката на колата по-бавна и трудна. И като добавим че на 20к км трябва пак да се настройва става неприятно за собствениците на Фобос. Карал съм атмосферна Астра с фобос 1 и тя беше много по-близо до истината от 1.8Т 180коня, може би аутото на Турбо коли куца повече.
  14. Ами за мен ако избива грешка за смесите, не работи. Ако има неравномерно ускорение и забиване също не работи. Ако Тримовете са над 5% също не е добре.
  15. Ти сам твърдеше, че Аутото не работи на нито една уредба. За фобос с инжектори РАИЛ лично съм видял, че не работи. Но може в последните дни нещата да са се развили
  16. Много точно казано. И аз като човек който за пръв път се сблъсква с газов инжекцион на отвърдена марка, се изненадах много от това колко добре се получиха нещата. Но като започнах да разсъждавам си дадох сметка, че това е напълно постижимо. Ако инжекторите които слагаме са с еднакви характеристики то софтуера като нагласи една работна точка(празен ход) няма причина да не може да сметне останалите. В случая на Фобос с инжектори РАИЛ това няма да стане, защото от рейка до рейка има разлика, отделно при дупченето не съм видял някои газаджия да ползва бормашина на стойка и да се старае да направи отвора точно ХХмм и от там работата на дюзите е винаги различна и няма как автоматична настройка да сработи. И само нека да поясня, че преди да пусна АУТО-то нагласих налягането от изпарителя така, че газовите времена на празен ход да са оптимални. Един момент който много газаджии пропускат.
  17. Трябва да обогатиш сместа но не във всички диапазони, над 12мс не пипай нищо на първо време. Над тези времена ламбда сондата не се гледа така или иначе. На моя стар комп с чистене на грешките се нулира и трима, но при теб явно не е така. Промени коефициентите и покарай, ще се опреснят нещата, просто малко по-бавно ще стане това.
  18. 0.05 е границата за да ти важи гаранцията на акумулатора. Ами махат се "виновните" бушони и се гледа какво е вързано на тях. Това е пътя.
  19. Ние наистина отделихме доста време, ти най-вече. Но с наученото (резюмирано няколко поста по-нагоре) смея да твърдя, че всяко едно 1.8Т може да се нагласи сравнително бързо и с добър резултат. И за един професионалист не би следвало да е проблем да прилага тази процедура за да има доволни клиенти които да му докарват нови клиенти.
  20. Ще ви дам конкретен пример, моята газова я купувах 2ра ръка, Ланди Ренцо Ево. Беше слагане в неофициален сервиз на ланди и беше с редуктор до 90кВ което за мен беше несериозно. Единственото което смених от оригиналния кит, беше именно изпарителя. Останах на 6мм тръба, тъй като ако бях сменил и това инвестицията щеше да бъде доста висока. Мога да кажа, че на 1.8Т 150 коня този сетъп е предостатъчен. На практика не усещам никаква разлика във вървежа между 2те горива. Но не знам дали тази тръба която е 6мм би могла да захрани чипосано 1.8Т, сигурно скоро ще разбера и ще пиша. Ако не успее, ще му помогна с малко бензин при високите натоварвания( софта го позволява).
  21. Значи видео е нужно, за да гледаш едновременно и 8ми канал и софта на газовата, за да видиш в кой точки как се изменя трима. Ако сте 2ма може да минеш и без видео, но е добре да го има за да можеш да върнеш назад и да видиш нещата. Всеки един бензинов автомобил след 90та година прави подобни корекции. Просто при 1.8Т времената могат да са доста големи от където ефекта на МУЛ-а е по-голям. А проблема с настройката идва от бюджетните газови. При моето Ланди (което не е най-скъпото на пазара) направих едно ауто и имам МУЛ между -0.8% и + 0.8%. Другия проблем е че при нагласянето на хода на дюзите им се променя характеристиката и аутото няма как да се справи. Ако караш с газова уредба на марка която си прави и дюзите и софта и се е постарала добре при алгоритъма за автоматична настройка няма да ти се налага да пипаш ръчно. По спомени коефициентите на празен ход бяха около 1.35 - 1.4 а на 25мс последната точка беше на 0.65 0.7 Само за ориентир го давам, може да послужи на някои с рейка РЕЙЛ или близка до РЕЙЛ като параметри.
  22. Не съм прочел много назад за което се извинявам, но имам впечатления от 1.8Т 180коня и Фобос с най-бавната рейка на Рейл, която е на 3 ома но с малко скъсен ход от Eurogas(което леко повишава бързодействието и). Преди колата имаше забиване като дойде бууста както е при повечето проблемни 1.8Т-та. Бензиновите времена при изтрити грешки са около 22мс. Решиме да настроим газовата по следния начин. Налягането и отвора на дюзите подбрахме така, че на празен ход колата да има газови времена от 4-4,5мс. След което пуснахме едно АУТО което не прави колата настроена, но все пак позволява карането и. Покарахме на бензин за да може фобоса да генерира бензинова графика(при настройка с графика). След което покарахме на газ да се генерира газова графика. Използвахме бутона авто-корекция за да може софтуера да промени коефициентите където е необходимо. След което се изтриват грешките с ВагКом основната цел на това е да се нулират ТРИМОВЕТЕ. Покарахме пак на газ със закачен лаптоп с пуснат вагком и софт на фобос и същевременно записвахме видео(причината за това е че колегата го прави по път за работа и после гледаме какво и как се случва). Оказа се че продължителния трим (MUL, 3тото поле на 8ми канал) при едни режими на работа е едно при други друго. Тоест при 6 8мс бензинови времена, МУЛ-а е 2% да кажем, а при 4мс е -2%, което не ми хареса много и за това променихме коефициентите в тези две места(за точните стойности не съм сигурен не ги помня). Отделно ръчно нагласихме и коефициентите в началото където е празния ход. След това се уверихме, че тримовете са под 5% и са почти постоянни в различните режими на работа. НО колата все още забиваше муцуна при газ до дупка, защото там не бяхме пипали нищо. Фобоса има извадено напрежението на ламбда сондата. При подаване на газ до дупка то показва богата смес, което е нормално(това е смес по-богата от 14.7:1) за 1.8Т е нормално да е около 12.5:1 при ускорение. Решихме, че на газ колата не би могла да направи детонация дори при бедна смес и започнахме лека полека да обедняваме гледайки напрежението на ламбда сондата. Така и не стигнахме до напрежение което да покаже бедна смес, но в един момент работата на мотора се оправи и колата вече върви нормално на 0.8бара холд дори с тези дюзи. Дори грешки не плюе. Важно е да се знае, че при времена над 12мс колата работи в така наречения OPEN LOOP. Тоест не прави корекция чрез ламбда сондата и тримовете не се променят при бензинови времена над 12мс. Другото важно нещо е колата да има стабилен МУЛ защото високите времена се влияят доста от него. на същото кола сме виждали и 26мс на бензин. А сега е малко под 22мс. Надявам се това което написах да е достатъчно ясно и от полза за всички.
  23. При АЕБ компютрите имаше бройка Misfires на някои от каналите, ако гледаш това лесно можем да сравним. Ще ни бъде от голяма полза (на всички съфорумници) ако споделиш как с ВагКом можем да проверим запалителната си система, дори да е само за по-новите компове. Метода на еurogas ми харесва с последователното редуване на един цилиндър на бензин.
×
×
  • Create New...